Defector

Sju helt grundlösa gissningar varför Warriors assistent Kenny Atkinson snubbade The Hornets | Avhoppare

Det antas generellt att människor som blir huvudtränare gör det så att de kan driva sin egen butik på sitt eget sätt. Att tränare sällan ges den friheten längre är vid sidan om – människor behöver drömma drömmen de har framtrollat ​​åt sig själva.

Alltså den relativt tysta meddelande I fredags att Golden State assisterande tränare Kenny Atkinson hade ändrat sig och bestämde sig för att inte tjäna mer pengar i Charlotte var lite av en bedövning. Bara lite dock; Jag tror att vi alla är fyllda till gälen med Warrior-historier ett tag, och de har inte sin trafikstörande fylleparad förrän på måndag.

Men Atkinson kommer att vara där med Mike Brown, som gjorde det ta ett annat jobb (Sacramento, av alla ställen), säker i vetskapen om att han kommer att vara en medhjälpare till Steve Kerr fram till . . . Tja, förmodligen tills något bättre än Charlotte kommer.

Ändå är tillrättavisningen grejen här, eftersom åtminstone en person med en chans att bli chef har bestämt sig för att stanna hos den gamla chefen, vilket lämnar oss att postulera om potentiella teorier om varför Atkinson inte ville vara en Hornet , eller om du måste, en Jordanaire. Sätt det så här: Flytten var överraskande nog att The Athletic inte har skrubbat sitt “What are the Hornets get in Kenny Atkinson?” berättelse från nio dagar sedan.

Men ingen har satt finger, tentakel, klo eller gripsvans på varför Atkinson gjorde det som tränare inte gör, vilket låter oss spekulera varför han lämnade pengar och makt på bordet. Nämligen:

  1. Kanske lämnade han inte pengar på bordet trots allt. Det verkar vara en liten och osannolik anledning att stanna, men Joe Lacob verkar njuta av sitt rykte som en prålig kontantstänkare, och det skulle inte finnas något mer ägare-/gangsterflytt än att betala mer för en assistent än en annan ägare skulle göra för ett huvud tränare, speciellt när den andra ägaren är Michael Jordan. Detta verkar osannolikt eftersom Atkinson gick med på att gå till Charlotte tills han inte gick med på det, så pengarna var nog rätt nog för tillfället, men handlingsfriheten under Jordan och general manager Mitch Kupchak kändes plötsligt mer restriktiv än möjligheten att få nya ringar .
  2. Kanske misstänker Hornets att de är på väg att förlora Miles Bridges, deras näst bästa spelare, på grund av free agency, och tanken på att ett lag utanför slutspelet är mindre slutspel tilltalade inte Atkinson efter åtta dagars eftertanke. . Detta verkar också osannolikt, eftersom han skulle ha frågat om det i sina intervjuer.
  3. Kanske har han fått ett löfte att han kommer att efterträda Kerr i San Francisco, även om det verkar vara väldigt lång tid för att kyla hans ambitioner. Det allmänna antagandet är att Kerr kommer att stanna så länge som Stephen Curry gör Kerrs liv för lätt för ord, det vill säga att Kerr kommer att stanna tills Curry lämnar. Om vi ​​antar att Curry stannar under året 59 miljoner dollar 2026, skulle Atkinsons väntan vara utmattande. Detta verkar osannolikt eftersom det kommer att finnas andra lediga jobb och Atkinsons namn kommer bara att lysa ljusare med väntan. Dessutom verkar coachning av Warriors utan Curry för mycket som verkligt arbete.
  4. Kanske gillar han det låga priset på fastigheter i Bay Area, eftersom han kan få ett härligt hem med fem bäddar och fyra badrum på tre tunnland i Fresno och pendlingen på tre timmar vardera vägen är ingen stor sak för honom eftersom han kan designa offensiva set i huvudet när han kör genom Lathrop. Om han hade behållit Charlotte-spelningen hade han kanske pendlat från Charleston. Det verkar osannolikt eftersom bara en idiot skulle göra det.
  5. Kanske har han bara fått sina ambitioner slagen ur sig när han blev undermålad i Brooklyn, där det han gjorde fungerade tills Kevin Durant och Kyrie Irvings regimförändring gjorde allt han byggde irrelevant för den större orsaken till spelarens egenmakt. Warriors är bättre på att undvika agenda-gruvarbetare än de flesta lag eftersom Currys agenda inte är någon annan agenda, och han är fortfarande den alfa-est av alla Warriors i kenneln. Det verkar osannolikt eftersom han var redo att gå till Charlotte, vilket är ambition på bekostnad av sunt förnuft.
  6. Kanske gillar han de nya agg-utblåsande, lite minns, namntagande Warriors, eller så vill han inte missa en enda “Fuck Draymond Green”-sång under resten av Greens karriär. Detta verkar också osannolikt, men det är ett tilltalande lockelse när man betänker att några av personerna som anammade den nya stridssången var hans lagkamrater. Jag menar, om Warrior-fans inte skanderar det vid ringceremonin på öppningskvällen, så får de helt enkelt inte lagets nya atmosfär. Detta verkar åtminstone lite rimligt för vem skulle inte vilja höra fansen använda den sången som ett heders- och uppskattningsmärke?
  7. Kanske tänkte Kerr på att förlora Atkinson och Brown samtidigt och bestämde sig för att han hade en bättre chans att slå Atkinson till underkastelse för att hindra honom från att lämna än Brown. Detta är väldigt logiskt med tanke på att Kerr är en suverän röv bakom det artikulerade faner, och det skulle vara utsökt roligt att föreställa sig honom som en fin kille med en sällan visad sida av hämndlysten psykopat.

Av dessa teorier verkar nummer 6 och 7 de mest underhållande om inte nödvändigtvis den mest troliga. Och såvida inte Atkinson har en bättre historia än någon av dessa, är det de vi åker med tills han får erbjudandet han inte kan tacka nej till från Detroit 2023. . . eller Houston 2024 . . . eller New York 2025. . . eller Sacramento 2023 eller 2025 eller 2027 eller 2029 eller . . . du vet ett mönster när du ser ett. Mike Brown är en storslagen kollega och bra taktiker, men det är fortfarande Sacramento, med samma glädje i att sparka tränare för den rena bristen på bättre idéer. Brown kan komma att avundas Kenny Atkinson för att han stannar, oavsett orsaken. Åtminstone är det sättet att satsa.

#Sju #helt #grundlösa #gissningar #varför #Warriors #assistent #Kenny #Atkinson #snubbade #Hornets #Avhoppare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *