Sjöfolk utser Sergio Romo, Roenis Elias för uppdrag

Sjöfolk utser Sergio Romo, Roenis Elias för uppdrag

Mariners tillkännagav fyra roster-drag i måndags och återinförde righty Ken Giles från den 60-dagars skadade listan och återkallande infältare Kevin Padlo från Triple-A Tacoma. För att skapa rosterutrymme, högerhänt Sergio Romo och vänster Rönis Elias utsetts för uppdrag.

Romo, undertecknade ett ettårigt avtal på 2 mill. USD sent under lågsäsongen efter att man fick reda på att Casey Sadler krävde en säsongsavslutande axeloperation, var skarp under sin första månad som sjöman men har sett hjulen lossna på ett dramatiskt sätt. Den 39-årige sidearmern gav bara ett åk genom sina första åtta innings innan Orioles tatuerade honom för fem runs i två tredjedelar av en inning back den 1 juni.

Det markerade början på en monumental härdsmälta som har sett den trefaldige World Series-mästaren och före detta All-Star servera ett dussin körningar under sina senaste 6 1/3 frames. Romo har tillåtit löpningar i fem av sina senaste nio framträdanden och gett upp flera löpningar i en utflykt fyra gånger under den olyckliga sträckan.

Med tanke på omfattningen av dessa strider och det faktum att han har en garanterad lön (om än en ganska blygsam sådan), är det ganska troligt att Romo kommer att bli outtagna på undantag och bli en fri agent. Alla lag som vill spekulera om att hjälpa honom att rätta till skeppet skulle bara vara skyldig honom det proportionella ligaminimum för den tid som helst i Majors vid den tidpunkten. Romo har inte upplevt ett hastighetsfall – han sitter fortfarande i 85,6 mph med sin sänka och i intervallet 77-78 med sin signaturreglage – och framkallar fortfarande jakter från plattan med ett enormt klipp på 37,8 %. Med tanke på det sammanhanget och hans bredare meritlista borde han ha en annan möjlighet där ute – särskilt om han är villig att ta en mindre ligauppgörelse någonstans.

När det gäller den 33-årige Elias så har han spelat mycket bättre med Mariners 2022, om än i ett mindre urval på 7 2/3 innings. Under den tiden har veteranvänstern fläktat sex av 33 motståndare (18,2 %) medan han gått tre (9,1 %) och inducerat grounders med ett robust klipp på 50 %. Det markerar Elias första big league-aktion sedan säsongen 2019, eftersom han var borta under stora delar av säsongen 2020-21 på grund av armskador – som kulminerade med Tommy John-operationen i mars förra året.

Elias har varit lika stabil i Triple-A i år, med en 3,63 ERA med 17,6 % genomslagsfrekvens mot en skarp 6,8 % promenadfrekvens och en 44,6 % grounder rate på 17 1/3 innings. Det är möjligt att han kommer att vädja till bullpenhungriga klubbar, särskilt de som behöver en vänsterman. I 395 2/3 omgångar på MLB-nivå, har Elias en ERA på 3,96 — även om det märket är på 3,30 som går tillbaka till en 2017 flytt till bullpen.

Giles, 31, kommer att aktiveras för sin lagdebut. Giles har skrivit på ett tvåårigt kontrakt på 7 mill. USD i vetskap om att han skulle missa det första året av affären när han återhämtar sig från 2020 Tommy Johns operation, och tar med sig en tresiffrig värmare och 115 karriärräddningar till Seattles bullpen. Hans rehabuppdrag i mindre liga var dock hemskt. De tidigare Phillies, Astros och Blue Jays närmare loggade 7 1/3 innings mellan High-A och Triple-A men fick 16 runs (11 intjänade) på 15 träffar och åtta promenader under den tiden. Giles serverade också fyra långa bollar i den sträckan.

En del rost efter en lång uppsägning är att vänta, men de mindre ligakamperna är ändå ögonöppnande. Det är dock värt att notera att utöver den här Tommy John-proceduren 2020, drabbades Giles av en ansträngd sena i sin pitchande hand tillbaka i Spring Training, vilket skickade honom tillbaka till IL för de första två plus månaderna av säsongen.

Som bäst har Giles visat förmågan att vara en av spelets allra bästa relievers. Han slog ihop 53 innings av 1,87 ERA-boll så sent som 2019 med Toronto, och slog ut 40 % av sina motståndare längs vägen. Och under 351 karriäromgångar har Giles en ERA på 2,74 med en enorm genomslagsfrekvens på 33,3 % mot en promenadfrekvens på 7,7 % bättre än genomsnittet. Tiden kommer att utvisa vilken version av rättigheten Mariners får, men om han är tillbaka i form kan Giles antingen vara en nyckelpjäs på sträckan eller, om Mariners fortsätter att kämpa, ett tilltalande handelschip om sex veckor.

.
#Sjöfolk #utser #Sergio #Romo #Roenis #Elias #för #uppdrag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *