Netflix-LOGO-Originals

Netflix och “The Chosen One”-producenten Redrum utfärdar uttalanden om Baja-trafikolycka som krävde två skådespelares liv

Netflix och Redrum, producenter av serien “The Chosen One”, har utfärdat uttalanden om trafikolyckan i Baja California som dödade två av deras skådespelare i torsdags. Två andra rollbesättningsmedlemmar och fyra besättningsmedlemmar skadades, men är fortfarande stabila och har åkt hem för att återhämta sig.

Netflix sa: “Vi är djupt ledsna över den tragiska olyckan som tog livet av Ray Garduño och Juan Francisco González. Våra tankar går till deras nära och kära och till de som skadades under denna olyckliga olycka.”

Lade till Redrum: “Alla vi i produktionen av “The Chosen One” är chockade över den tragiska olyckan som inträffade i torsdags när vi var på transit från Santa Rosalía, Baja California, till den lokala flygplatsen. Vi är djupt ledsna över bortgången av våra kollegor Ray Garduño och Juan Francisco González och stöder nära alla som drabbats av denna outsägliga tragedi. Redrum har samarbetat med lokala myndigheter och initiala rapporter och redogörelser från vittnen tyder på att alla säkerhetsprotokoll var på plats och att detta var en olycklig olycka.”

Garduño och Gonzalez hade biroller i serien. Produktionen har stoppats men förväntas återupptas efter den pågående utredningen och en sorgeperiod har passerat, enligt källor nära produktionen. Mängd har nått ut till familjerna för deras uttalanden.

Båda skådespelarna, som var i slutet av 40-talet, arbetade på skräckfilmen “Here Comes the Devil” för Salto de Fe Films och Morbido Films. Regissören Adrián Garcia Bogliano sa: “Jag och min producerande partner på Salto de Fe Films, Andrea Quiroz, är hjärtbrutna över nyheten om Ray Garduños och Paco Mufotes alltför tidiga död. Vi har fina minnen från att arbeta med dem, de var fantastiska proffs, otroligt begåvade och älskade av filmskapande och kulturella samhället i Baja California. De kommer att saknas.”

Gonzalez, även känd som Paco Mufote, hade varit aktiv inom både teater och film, båda disciplinerna han studerade. Hans skådespelare inkluderar “Sleep Dealer” (2006), “Norteado” (2008), “Yan She: El Hombre que Espera” (2010) och “Here Comes the Devil” (2012).

Han arbetade på olika scenspel, ledda av bland annat “Cristo light”, “Primero de octubre” och “Edipo güey”. Han var också med i den Chantal Gresset-regisserade pjäsen “L ́arpenteur”, som sattes upp i Tijuana, Mexiko och Rennes, Frankrike, och deltog även i National Geographics dokumentärserie “Locked Up Abroad”.

Garduño var känd i Baja som regissör samt skådespelare och kulturchef med mer än femton års erfarenhet inom området.

Som regissör regisserade han mer än 10 shower, bland dem “Kikiricaja”, “Immolación”, “No Touch”, “Papá está en La Atlántida” och “Dios es un bicho”. Några av dessa presenterades på festivaler och teaterföreställningar i Mexiko, Latinamerika och Spanien.

Han var grundare och allmän koordinator för Teaterveckan för barn, en av de mest prestigefyllda festivalerna i sitt slag i Mexiko. Som skådespelare deltog Garduño i mer än 20 pjäser, filmer och TV-serier.

Han anses vara en av de viktigaste och mest respekterade skaparna och främjarna av samtida teater tillägnad barn och ungdomar.

“The Chosen One” är en anpassning av serietidningsserien “American Jesus” om en 12-årig pojke som efter en galen olycka upptäcker att han är Jesu reinkarnation och är avsedd att rädda mänskligheten.

Mängd pratade med en transportförare som är bekant med vägen där olyckan inträffade och som har arbetat med andra skott i Baja. Han noterade att långa, ansträngande timmar för förare är normen i de flesta produktioner i Mexiko. Olyckan inträffade på “den farligaste vägsträckan mellan Loreto och Mulege, full av kurvor och gropar”, sa han. – Det händer många olyckor där.

Dessutom är logistiken ett problem, med närmaste flygplats, Loreto, cirka fyra timmar från platsfotograferingen.

“Vi förlorade två mycket älskade människor, vi har alla ont”, sa en skådespelare i produktionen som föredrar att vara anonym. Han sa att uppsättningen var en hybrid av fackliga och icke-fackliga skådespelare. “Det är ett mycket bra projekt, det är synd att det har fläckats av människor som skriver som om de vet vad som verkligen hände.”

En wake hölls den 19 juni i Tijuana där båda skådespelarna kommer från.


#Netflix #och #Chosen #Oneproducenten #Redrum #utfärdar #uttalanden #Bajatrafikolycka #som #krävde #två #skådespelares #liv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *