Blixtens vinst i Game 3 kostar mycket eftersom Nikita Kucherov lämnar som trea

Blixtens vinst i Game 3 kostar mycket eftersom Nikita Kucherov lämnar som trea

TAMPA — När Nikita Kucherov förde puckkontrollen till sin högra hand och försökte manövrera runt Devon Toews sent i den tredje perioden på måndagen på Amalie Arena, korskollade Avalanche-försvararen Kucherov bakifrån. Det fick blixten att ramla framåt, vilket gjorde att hans högra sida krassade mot brädorna.

Under några ögonblick stannade Kucherov kvar på isen, men han hukade sig när han återvände till bänken och gick så småningom ner i tunneln. Blixten hade redan tappat Nick Paul några minuter sent i den första perioden. De hade klarat sig utan Brayden Point – repade efter att ha återvänt för de två första matcherna i serien. Men när Kucherov inte kom tillbaka blev skadan en anledning till oro efter Lightnings 6-2 vinst över Avalanche i Game 3.

“Det är ett spel, det är ett kontaktspel, men killar vet vad de gör,” sa Lightning-tränaren Jon Cooper på frågan om träffen på Kucherov. “Smarta, kunniga spelare vet vad de gör med sin klubba. Och vi såg det alla.”

Cooper lämnade inga uppdateringar om någon av de skadade spelarna efter matchen och sa att han skulle ha dessa statusar på tisdag. Pauls sista pass i den första perioden slutade med att hans ben vred sig obekvämt efter en träff längs brädorna, vilket tvingade honom att lämna isen och arbeta med en tränare. Han gick ut genom tunneln och kom inte tillbaka i ramen.

Pauls första skift i den andra perioden slutade dock med armarna höjda i luften och bröstet tryckte ut mot publiken – och firade hans skott som utökade Lightning-ledningen till 3-1 mindre än tre minuter in i perioden. Han återvände för sin linjes första skift i det andra, vann matchen och satte sedan in en centreringspassning från Ross Colton i nätet.

“Kom tillbaka, ett trevligt litet skift för oss, hittade mig i luckan och det slutade med att det gick bak i nätet,” sa Paul.

Paul sa att han inte tvivlade på att han skulle komma tillbaka, och tillade att han “mådde bra” och “kom tillbaka, helt klart.” Corey Perry skakades också upp vid ett tillfälle efter en träff mot brädorna bakom nätet, höll sig tillbaka och knackade målvakten Darcy Kuemper innan han åkte till bänken och blev tittad på av tränare.

Han återvände så småningom och gjorde mål från power-play-platsen som återärvdes med Point out. Men med Lightnings linjer redan i förändring med Points frånvaro, kom deras första vinst i Stanley Cup-finalen till en kostnad – speciellt om Kucherov missar tid.

“Grabbar är uppenbarligen upprörda”, sa Stamkos när han fick frågan om Pauls skada, retur och mål. “Särskilt den här tiden på året.”

Följ all action på och utanför isen

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev Lightning Strikes

Vi skickar nyheter, analyser och kommentarer om Bolts varje vecka under säsongen.

Ni är alla anmälda!

Vill du ha fler av våra kostnadsfria nyhetsbrev varje vecka i din inkorg? Låt oss börja.

Utforska alla dina alternativ

Maroons offensiva välsignelse

Pat Maroon hade redan samlat på sig sin första poäng sedan match 5 i Eastern Conference-finalen när han hämtade en passning från Kucherov och åkte mot mållinjen. Det kom efter Blixtens första mål, när de utjämnade Avalanche vid 1 innan de vände det till en tremålsburst.

Men den här gången befann sig Maroon med Kucherov och Steven Stamkos – två medlemmar av Lightnings topplinje – på grund av en grov straff han hade tagit två minuter tidigare. Maroon skyndade ut ur utvisningsbåset, manövrerade upp is och stoppade pucken förbi Kuempers kortsida för att ge Lightning en ledning med 5-2 i den andra.

Maroons resultat tvingade fram ett målvaktsbyte samtidigt som han säkrade sin första flerpoängsmatch sedan den 23 februari mot Edmonton.

• • •

Registrera dig för Lightning Strikesett veckobrev från Bolts beat-författaren Eduardo A. Encina som för dig närmare isen.

Missa aldrig det senaste med Bucs, Rays, Lightning, Florida college sporter och mer. Följ vårt Tampa Bay Times idrottslag vidare Twitter och Facebook.


#Blixtens #vinst #Game #kostar #mycket #eftersom #Nikita #Kucherov #lämnar #som #trea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *