Rahul Dravid: Rishabh Pant förblir "integrerad del av Indiens line-up"

Rahul Dravid: Rishabh Pant förblir “integrerad del av Indiens line-up”

Indiens huvudtränare Rahul Dravid har backat Rishabh byxaoch säger att han förblir “en integrerad del” av laget, trots att wicketkeeper-slagaren klarar sig endast 58 körningar med en strejkhastighet på 105,45 i de fem T20I mot Sydafrika.
När Pant kom in i den här serien hade Pant fått 340 runs till ett genomsnitt på 30,90 i IPL 2022. Hans strejkfrekvens vid turneringen var 151,78, betydligt högre än i de två senaste upplagorna – 113,95 2020 och 128,52 2021. Dravid sa att laget förväntar sig att han ska spela en liknande anfallsroll även på internationell nivå.

“När du ber folk att spela ett lite mer attackerande cricketmärke i mittovers och att ta på sig spelet lite mer, ibland är det svårt att bedöma baserat på två eller tre matcher”, sa Dravid efter tvätten. ut femte T20I i Bengaluru.

“Jag trodde att han hade en ganska bra IPL. Han kanske inte såg bra ut i snitten, men hans strejkfrekvens var riktigt bra. Han såg ut att flytta upp det lite – till där han förmodligen var för tre år sedan. Vi är Jag hoppas att vi kan få den typen av siffror från honom även på internationell nivå. I den processen kan han gå fel i några matcher.

“Men han är fortfarande en integrerad del av vår slaglinje. Vi vet vad han gör med kraften han har. Det faktum att han är en vänsterspelare är väldigt viktigt för oss också i mittovers. Och han har spelat några bra stötar. Självklart skulle han personligen ha velat ha gjort några fler runs, men det är inte så oroande. För oss är han verkligen en mycket stor del av våra planer under de närmaste månaderna.”

Dinesh Karthik, under tiden, fortsätter att imponera i nischrollen som en strikt final-fem overs-smet. I fjärde T20I i Rajkot hade Karthik krossat en 55:a med 27 bollar, den sortens knackning som, sa Dravid, “säkert får dig att börja”. Karthik och Hardik Pandya, som slog 46 av 31 leveranser, hade lagt till 65 av 33 bollar för att lyfta Indien till 169, vilket visade sig vara en vinnande totalsumma.

“Han valdes för en mycket specifik färdighet,” sa Dravid om Karthik. “Och det är trevligt när det på ett sätt indikeras att det kom ihop briljant för oss i Rajkot-spelet, där vi behövde den där stora prestationen under de senaste fem oversna för att kunna göra en parpoäng. Han och Hardik [Pandya] slog vackert för oss; båda är våra tillsynsmän i slutet, killar som kan dra nytta av de sista fem-sex overs.

“De är förmodligen två av de bästa i världen under de senaste fem-sex overs. Så, ja, det var verkligen trevligt att se Karthik komma ut och göra det han har blivit utvald att göra. Det öppnar verkligen upp för många fler alternativ för oss framåt. Sådana omgångar får dig verkligen att börja. Som att jag sa till killarna att det inte handlar om att knacka dörren – du måste börja slå ner dörren, och en sådan omgång betyder verkligen att han knackar väldigt hårt.”

“Shreyas, i början [of the series] på knepiga wickets, visade uppsåt och spelade positivt. Ruturaj visade i en viss innings [in the third T20I] vilken kvalitet och skicklighet han har.”

Indiens tränare Rahul Dravid

Eftersom Rohit Sharma, KL Rahul och Virat Kohli inte var med i serien, fanns det en chans för utkantsspelare att presentera sina fall. Ishan Kishan gjorde 206 runs – överlägset mest i serien – med en strejkhastighet på 150,36, men Ruturaj Gaikwad och Shreyas Iyer misslyckades med att imponera. Gaikwad noterade endast 96 runs på fem innings med en strejkfrekvens på 131,50 och Iyer 94 runs på 123,68. Men Dravid är inte besviken på dem.

“Vi kommer inte att reagera på knä,” sa han. “Som du har sett gillar jag inte att döma folk efter en serie eller ett spel. Alla killar som fick möjligheten här förtjänade verkligen möjligheten; de har förtjänat det. Och i det här spelformatet, kommer att ha några bra spel och några dåliga spel.

“Jag tror att Shreyas, i början [of the series] på ett par knepiga wickets, visade mycket uppsåt och spelade riktigt positivt för oss. Ruturaj visade i en viss innings [in the third T20I] vilken kvalitet och skicklighet han har.

“I Twenty20 kan du ha de udda spelen [where] din form och prestation går upp och ner lite. Så vi är inte särskilt besvikna på någon. Som grupp var vi ute efter att spela ett lite mer positivt och offensivt cricketmärke redan från början. Och vi kände dig när du försöker göra det, det kommer inte alltid att bli av. Men vad vi verkligen är tydliga om vilken typ av cricket vi vill spela.”

.
#Rahul #Dravid #Rishabh #Pant #förblir #integrerad #del #Indiens #lineup

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *