Inside Pass: Nets, Kyrie Irving i ett återvändsgränd;  senaste på Miles Bridges;  NBA-utkastanteckningar

Inside Pass: Nets, Kyrie Irving i ett återvändsgränd; senaste på Miles Bridges; NBA-utkastanteckningar

Med NBA Draft tre dagar bort och fri byrå runt hörnet, handelssamtal, värvningar och jakter för alla 30 lag har börjat på allvar. Över hela ligan övervakas stora fria agenter – och potentiella fria agenter: Chicagos Zach LaVine, Washingtons Bradley Beal, Philadelphias James Harden, Fågel Fenixs Deandre Ayton, Charlottes Miles Bridges, DallasJalen Brunson, Portlands Anfernee Simons och mer.

Men en av de mest efterlängtade free-agency-situationerna är Brooklyns Kyrie Irving, som har en deadline den 29 juni på sitt spelaralternativ på $36,9 miljoner för säsongen 2022-23. Men flera källor berättar The Athletic att samtal om Irvings framtid har stagnerat mellan honom och Nät. Det finns för närvarande ett återvändsgränd bland parterna som banar väg för den sjufaldiga All-Star att överväga den öppna marknaden, sa dessa källor.

Irving gick med i Nets tillsammans med Kevin Durant sommaren 2019, även om Durant missade sin första säsong tillsammans när han återhämtade sig från en trasig akilles. Irving kom in i All-Star-laget 2020-21 och hjälpte till att leda franchisen till Eastern Conference-semifinalerna tillsammans med Durant och James Harden innan en fotledsskada i en serie mot Bucks. Efter den senaste säsongen, där han bara spelade 29 matcher och missade de flesta av säsongens hemmamatcher på grund av sitt beslut att inte följa New York Citys vaccinmandat, gjorde Irving klart att han hade för avsikt att återvända till Nets under sommaren och fortsätta att bygga med Durant och nykomling Ben Simmons. Han har snittat 27,2 poäng, 6,1 assist och 3,9 returer per match och gjort 40,4 procent av sina 3-poängsförsök under tre säsonger med Brooklyn, men han har medverkat i 103 av 216 matcher under den vanliga säsongen.

“Jag planerar egentligen inte att åka någonstans,” sa Irving den 25 april efter Nets’ säsongsavslutande svep till Celtics i den första omgången av östslutspelet.

Nästan två månader senare verkar det som att båda sidor har ett seriöst arbete att göra för att hitta en lösning som för Irving tillbaka till Brooklyn och hans motspelare i Durant, som är under kontrakt med Nets till och med 2025-26. Flera lag över hela ligan har hållit koll på situationen och undrat över framtiden för Irving och Brooklyn.

De Lakers, Knicks och Clippers förväntas vara bland de intresserade friarna om Irving beger sig någon annanstans, berättar flera källor The Athletic.

För Lakers, den troliga vägen att förvärva Irving – och återförena honom med Lebron James — skulle vara att Irving valde att underlätta en affär, eftersom Lakers inte realistiskt kan frigöra utrymme för att teckna honom själva, och en sign-and-trade skulle utlösa den hårda gränsen, vilket gör det betydligt svårare att förvärva Irving. Om Irving skulle välja att delta, skulle Lakers general manager Rob Pelinka vara tvungen att uppfylla kollektivavtalets lönematchningsregler, vilket innebär att om Irvings 36,6 miljoner dollar var den enda inkommande lönen, skulle Lakers kunna skicka allt från 29,3 miljoner dollar till 45,8 miljoner dollar till Nets och /eller ett tredje team i en juridisk transaktion.

För Knicks beror den sannolika vägen att förvärva Irving på vad Nets prioriterar. New York är jämnt med lönetaksgränsen för 2022-23 så det skulle kunna frigöra tillräckligt med utrymme för att teckna Irving på ett maxkontrakt genom att avlasta löner som t.ex. Evan Fournier, Alec Burks, Nerlens Noel och Kemba Walker. Men Knicks kan också erbjuda några eller alla dessa spelare till Nets eller ett tredje lag i en möjlig sign-and-trade.

För Clippers kräver den sannolika vägen att få Irving att han väljer att delta, eftersom de ligger betydligt över både lyxskattegränsen och det hårda taket för 2022-23. För att tillfredsställa lönematchning skulle Clippers behöva skicka ut mellan $29,3 miljoner och $45,8 miljoner till Nets och/eller ett tredje lag om Irving är den enda lönen på väg. Clippers scenario är mindre komplicerat än Lakers, eftersom Clippers har en serie spelare som tjänar $11 miljoner till $17 miljoner att arbeta med. Till exempel två eller tre av Norman PowellMarcus Morris, Luke Kennard och Reggie Jackson att gå ut uppfyller CBA:s handelsregler, och de har också en samling unga spelare som Terance Mann eller Brandon Boston som kunde hjälpa till att försköna affären.

En potentiell Irving-avgång skulle vara otroligt skadlig för Nets på grund av deras begränsade förmåga att ersätta honom och hans löneplats om Irving skulle skriva på någon annanstans som en fri agent. En mer trolig väg till en avgång skulle vara via skylt och handel. Brooklyn är skyldig 111 miljoner dollar till sex spelare 2022-23, inte inklusive Irving, så även om man fyller i listan med minimilöner skulle Nets överstiga nästa säsongs förväntade lönetak på 122 miljoner dollar. Om Irving slår till, skulle Brooklyns starkaste väg att lägga till talang vara hela undantaget på mellannivån på 10,3 miljoner dollar. Irving är också berättigad till en ny affär genom att utöva sin spelaroption och förlänga sitt kontrakt därifrån, vilket kan ge honom en ingångslön på $45,2 miljoner för 2023-24.

“Vi letar efter killar som vill vara en del av något större än de själva, spela lagbasket och vara tillgängliga,” sa Net GM Sean Marks i maj. “Det gäller inte bara Kyrie utan alla här.”

För Nets är ödet för Irvings fria byrå ett att hålla ett öga på när NBA Draft och fria byrå är nära.

Fler NBA-nyheter och anteckningar

Atlanta Hawks

Hawks friagent vakt Lou Williams har för avsikt att fortsätta sin spelarkarriär, säger hans agent Wallace Prather. “(Williams) strävar inte efter att gå i pension, och jag kommer att vara proaktiv i att prata med team under free agency,” sa Prather. Williams, en 17-årig veteran, fick i genomsnitt 6,3 poäng och 14,3 minuter per match över 56 tävlingar den senaste säsongen.

Charlotte Hornets

Rivalerande chefer förväntar sig att Hornets begränsade friagent Miles Bridges kommer att befalla en maximal – eller nästan max – affär i juli, och källor sa att det finns en tveksamhet från Charlotte att matcha ett maxblad. Bridges hade en breakout-säsong 2021-2022, med i snitt 20,2 poäng, sju returer och 3,8 assist per match. I en liga som såg vingar som t.ex Gyllene stats Andrew Wiggins och Bostons Jayson Tatum och Jaylen Brown har spelförändrande effekter på en seger till NBA-finalen, har Bridges tvåvägsförmåga på vingen blivit otroligt uppskattad för att vinna.

Cleveland Cavaliers

Cavaliers begränsad fri agent Collin Sexton har godkänts för fullständiga basketaktiviteter, sa källor. Sexton opererades i november för att reparera en sönderriven menisk och har återhämtat sig fullständigt innan han gick in på free agency. Rivalerande chefer tror att Sextons marknad kan nå intervallet $20 miljoner per år.

Indiana Pacers

Pacers diskuterar på allvar affärer centrerade på Malcolm Brogdon och Myles Turner, sa källor. Wizards och Knicks är intresserade av Brogdon, beväpnade med nummer 10 respektive 11 val, sa källor. Hornets har uttryckt intresse för Turner, sa dessa källor. Ändå kan Indiana, som har val nr 6 i draften, välja att fortsätta att bygga om sin veterankärna snarare än att bygga om helt och hållet kring unga spelare.

Minnesota Timberwolves

Timberwolves har diskuterat affärer kring veterancenter, inklusive Atlantas Clint Capelasa källor.

Sacramento Kings

Kings blir allt mer bekväma med att draftar på nr 4 i torsdagens draft och har beskrivit ett brant pris för lag bakom dem i lotteriet som försöker byta upp sig, sa källor. Sacramentos general manager Monte McNair har engagerat sig i samtal kring Hawks forward John Collins — bland en mängd andra etablerade, produktiva aktörer på marknaden — men det har inte varit någon inblandning av nummer 4 i diskussionerna kring Collins, och McNair kommer i slutändan att fatta beslutet om valet, enligt källor.

Utah Jazz

Källor sa att Jazz planerar andra intervjutider med nästan alla sina 15 huvudtränarkandidater som nästa steg i processen.

De 15 huvudtränarkandidaterna är: Knicks assistent Johnnie Bryant; nuvarande assistent Alex Jensen; nuvarande assistent Lamar Skeeter; Rovfåglar assistent Adrian Griffin; Celtics assistent Will Hardy; Bucks assistent Charles Lee; Värme assistent Chris Quinn; Mavericks assistent Sean Sweeney; Celtics assistent Joe Mazzulla; Kolvar assistent Jerome Allen; 76ers assistent Sam Cassell; Suns assistent Kevin Young; G League-huvudtränaren Jason Terry; tidigare Lakers tränare Frank Vogel; och ex-Trail Blazers tränare Terry Stotts.

Utkast till anteckningar

• Auburns Jabari Smith, som tränade och träffade Magi (nr 1) och åska (Nr 2) under predraft-processen, är ett virtuellt lås för att hamna bland de två översta i utkastet. Han är fortfarande en favorit att bli nummer 1.

• Kentuckys Shaedon Sharpe är den mystiske mannen i NBA-draften. Sharpe är ett förväntat högt lotterival, och källor säger att han har genomfört starka gruppträningar som tre-mot-tre och fyra-mot-fyra scrimmages för att visa upp sin förmåga för lag som inte har sett honom spela organiserad basket under det senaste året eller två. Istället för att genomföra individuella träningspass sökte Sharpe tävlingen och tränade för lag mellan utkastintervallen nr 1-13.

• Michael Foster från G League Ignite kommer att träna för 15 lag, med sin 6-fots-9-byggnad och förväntade mångsidighet på nästa nivå som gör honom till en kandidat för att bli en draft sleeper. På 13 matcher för Ignite förra säsongen hade Foster i snitt 14,8 poäng och laghöga 8,7 returer per match.

(Foto: Winslow Townson / USA Today)

.
#Pass #Nets #Kyrie #Irving #ett #återvändsgränd #senaste #på #Miles #Bridges #NBAutkastanteckningar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *