"Den här gör ont": Zalatoris kommer till kort igen

“Den här gör ont”: Zalatoris kommer till kort igen

BROOKLINE, Mass. — Will Zalatoris kom till korta igen, och den här gången trodde han att han hade det.

Efter att ha missat en 14-fots birdie-putt på det 18:e hålet som skulle ha placerat honom i ett slutspel med vinnare Matt Fitzpatrick, Zalatoris kunde inte låta bli att sucka när han fick silvermedaljen för tvåan i US Open i söndags. Efter att ha talat med media medan skärmar visade att Fitzpatrick hissade trofén, gick Zalatoris iväg med ett påtvingat leende. Han var tvungen att lämna scenen för att låta mästaren komma igenom.

“Särskilt den här gör ganska ont”, säger Zalatoris, som nu har sex topp-10-placeringar på nio stora starter, inklusive tre andraplaceringar. “Jag är tre skott från att praktiskt taget vara en – att ha en chans att bli en trefaldig major-mästare. En studs här eller där.”

25-åringen gick in i söndagens action utan någon större seger eller seger på PGA-touren, men ändå med mycket självförtroende. Han hade i lördags sagt att hans senaste andraplats i ett slutspel till Justin Thomas vid årets PGA-mästerskap hade gett honom tron ​​att han kunde bli en av de bästa spelarna i världen. Men tro kunde inte trycka hans putt några centimeter närmare hålet.

“Med ungefär sex fot kvar trodde jag att jag hade det”, sa Zalatoris om sin putt. “Det svider så klart. Att ha tre tvåa hittills i min karriär i majors.”

Zalatoris kom in i söndags oavgjort i ledningen med Fitzpatrick. Zalatoris kämpade tidigt och gjorde två bogeys på de första fem hålen innan hans ständigt svårfångade putter fattade eld. Han gav birdie på fyra av de kommande sex hålen och höll vid ett tillfälle en ledning på 2 skott över Fitzpatrick.

“Jag kämpade som en galning”, sa Zalatoris och kallade sin körning “fruktansvärd” under veckan och tillade att höften störde honom. 2021 Masters tvåan vanliga problem har kommit med hans putter, men som han sa med ett leende på söndagen, hans puttning var bara bra.

“Jag är säker på att alla Instagram-idioter kommer att säga att det har något att göra med att min vänstra handledsböjning kommer ner”, sa Zalatoris om putten på 18. “Jag lovar dig, det har ingenting med det att göra.”

Zalatoris två kostsamma misstag kom på backnio. På det 12:e hålet missade han fairway och var tvungen att slå ut, vilket ledde till en 2-putt för bogey. Den 15:e missade han fairway igen. Fitzpatrick gjorde också, men han missade det så långt till höger att han hade en bättre lögn än Zalatoris, som var i roughen. Fitzpatrick fick en fågel. Zalatoris svek. Ledningen var då 2 till Fitzpatricks fördel.

På par-3 16:e gjorde Zalatoris en birdie för att luta sig 1 bakåt. Men när Fitzpatrick räddade sitt vansinniga drive som hittade bunkern med ett perfekt järnslag in i den 18:e green, var trycket tillbaka på Zalatoris, som efteråt kallade Fitzpatricks inflygningsskott för “ballsy” och “1 på 20”.

“Jag visste mycket väl att Will skulle träffa den nära,” sa Fitzpatrick. “Han är en av de bästa infallsspelarna på turnén.”

Zalatoris träffade den strax innanför 15 fot. Fitzpatrick 2-puttade för par, så Zalatoris visste vad han skulle göra. När han slog bollen och såg den sippra precis förbi hålet utan att tappa, var det Zalatoris som föll ner på knä i smärta. Mästaren avgjordes.

“Jag har redan fått frågan, hur nervös var du på putten på 18?” sa Zalatoris. “Det är som att jag inte har något att förlora. Antingen går det in eller så gör det inte.”

Även efter en tuff förlust projicerade Zalatoris självförtroende och sa att han har receptet att vinna. Med mindre än en månad kvar till nästa major – The Open på St. Andrews – sa Zalatoris att han är glad att han snart får försöka igen.

“Jag är inte nöjd med att sluta tvåa”, sa han. “Jag försöker uppenbarligen göra det. Komfortnivån är där, speciellt nu när jag vet att jag kan göra det här. Jag måste bara fortsätta vänta på min tur.”

.
#Den #här #gör #ont #Zalatoris #kommer #kort #igen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *