Cleveland Browns Mandatory Minicamp

NFL intervjuade “minst” 11 av 24 målsägande; varken ligan eller laget kontaktade Harris County DA – ProFootballTalk

Getty bilder

När NFL förbereder sig för att göra något åt ​​den långvariga utredningen av Browns quarterback Deshaun Watsonvissa detaljer har framkommit angående granskningens omfattning.

Fredagens artikel från Mark Maske från Washington Postsom uppmärksammats mest för förslaget att ligan kommer att starta den formella disciplinära processen genom att rekommendera en ett års avstängning för Watson, förklarar också att NFL, genom Lisa Friel, intervjuade “minst” 11 av de 24 målsägande som representerades av advokaten Tony Buzbee, “tillsammans med andra kvinnor.” Friel, per Maske, granskade också “relevanta tillgängliga dokument.” Dessutom, och som tidigare känt, intervjuade Friel Watson under totalt fyra dagar i Houston.

Det är oklart varför de övriga 13 målsägandena inte intervjuades. Två dök upp nyligen. Avböjde de andra 11? Eller bestämde Friel att deras konton inte behövdes?

Det är också oklart vilka “andra kvinnor”? Två som gjorde brottsanmälan mot Watson har inte stämt honom. Arton massageterapeuter utfärdade stödförklaringar till Watson tidigt i processen. Nyligen, Jenny Vrentas av New York Times rapporterade att Watson fick privat massage från minst 66 kvinnor under en 17-månadersperiod.

Begreppet “relevanta tillgängliga dokument” kan vara extremt brett, från alla textmeddelanden och inlägg i sociala medier som genererats av Watsons olika massager till deponeringsutskrifter av alla som har vittnat i ärendet till de civila klagomålen, svaren på klagomålen och något annat pappersarbete som skapats av de 24 stämningarna. Friel kan också ha bett advokaten Rusty Hardin att ge ligan “paketet” som skickades till Harris County-åklagaren Johna Stallings för överföring till den stora juryn. Om det var tillräckligt bra för att få en stor jury att inte åtala Watson, borde Friel vara nyfiken på att se hur paketet kännetecknar fallet – speciellt om något Hardin sa strider mot hennes egna intryck baserat på en noggrann granskning av bevisen.

Det är mycket material att granska. För att vara noggrann måste dock varje handling granskas. Något som påverkar det slutliga beslutet kan ligga på lur var som helst. Det är en av de mest grundläggande realiteterna i rättstvister som inkluderar ett stort antal dokument. Någon måste söka i höstackarna efter barrarna, utan att veta att några nålar ens lurar bland höet.

En sak som inte hände var att, som Harris County distriktsåklagare Kim Ogg sa till Mike Meltser i en nyligen poddintervju, varken ligan eller Browns kontaktade henne. Både ligan och laget skulle säkert säga att de inte gjorde det eftersom hon inte kunde berätta något för dem om storjuryn. Men det finns alltid ett värde i att ha en konversation. Även om hon är begränsad i vad hon kan säga till dem på skivan, kunde etableringen av en god relation med Ogg – från och med lanseringen av processen – möjligen ha gett någon användbar off-the-record vägledning.

Det är så världen fungerar. Hur olika former av korv tillverkas. Om Friel och Ogg (och/eller Stallings) hade etablerat en relation som resulterade i utvecklingen av ömsesidigt förtroende, kunde Friel ha kommit fram till sanningen om varför Watson inte åtalades. Kanske, som jag tror, ​​Ogg och Stallings misstänkte att Watson gjorde något han inte borde ha gjort, de tror att det skulle vara omöjligt att undvika skapandet av “rimligt tvivel” av Rusty Hardin och hans juridiska team, och de sköt upp som en praktisk har betydelse för andra aspekter av rättssystemet, antingen genom civilrättsliga stämningar eller, som Ogg sa till Meltser, den administrativa processen.

Det är fortfarande inte känt vad ligan kommer att göra i slutändan. Det är oklart hur noggranna ligan har varit i undersökningen av situationen. Men allt mindre än fullständigt och helt grundligt är inte tillräckligt noggrant, om ligan vill att någon ska tro att den ville fatta ett korrekt och tydligt och legitimt beslut om vad Watson gjorde eller inte gjorde, och om vilka konsekvenserna borde eller borde inte vara.

Det faktum att fler ärenden läggs in och mer information verkar dyka upp gör det omöjligt, ärligt talat, att veta allt innan man fattar ett beslut. Det är därför, i slutändan, det bästa beslutet kan vara att trycka på paus i Watsons spelarkarriär tills ligan vet allt som kan vetas om uppförande som har lett till 24 stämningar, två till som kommer att lämnas in, och möjligen ännu fler efter det — Särskilt om, till exempel, tron ​​att ligan inte gjorde tillräckligt åt situationen blir katalysatorn för ännu fler kvinnor att stämma.

#NFL #intervjuade #minst #målsägande #varken #ligan #eller #laget #kontaktade #Harris #County #ProFootballTalk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *