Tamponger, varm sås bland varor som upplever brist i landet

Tamponger, varm sås bland varor som upplever brist i landet

Under de senaste månaderna har en handfull vanliga produkter blivit svårare att hitta och fler kan komma att läggas till listan.

FOX Business tar en titt på kritan som konsumenterna möter.

Tamponger

En talesperson för Tampax, som ägs av P&G, sa till FOX Business i ett uttalande att detta är “en tillfällig situation, och Tampax teamet producerar tamponger 24/7 för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter.”

Företaget säger att det arbetar med detaljhandelspartners för att maximera tillgängligheten, vilket det säger “har ökat avsevärt under de senaste månaderna.”

Däremot har användare av sociala medier lagt märke till det.

”Det är tampongbrist eller något? Jag gick precis till fem olika Walgreens och hyllorna är RENSADE”, sa en Twitter-användare.

Walgreens berättade för FOX Business att de arbetar med sina leverantörer för att säkerställa att deras butiker har tillgång till förnödenheter.

“Men, i likhet med andra återförsäljare, upplever vi vissa tillfälliga märkesspecifika tampongbrister i vissa geografier,” sa företaget. “Även om vi kommer att fortsätta att ha produkter på hyllan och online, kan det bara vara i specifika märken medan vi navigerar i leveransstörningarna.”

CVS berättade också för FOX Business att det har funnits “tillfällen då leverantörer inte har kunnat uppfylla alla beställningar” under de senaste veckorna, men att företaget arbetar med “leverantörer för att säkerställa att vi har ett stort utbud av tamponger i vår butiker.”

Företaget tillade att om en butik tillfälligt har slut på specifika produkter, kommer den att “fungera för att fylla på dessa varor så snabbt som möjligt.”

Tamponger är bland en av de produkter som det råder brist på över hela USA.
Getty Images/EyeEm

Välling

Föräldrar får inte mycket av en paus eftersom slutpriset för modersmjölksersättning steg till 73 % i hela landet för veckan som slutade den 29 maj, enligt de senaste uppgifterna från detaljhandelsdataföretaget Datasembly. Det är en betydande ökning från tidigare i månaden, när den nationella slutkursen för välling låg på 45 %.

Återförsäljare har tvingats sätta köpgränser på produkterna eftersom hyllorna förblir nakna.

Abbott Nutritions fabrik i Sturgis, Michigan, som förvärrade bristen i hela branschen, startade om produktionen den 4 juni. välling Produkter från fabriken kommer inte tillbaka till butikshyllorna förrän åtminstone i mitten av juli, enligt företagets produktionstidslinje.

I maj, President Joe Biden åberopade lagen om försvarsproduktion för att påskynda tillverkningen av modersmjölksersättning och godkända flygningar för att importera förnödenheter från utlandet för att hjälpa föräldrar i desperat behov.

Stark sås
Huy Fong Foods, Inc. skickade ett brev till kunder om en förestående brist på het sås.
Getty bilder

Stark sås

I april, Huy Fong Foods, Inc., landets ledande sriracha sås tillverkare, skickade ett brev till kunderna om en förestående brist, som direkt skulle påverka återförsäljare och restauranger.

“Tyvärr kan vi bekräfta att det finns en oöverträffad brist på våra produkter,” sa Huy Fong Foods till Fox News Digital i ett mejl.

“Vi strävar fortfarande efter att lösa det här problemet som har gjort det [been] orsakat av flera spiralhändelser, inklusive oväntat skördebrott från vårens chiliskörde”, fortsatte mejlet. “Vi hoppas på en givande höstsäsong och tackar våra kunder för deras tålamod och fortsatta stöd under denna svåra tid.”

Enligt Huy Fong Foods började emissionerna i juli 2020, när företaget började uppleva en brist på chilipepparlager. Bristen förvärrades under de senaste månaderna efter att dåliga väderförhållanden påverkat chiliprödorna negativt i år.

Vinflaskor

Enligt Ät detta, inte det, bristen på glasflaskor pågår fortfarande.

Supply chain-företaget Resilinc sa till FOX Business att “kostnaden för glasflaskor har ökat med så mycket som 20%, främst driven av brist på råvaror som behövs för att tillverka glaset.”

På grund av “råvarubegränsningar, logistikfrågor och inflationvinproducenter kan bli tvungna att överföra kostnaderna till konsumenterna”, tillade företaget.

Det kommer dock att bero på storleken på operationen.

Större vingårdsverksamhet med djupare fickor och längre ledtid på beställningar känner inte effekten lika mycket”, sa företaget. “Mindre vingårdar som har mindre köpkraft kan påverkas annorlunda. Även om de inte nödvändigtvis vill överföra 100 % av de uppkomna kostnaderna till konsumenterna, kommer de sannolikt att behöva höja priserna samtidigt som de tar en större del av vinsten.”

“För tre år sedan var det våra burkar för öl och vin, nu är det själva flaskorna,” sa Moersch Hospitality Groups vd Matthew Moersch till WSBT 22.

Drycker

Enligt Boxeds vd Chieh Huang kan det finnas fler problem i horisonten.

“Den här sommaren tror jag att drycker kommer att börja se typ av ökade priser eller brister bara för att … redan pumpar dessa fabriker ut det med full kapacitet. Du lägger till sommarens ökade efterfrågan, vi vet inte vart det kommer att ta vägen”, Huang berättade “Varney & Co.” Tidigare den här månaden.

FOX Business Cortney Moore och Associated Press bidrog till denna rapport.

.
#Tamponger #varm #sås #bland #varor #som #upplever #brist #landet

Leave a Comment

Your email address will not be published.