Vem är skyldig till Mariners nedslående säsong?  Bovarna är flera

Vem är skyldig till Mariners nedslående säsong? Bovarna är flera

Eftersom begreppet “botten” för den här sjöfartssäsongen skiftar (och sjunker lägre) för varje dag, var den stora gissningsleken på måndagen vem som skulle sätta sig på planet till Oakland för starten av en roadtrip.

Eller, mer till saken, vem skulle inte göra det.

Debaclet i en serie med fem spel mot änglarna, där kombinationen av Mike Trouts övermänsklighet och sjömännens berövade brott kombinerat för fyra demoraliserande förluster, ropade på en syndabock. Jag har varit runt tillräckligt många basebolllag under min tid för att känna till de tydliga tecknen på en förestående utrensning.

Men bara dödsoffer visade sig vara den 39-årige lättnadskastaren Sergio Romo och veteranvänstern Roenis Elias, båda utsedda för uppdrag. Inte riktigt den blodsuddande som många fans ropade efter i kölvattnet av en dubbelförlust på lördagen mot änglarna och den senaste i en till synes oändlig rad av shutout-förluster på söndagen.

Sanningen är att problemen med detta sjöfartsteam inte kan pekas ut till en person, vars borttagning kommer magiskt att fixa det som plågar dem. Det finns många fingeravtryck på detta döende verk.

Det är naturligtvis en långvarig baseball-ortodoxi att managern är den första att ta fallet (eftersom, som det gamla ordspråket säger, du kan inte sparka 25 spelare. Eller, för att modernisera, du kan inte sparka 26 spelare) . Phillies gick den vägen den 3 juni när de konserverade Joe Girardi med laget fast vid 22-29. Det hade precis den galvaniserande effekt som önskades: Phillies har 14-3 under interimschefen Rob Thomson, tidigare bänktränaren, och tillbaka i mitten av wild-card-racet. Fyra dagar senare, ängslade änglarna Joe Maddon mitt i en 12-match lång förlustserie, som nådde 14 matcher under hans ersättare, Phil Nevin. Änglarna har 6-7 under Nevin, med 67 % av dessa vinster i den nyss avslutade serien i Seattle.

Girardi och Maddon har varsin World Series-titel på sitt chefs-cv. Mariners har inte haft en tränare med ens en slutspelsplats i Seattle sedan Lou Piniella 2001, vilket var sju skeppare sedan, utan att räkna interims. Scott Servais, i sin sjunde säsong, prisades förra året när han guidade ett överpresterande lag till 90 segrar, 14 matcher över deras förväntade totala vinst med deras minus-51 runskillnad.

Servais slutade tvåa till Tampa Bays Kevin Cash för årets manager i American League och tilldelades en förlängning av kontraktet den 1 september. Den vågen av stridigheter ledde till stor optimism om att sjöfararna var redo att avsluta sin oändliga torka 2022, en inte orimliga förväntningar som har gjort den efterföljande kollapsen mycket mer frustrerande.

Nu slår Mariners fart, 10 matcher under 0,500 med ännu en säsong utan slutspel som stirrar dem i ansiktet. Blev Servais plötsligt dum? Jag tror inte det. Visst, du kan gissa hur många beslut som helst angående uppställningen, användningen av pitching och, särskilt denna helg, om du ska fortsätta att pitcha mot Trout eller inte, trots allt fler bevis på att de inte var kapabla att stoppa honom.

Som den mångårige minor league-chefen Rocky Bridges en gång sa: “Det finns tre saker som den genomsnittlige mannen tror att han kan göra bättre än någon annan. Bygg en eld, driv ett hotell och styr ett basebolllag.”

Men i många fall väljer Servais mellan otillräckliga alternativ, ett slags Hobsons val (inte uppkallat efter den tidigare Red Sox-sluggern Butch Hobson, även om Mariners kunde använda sitt slagträ) där det ofta inte finns några bra svar. Det är vad som händer när din spellista är fylld med kämpande spelare som antingen presterar långt under sitt arbete eller ännu inte har en representativ arbetsgrupp. Men om han inte kan få spelarna att prestera, och snart, kan Servais mycket väl betala med sitt jobb. Det är bara baseboll. Många människor uppdaterade Twitter på måndagen för att se om managern skulle överleva.

President för basebollverksamheten Jerry Dipoto, liksom Servais, är i år sju i Seattle (och år fyra av ombyggnaden, som köpte lite extra tid för att producera ett slutspelslag). Han bär ansvaret för listan, som såg mycket bättre ut på pappret i mars. Ingen visste då att Robbie Ray inte skulle närma sig sin Cy Young-form förrän för två starter sedan, eller att de två stora offensiva tilläggen, Jesse Winker och Adam Frazier skulle drabbas av massiva avhopp, eller så skulle Jarred Kelenic plågas av samma offensiva problem som han gjorde som rookie, eller att Mitch Haniger skulle missa två månader med en fotledsskada. Utöver det finns det djupproblem som har plågat Mariners hela säsongen, utan många svar i de mindre ligorna trots den glittrande rankingen av deras farmsystem.

Lineupen som sjömännen kastar ut på de flesta dagar är lika tunna på oblat som förra året. De har redan stängts av 10 gånger på 68 matcher, eller ungefär en gång varannan serie. Bullpen har haft sin förväntade regression, och Mariners drar inte ut de nära matcherna som de gjorde förra året. Inget lag lämnar fler män på basen än dem, och bara två lag är sämre på att få hem dem från trean med mindre än två outs. Det blir svårare att titta på det här laget, som det är för närvarande, och se fröet till en ökning som kommer att dra dem tillbaka till strid.

Den brännande frågan är i vilken utsträckning Dipoto hamrade i sin jakt på fria agenter under lågsäsongen av ägande, och hur mycket av deras oförmåga att värva spelare som Trevor Story och Marcus Semien helt enkelt var en oförmåga att locka dem till Seattle – ett ökande problem som de förlorade säsongerna och negativa mun-till-mun mounts.

Oavsett vilket är det rättvist att ställa samma fråga som har genomsyrat denna organisation i två decennier: Hur intensivt är engagemanget för att vinna inom ägargruppen? Var är den brinnande önskan att få slut på torkan som fortsätter att vara en svart prägel på organisationen? Det återspeglas inte i en lönelista som rankas i den nedre tredjedelen av ligan. Och det kan testas ännu mer under de kommande veckorna.

Den här säsongen skulle (och skulle fortfarande kunna, med knappt 100 matcher kvar att spela) ha en mycket annan tenor, naturligtvis, om spelarna hade presterat upp till deras förväntade nivå. Alltför få har gjort det, och den allmänna sjukdomskänslan har lett till ett välbekant ställningstagande av ilska och frustration bland fanskaran; det är helt berättigat utifrån denna organisations 20-åriga arbete.

Precis när det verkade som att Mariners var på väg att vända säsongen, efter att ha vunnit fyra raka serier efter den senaste roadtripen, drabbades de av en 3-8 hemmaställning som återigen fick dem att slingra sig.

Inga huvuden rullade tydligen i måndags, utanför dessa två avlastare. Men sjömännens huvudvärk blir bara starkare.


#Vem #är #skyldig #Mariners #nedslående #säsong #Bovarna #är #flera

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *