Amazon drönare kommer till stan.  Vissa lokalbefolkning vill skjuta dem.

Amazon drönare kommer till stan. Vissa lokalbefolkning vill skjuta dem.

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

LOCKEFORD, Kalifornien — För sex månader sedan kontaktade Amazon lokala myndigheter i denna landsbygdsstad för att meddela dem att de planerade att lansera sin efterlängtade drönarleveranstjänst här.

Men från och med förra veckan – när Amazon gjorde nyheterna offentliga – många av invånarna i det oinkorporerade Lockeford, med sina vingårdar, fruktstånd och rancher, visste fortfarande inte om planen.

En 82-årig kvinna som bor tvärs över gatan från drönaranläggningen som fortfarande är under uppbyggnad med sin hund, häst, två ponnyer och en liten flock getter sa att ingen hade nämnt Amazons planer för henne. Detsamma gällde två bröder som var upptagna med att omvandla den närliggande vingården som de nyligen köpte till en marijuanafarm.

En man i en lokal bågskyttebutik kommenterade skämtsamt: “Träna på mål!” när han fick reda på det.

Amazon släpper planen på att bygga huvudkontor i New York City

När Amazon förra veckan meddelade att de skulle börja leverera paket via drönare för första gången i USA överraskade nyheten många invånare i Lockeford. Amazon inleder ofta sina projekt i hemlighet, med hjälp av kodnamn och förhandla om skattesubventioner i hemlighet, oavsett om du bygger datacenter, företags huvudkontor eller nya uppfyllelsecenter. Men det stora avslöjandet kommer ibland som en chock för lokalbefolkningen, och utlöser slagsmål mellan teknikjätten och de samhällen den siktar till att uppvakta.

På senare år har a Denver förorten ögemenskap på New Yorks kanadensiska gräns och en liten stad i Massachusetts har alla samlats för att stoppa utvecklingen av Amazon efter att nyheten blev offentlig. Under 2018, efter en hysch-hysch-process för att välja New York City som en av sina andra huvudkontorsplatser, avbröts planen på grund av en stor återgång. (Amazon håller på att bygga sin så kallad HQ2 i Arlington, VA)

Teamet som valde Lockeford gillade det på grund av dess väder, landsbygdens topografi, tillgång till motorvägen och befintlig kundbas, berättade en före detta Amazon-anställd som talade på villkoret av anonymitet av oro för vedergällning till The Washington Post. Men laget tyckte också att det var ett bra val eftersom det inte skulle bli för mycket byråkrati.

Det kändes som en cowboy och gör vad du vill där ute, sa personen.

Företaget sa att det började nå ut förra veckan till lokalbefolkningen inom en radie på fyra mil från webbplatsen för att ta reda på vem som är intresserad av att prova programmet. De som registrerar sig kommer att kunna välja bland ett urval av föremål under fem pund som förvaras på ett litet närliggande lager. Drönarna, som är 6,5 fot breda och nästan 4 fot höga, är tänkta att tappa paketen på en förutbestämd plats från en höjd av cirka fyra fot.

Det fanns några varningar: San Joaquin County, som hyser Lockeford, behandlar fortfarande sina tillstånd, och företaget behöver fortfarande avregistrera sig från Federal Aviation Administration.

Google skördade miljontals i skattelättnader när det i hemlighet utökade sitt fastighetsavtryck över hela USA

Men alla boende är inte redo att lägga ut välkomstmattan.

“De invaderar vår integritet”, sa Tim Blighton, en cemententreprenör som bor nära Lockeford och som sa att han en gång hotade att skjuta ner en grannes drönare som flög över hans hus.

Han är orolig för att Amazons kameror ser in i hans bakgård. Men Blighton tillade att han inte skulle vara intresserad av någon form av leverans från Amazon, som han sa “kommer att förstöra vår mamma och popbutiker.”

“Jag är inte en Amazon-kille,” sa Blighton. “Jag tror att de kommer att förstöra allt för oss.”

Amazon samarbetar med lokala myndigheter i Lockeford, säger företagets talesman Av Zammit, och arbetar för att få tillstånd. Företagets drönare “fångar inte bilder underifrån när den flyger till leveransdestinationen och tillbaka” och använder inte den informationen för något annat ändamål. Drönarprojektet kommer också att lägga till nya jobb.

En dag kommer det att vara lika normalt att se Prime Air-drönare som Prime-lastbilar, sa han. “Men,” tillade han, “om någon sköt ner en drönare skulle de ha brutit mot lagen.”

Amazons grundare Jeff Bezos, som äger The Washington Post, gjorde ett stort plask när han tillkännagav leverans av drönare 60 minuter 2013. Men företaget har kämpat för att hålla sitt löfte, hittills har det varit rättvist en drönare leverans i Cambridge, England 2016 innan laget var upplöstes. I mars 2020, Bloomberg rapporterade, anlitade Amazon David Carbon från Boeing för att påskynda projektet, och några anställda krockade med hans tillvägagångssätt. Den tidigare flygassistenten Cheddi Skeete har uttalat sig offentligt om sina säkerhetsproblem när det gäller Prime Air, som har upplevt flera drönarkrockar under testflygningar, inklusive en i Oregon som startade en 25-acre brand.

Tysk start-up skapar en leveransdrönare som kan rymma tre separata paket

Amazon har försökt kringgå reglering och undvika FAA-inspektioner efter krascher, Business Insider rapporterade förra månaden. På frågan om huruvida sammandrabbningarna mellan byrån och företaget över dess testplats i Oregon kan försena drönaruppskjutningen, sa FAA-talespersonen Ian Gregor att byrån “inte kommenterar pågående certifieringsprojekt eller diskussioner med företag.”

Amazons Zammit sa att företagets drönare testas i en “stängd, privat anläggning” och att “ingen någonsin har skadats eller skadats till följd av dessa flygningar.” Lockeford-leveranserna kommer inte att vara experimentella, tillade han, och kommer att erbjudas under ett FAA-flygbolagscertifikat för att säkerställa att programmet uppfyller byråns “högsäkerhetsbar”. Företaget har också ett nära samarbete med lokala myndigheter.

Den tidigare Amazon-anställde som är bekant med Prime Air sa att teamet är under press att genomföra vissa leveranser i år, annars kan framtiden för projektet vara hotad. Amazon förnekar detta.

Vissa Lockeford-bor sa att det kunde vara vettigt för dem. “Jag har mycket utrymme, varför inte?” sa Tracy Clarke, en lokal Amazon-kund som sa att hon beställer nästan allt från sajten.

Pam Coleman, som bor på en nästan 30 hektar stor fastighet inte långt från Lockeford, sa att den närmaste staden bara har ett fåtal bekvämligheter. “Det kan vara bättre på sådana platser,” sa hon.

Andra var blandade. Greg Baroni är en Amazon-kund som bor tillräckligt nära för att registrera sig för drönarleverans. Men han sa att Amazon levererar paket till hans hus tillräckligt snabbt som det är.

“Jag tror inte att drönare behövs,” sa han till The Post. “De tar jobb från folk som letar.”

Liksom Blighton gjorde tanken på drönare honom obekväm. “Jag vill inte att drönare flyger runt mitt hus – vi bor på landet,” sa han.

Amazon gör sin första drönarleverans till en riktig kund

Fastigheten där Prime Air kommer att vara baserad, som Amazon hyr av en lokal betongproducent, var redan zonplanerad för distribution, enligt Stephanie Yoder, en taleskvinna för länet. Länet sa att företaget för närvarande är i färd med att få lämpliga bygg- och affärstillstånd, och tillade att det också kommer att genomgå en miljögranskning via FAA.

Amazon har ett team som samverkar med lokala myndigheter för att säkerställa att samhället är öppet för dess närvaro, sa den tidigare anställde. Det kan också vara en utmaning att övertyga kunderna att delta i ett program som begränsar vad de kan beställa och som kräver samordning med Amazon.

“Det är jobbigt”, tillade den anställde. Amazons talesperson Zammit sa att kunderna kommer att kunna beställa paket som ska levereras med drönare på normalt sätt.

Amazon har också tillkännagett planer på att leverera drönare till College Station, Texas, där kommunfullmäktige ska rösta om planen den 14 juli. Men vid en områdesnämndens möte förra veckan uttryckte medlemmar av allmänheten oro över säkerhet och buller, inklusive boende Amina Alikhan, som sa att om Lockeford var öppen för att prova drönarleverans först, borde College Station “låta dem vara testplatsen.”

Men i Lockeford blev många invånare förvånade över att höra att deras lantbruksstad hade valts ut för Amazons program.

“Jag har en stor mängd boskap och hästar, och en drönare skulle lätt skrämma djuren,” sa Naydeene Koster. “Hästar kommer att springa rakt igenom ett taggtråd, eller egentligen någon form av staket, när de tror att de är i fara. Jag har sett hästar ta livet av sig över en flygande ballong, jag skulle hata att se skadan som en flygande drönare skulle orsaka komma in i deras område.”

“Lockeford är en gammal gårdsstad som består av främst gamla rancher,” fortsatte hon. “Så tanken på att den här nyare tekniken invaderar din integritet samtidigt som den kan skrämma dina djur är ganska skrämmande för många här ute.”

Amazons Zammit sa att företaget har arbetat för att minska buller och kommer att “jobba hårt för att minimera eventuella störningar.”

Lockefordbon Joy Huffman sa att hennes döttrar beställer så mycket från Amazon att hon får ett paket levererat nästan varje dag. Ändå är hon inte säker på att hon skulle ställa upp som volontär för programmet. “Jag undrar hur det kommer att fungera,” sa hon. “Förhoppningsvis placerar drönaren den på rätt gård.”

“Jag gillar inte att ta bort folks jobb,” sa Jennifer Hoy, som flyttade till Lockeford från närliggande Lodi för ungefär ett år sedan. “Men jag vill kolla upp det – jag skulle vilja se hur det ser ut.”

Men det finns också de för vilka Amazon, oavsett om det levereras av människor eller med drönare, är en icke-startare.

Amazons senaste drönare för paketleverans kommer att flyga själv

“Min styvson arbetade för dem, de behandlar inte sina anställda rätt,” sa Jay Jiminez, som stannade för att hämta korv i Lockeford på onsdagseftermiddagen. “Om jag går för att beställa något och jag ser att det står Amazon så går jag förbi det.”

En man som vattnade sin trädgård precis på vägen från Amazons snart kommande drönaruppskjutningsplats var också oroad över Amazons dåliga rykte som arbetsgivare.

Mannen, som avböjde att uppge sitt namn, sa att hans fru beställer från Amazon regelbundet. På frågan om han skulle anmäla sig till drönarexperimentet skakade han på huvudet.

“De har redan för mycket pengar och för mycket makt”, tillade han.

#Amazon #drönare #kommer #stan #Vissa #lokalbefolkning #vill #skjuta #dem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *