Den populäraste flygdagen i år var en enda röra.  Det kommer inte att ändras när som helst snart |  CNN Business

Den populäraste flygdagen i år var en enda röra. Det kommer inte att ändras när som helst snart | CNN Business


New York
CNN Business

Amerikaner fick en ny federal helgdag förra året: Juneteenth. I år infaller högtiden, som firas av slutet på slaveriet i USA, på söndag, men den kommer att firas på många ställen måndagen den 20 juni.

Med tanke på att den här långa sommarhelgen också sammanfaller med fars dag betyder det att det blir mycket resor på gång.

Fredagen före Juneteenth klockades in som mest populära flygresedagen 2022, enligt statistik från Transportation Security Administration. Flygplatser har inte varit så trånga sedan Thanksgiving 2021.

TSA-tjänstemän sa att de undersökte omkring 2 438 784 personer vid flygplatssäkerhetskontroller över hela landet på fredagen, den högsta kontrollpostvolymen sedan den 28 november, söndagen efter Thanksgiving. Det var också cirka 100 000 fler resenärer än fredagen före Memorial Day-helgen.

“Välkommen till den junitonde semesterhelgen för resor!” skrev TSA:s talesperson Lisa Farbstein på Twitter.

Medan Juneteenth blev en officiell helgdag förra året, är detta första året som den amerikanska börsen och bankerna stänger till dess ära.

Ökningen i antal kunde inte ha kommer vid en sämre tidpunkt för amerikanska flygbolag. En kombination av hårt väder, personalbrist och infrastrukturutmaningar har gjort att stora flygbolag kämpar för att hänga med i ökningen av resandet. Nästan 9 000 flyg försenades inom USA på fredag ​​och ytterligare en 1 500 flyg ställdes in enligt datagruppen FlightAware.

Det var mer än 850 flyginställda i lördags, per FlightAware. Senast på söndagen, mer än 900 flygningar inom, in i eller utanför USA var inställda för dagen, indikerade FlightAware.

Ökningen av förseningar och avbokningar kommer bara en dag efter att transportsekreterare Pete Buttigieg träffade flygbolags vd:er för att diskutera sätt att förbättra prestanda och operationer inför ytterligare en förväntad ökning av resor under semestern den 4 juli.

“Broken system”: Expert reagerar på flygbolag som pressar på för att avsluta internationella resetester

Handla om 2 700 flyg ställdes in under Memorial Day-helgen. Stora flygbolag ställer redan in i förebyggande syfte fler flyg precis när den hektiska sommarsäsongen blir varmare. Southwest Airlines har minskat nästan 20 000 flyg mellan juni och Labor Day och kämpar för att anställa de 10 000 nya arbetare som den säger att de behöver för att möta efterfrågan.

“Jag går igenom Whataburger drive-thru och jag betalar och får min väska, och häftad i väskan är en jobbansökan,” skämtade Southwests vd Robert Jordan till Dallas Morning News förra året om svårigheten att hitta arbetssökande. “Det är vad det har kommit till.”

Delta sa att de kommer att ställa in 100 dagliga flygningar i USA och Latinamerika från 1 juli till 7 augusti. I ett öppet brev till kunder skrev Delta-piloter att bristen på arbetskraft har gjort att de kan flyga fler övertidstimmar i år än i alla fall 2018 och 2019 tillsammans.

“Bristen på piloter för branschen är verklig, och de flesta flygbolag kommer helt enkelt inte att kunna förverkliga sina kapacitetsplaner eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt med piloter, åtminstone inte under de kommande fem åren”, säger United Airlines vd Scott Scott. Kirby sa under flygbolagets kvartalsvisa resultatsamtal i april.

Fackföreningar som representerar piloter på Delta, American och Southwest säger att flygbolagen kom in i den nuvarande situationen genom att vägra ersätta piloter som gick i pension och tog tjänstledigt under pandemins höjdpunkt. när flygresorna rasade.

Omkring 8 000 nya kommersiella piloter har fått certifikat under det senaste året, enligt pilotförbund, och de säger det borde inte råda brist. Berättelsen om den nuvarande tjänsten, de hävdaranvänds av företag för att motivera en nedskärning av utbildnings- och säkerhetskrav som kommer att öka vinstmarginalerna.

Vissa amerikanska senatorer noterar det. “Även om vissa flyginställda är oundvikliga, väcker det stora antalet förseningar och inställda flygningar den gångna helgen frågor om flygbolagens beslutsfattande”, skrev senatorerna Richard Blumenthal och Edward Markey i ett brev till Buttigieg tidigare denna månad.

.
#Den #populäraste #flygdagen #år #var #enda #röra #Det #kommer #inte #att #ändras #när #som #helst #snart #CNN #Business

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *