"Jag kan inte riskera mitt liv" — Säkerhetsproblem plågar Pharrells festival "Something in the Water" |  WTOP-nyheter

“Jag kan inte riskera mitt liv” — Säkerhetsproblem plågar Pharrells festival “Something in the Water” | WTOP-nyheter

En rad konsertbesökare för Pharells “Something in the Water”-festival har klagat på att evenemanget var överfullt, överhettat och att de var oroliga för deras säkerhet.

Som Pharrell Williams “Något i vattnet” festivalen slog igenom i DC i helgen, en mängd konsertbesökare har klagat på att de var oroliga för deras säkerhet vid evenemanget.

Katerra Shackelford köpte sina tredagarskort för $400 och flög in från Tampa, Florida, för att delta i festivalen. Men efter obehagliga upplevelser på fredag ​​och lördag sa hon till WTOP att hon inte kommer att återvända för festivalens sista dag.

“Båda dagarna var hemska,” sa Shackelford. “Det finns ingenstans att sitta ner. Det finns ingen skugga. Det finns inget vatten. Även om du försöker ta dig till badrummet kan du inte komma till det. Det var en skitshow.”

En självbeskriven musikfestivalfanatiker, Shackelford sa att hon har varit på en mängd olika festivaler, men ingen var så dålig som hennes upplevelse på “Something in the Water.”

“Skillnaden mellan den här festivalen och andra festivaler är att den är osäker”, sa hon. “Det är så överfullt att man inte kan ta sig igenom folkmassorna. Folk tränger sig igenom folkmassorna för att de är arga över att de inte kan ta sig igenom. Det är bara väldigt smala passager.”Många tror att festivalplatsen och personalen inte klarade av de cirka 28 000 biljettinnehavarna och att farlig överbeläggning var oundviklig.

En “inhägnad” folkmassa

Shackelford sa att, medan hon var i folkmassan mellan föreställningarna, såg hon en man som försökte tränga igenom en barrikad som misshandlades av evenemangspersonal medan hon fortfarande var i folkmassan.

Hon beskrev också att hon såg flera personer svimma under händelsen – orsakade av värme, uttorkning, utmattning och berusning – men inget akut medicinskt svar.

”Du förväntar dig att eventpersonalen är säker. Du förväntar dig att om någon ropar på hjälp kommer sjukvårdarna att komma, säger Shackelford. “Som någon som går på festivaler … förväntar du dig att det finns säkerhetsprotokoll på plats. Och det var klart och tydligt att det inte fanns några. Personalen var outbildad.”

Många användare på Twitter klagade på överbefolkning och säkerhetsproblem – de nekades återinträde efter att ha lämnat 1festivalområdet för att få lättnad från överbefolkningen och värmen. Många kräver återbetalning.

Ngeri Nnachi från Bowie, Maryland, sa att hon kände sig överväldigad av den kaotiska, inhägnade publiken och fick höra av eventpersonalen att hon skulle kunna gå in i lokalen igen när hon återvände för att se Pharells framträdande. När hon kom tillbaka berättade polis och säkerhet att ingen fick komma in.

“Slutligen sa en annan person till oss att gå till den andra ingången på 7th street och när vi kom dit hade en annan folkmassa samlats som inte fick komma in,” sa Nnachi. “Jag fångade en polis på video som sa till oss att ingen skulle tillåtas komma in så att vi kunde kontakta biljettkassan där vi köpte biljetter … Jag började prata med människor som gick ut som sa att de hade panik inuti, inklämda i en folkmassa som kvävdes .”

Nnachi, som aldrig kom tillbaka till konserten, sa att den frustrerande upplevelsen fick henne att besluta sig för att inte delta i söndagens evenemang.

“Det slutade med att jag var tvungen att se utdrag av Pharrell and Phriends från en livestream samtidigt som jag var otroligt upprörd över att jag var precis utanför,” sa hon. “Jag kan inte fatta att jag betalade så mycket pengar för att inte träffa dem jag ville se.”

Personliga föremål och personlig säkerhet

Andra konsertbesökare på Twitter hävdade att deras telefoner hade stulits.

Remi, en Marylander, sa till WTOP att hon ansåg att festivalen var för packad för att vara säker.

“Där [were] så mycket folk att man inte ens kunde röra sig för att komma till vattenstationerna eller ens stå i kö för maten. Det var alldeles för trångt, säger hon.

När temperaturerna steg i höjden på 90-talet på fredagen sa Remi att hon upplevde överhettning och svettades rikligt när hon var på festivalen. Men när hon försökte fly från den fullsatta folkmassan för att komma åt gratis vatten, kunde hon inte på grund av barrikader.

Utöver säkerhetsproblem klagade festivalbesökare också över ljudförvrängning och stora förseningar i evenemangsschemat. Shackelford säger att hon inte fick se en av sina favoritartister och festivalens dag 1 headliner, Usher, eftersom hans framträdande försenades med tre timmar.

Och medan hon njöt av musikerna, sa Shackelford att hon aldrig ens kommer att delta på en “Something in the Water”-festival – eller framtida festivaler i DC – någonsin igen.

“Jag kan inte riskera mitt liv. Det är bara inte säkert.”

WTOP har kontaktat arrangörerna för en kommentar.

WTOP:s Gigi Barnett och Joshua Barlow bidrog till denna berättelse.


#Jag #kan #inte #riskera #mitt #liv #Säkerhetsproblem #plågar #Pharrells #festival #Water #WTOPnyheter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *