Yankees 4, Rays 2: Hicks räddar dagen efter att Coles nej-nej-bud går på tok

Yankees 4, Rays 2: Hicks räddar dagen efter att Coles nej-nej-bud går på tok

Det magiska med baseboll är att det kan få ditt hjärta att rulla på vilken natt som helst, även när ditt favoritlag är mitt i ett av de bästa åren du någonsin sett. De Yankees vann sin 50:e match 2022 redan på måndagskvällen. Det är otroligt sällsynt att se ett lag med 50 segrar när Fars dag var igår, och det här laget har varit tillräckligt överväldigande för att göra det mesta av W:en till en vind, allt i beaktande.

Måndagskvällen bjöd dock på inget av den slentrianmässiga dominansen och allt nagelbitande och hyperventilerande. Huvuddelen av dramat kom från Gerrit Cole, som tog en no-hitter djup för andra gången denna månad, allt medan Yankees bara kunde skrapa ihop ett par körningar mot Shane McClanahan och Rays bullpen. Sedan tappade Cole sitt bud på en leadoff-singel i åttondelen av Isaac Paredes, och ess-relieveren Clay Holmes gav på ett fantastiskt sätt upp sitt första åk sedan öppningsdagen när Tampa Bay gjorde 2-2.

Det krävdes dramatik i nionde omgången från Aaron Hicks för att ge Yankees ledningen som de inte skulle ge upp. Och även med en försäkringskörning gjorde Wandy Peralta det intressant efter att ha tagit över för Holmes, eftersom Rays två gånger skickade det vinnande loppet till planen. Vänstern gick ner för att få en strikeout och en flugboll till Hicks, vilket säkrade 4-2-segern och lät tusentals Yankees-fans andas ut.

Cole flirtade med perfektion den 3 juni mot Tigers och såg sitt bud sönderdelas med två outs i den sjunde. Han var inte perfekt den här gången, men hans försök utan träff varade ännu längre. Coles kommando var elektriskt, eftersom han mästerligt hittade sin snabbboll i synnerhet:

Cole kunde tydligen lägga sina ställen var han ville i kväll, med det enda undantaget som den femte inningen. Promenader till Brett Phillips och Josh Lowe satte en löparpoängposition med två outs, och Cole blåste bort Rene Pinto med ett K för att avsluta ramen.

Bortsett från den korta kontrollen, snurrade Cole absolut smuts och slog ut 12 till 7 innings av no-hit boll. Även om han bara har varit med Yankees i 56 starter nu (ungefär motsvarande knappt två hela säsonger), är han femte genom tiderna i tvåsiffriga överslagsspel i franchisehistorien med 16. Hans nästa kommer att knyta honom till Al Downing på fjärde plats, bara några få efter CC Sabathia.

Yankees fick i uppdrag att möta McClanahan för andra gången inom loppet av en vecka och försökte tidigt replikera strategin att få sina knappa träffar att räknas. På 15 juni, Aaron Judge knäckte en första inning-homer mot honom till Yankees tidigt, 1-0. Den här gången skötte Anthony Rizzo invigningen och krossade en 2-2 pitch 410 fot till höger fält för sin 19:e långboll för säsongen:

Säsongen 2021 var inte ens dålig för Rizzo, men det tog honom ändå till den 9:e september att nå tröskeln till 20 homers. Men under detta anmärkningsvärda år har han klubbat nummer 19 den 20 juni. De flesta fans hade blygsamma förväntningar på den trefaldiga All-Star som inte har spelat på den här nivån på några år, men han har krossat dem.

McClanahan återhämtade sig snabbt och fortsatte med att pensionera de nästa 11 jänkarna i ordning. De hotade igen i den femte när de fick back-to-back engångssinglar från Josh Donaldson och Hicks, och högerspelaren gjorde problem för sig själv genom att gå med Jose Trevino för att ladda baserna. Men nummer 9 var nästa, och även om Marwin Gonzalez homerade igår, slösade McClanahan ingen tid med honom, eftersom han fick ett dubbelspel på första planen på en vass grounder till tredje, vilket avslutade inningen.

Vid den sjunde var McClanahan ur spelet för Rays, men Yankees var på gränsen att slösa bort ytterligare ett gyllene tillfälle. Gleyber Torres hälsade reliever Ryan Thompson med en dubbel till höger, och han stal tredje utan ett kast. Donaldson och Hicks hade hjälpt till att skapa den där målchansen i den femte, men den här gången var de getterna, eftersom de slog ut i på varandra följande slag för att hålla Torres förankrad på tredje plats.

Det var då Yankees bad Trevino att ringa upp lite av magin som har gjort hans överraskande All-Star-kaliber första halvlek så speciell:

Tog det Ji-Man Choi som guppade ett kast från Vidal Bruján för att skapa den löpningen? Naturligtvis, men till Lindsey Adler ovan och alla andra som har följt Yankees 2022, det är inte alls en chock att se Trevino vara den som får det att hända med sitt liv. Felet gjorde 2-0, Yankees.

När allt pågick hade Cole återtagit kontrollen över sitt potentiella no-hit-bud. Efter den långa femman låg han på 86 ställplatser, men han gjorde ett snabbt arbete med Rays i sjätte och sjunde för att ge sig själv en chans att gå hela vägen. Tampas andra baseman Paredes samarbetade dock inte, eftersom han inledde den åttonde med att rada Coles 105:e plan upp i mitten för en ren singel. No-no-försöket var över, och efter en skrämmande 415-fots flyga ut till mitten från Josh Lowe, var Cole borta också. Men vilken insats det var:

Med Aaron Boone som verkar vilja hålla sig borta från Michael King en andra dag i rad efter att ha använt honom för 35 pitcher på lördagen, bad han den pålitliga Holmes för en räddning med fem ut. The closer hade gått minst fem outs på tre tidigare utflykter 2022, så det var inte en fråga som skrämde de flesta Yankees-fans. Han hade givetvis inte tillåtit en löpning att göra mål på honom sedan öppningsdagen (31,1 innings i rad, oavgjort för den tredje längsta serien i franchisehistorien), men han hade inte ens låtit en ärvd löpare göra mål sedan den 26 april.

The Rays är tyvärr ett lag som inte är lätt att skrämma, och för första gången på hela året blåste Holmes ledningen. Den verkliga skadan kom på en missildubbel från pinch-hitter Francisco Mejía längs högerfältslinjen, en bit förbi Rizzos dyk. Holmes fick svag kontakt från de kommande två träffarna, men ibland är det allt som krävs. Yandy Díaz mjuka mark till Holmes första bas gjorde ett åk och Manuel Margot slog en 64,1 mph dribbler till trean som knöt upp det till 2-2. Dubbeln var på Holmes, men vad som följde var pauserna som i slutändan är svåra att undvika i en lång poänglös inningsserie.

Tack och lov har dessa jänkare visat en benägenhet att skaka av sig sällsynta felsteg, och de gjorde det omedelbart i toppen av nionde mot en ganska bra reliever av Rays egna i Jason Adam. Högerhandaren gick in i spelet på måndagen med 0,68 ERA och 0,638 PISK. Han tillåter sällan baserunners, men Yankees lyckades också få träffar från honom i två av sina tre tidigare matcher med Adam på kullen 2022. Donaldson singel till vänster, och Hicks skar bort det avgörande slaget i bollspelet med en RBI-trippel till höger :

Margot drabbades av en en ful knäskada på spelet och var nere, vilket hjälpte Hicks att nå tredje och Donaldson göra mål. Men Hicks förtjänar full beröm för att han sprängde den bollen 356 fot och utanför väggen. För andra gången i tre matcher kom han med nyckelträffen.

Efter att Trevino pläterat Hicks med en mycket uppskattad försäkring på en offerfluga, gick Wandy Peralta in för att stänga den. Vänsterspelaren såg till att återhämta sig efter en okaraktäristiskt dålig utflykt i den blåsta seriefinalen mot Toronto, och vänsterhänt fick fortfarande fansen att svettas – även om det inte helt var hans fel. Han utfärdade en leadoff-promenad till Bruján, och efter att ha fått Harold Ramírez att flyga ut till Joey Gallo på en korgfångst, fick han en dubbelspelsboll från Paredes. Den tredje baseman DJ LeMahieu valde dock en dålig tid för sitt första fel för säsongen, och han kastade bort det.

Peralta fick nu möta Lowe som det potentiella vinnande loppet med det lika loppet till en början. Han återhämtade sig från underläge 2-0 till rookien att slå ut honom med måla på det yttre hörnet, och medan Mejía hade kunnat erövra Holmes, kunde han inte göra detsamma mot Peralta. En popup till Hicks i vänsterfältet avslutade det kaotiska bollspelet.

Andas ut och njut av 4-2-segern allihop. Yankees och Rays kommer att samlas på nytt samtidigt i morgon kväll på Tropicana Field, med Nestor Cortes som tycks möta en bullpen-spelplan från Rays skeppare Kevin Cash. Första pitch är 19:10 ET.

Box Poäng


#Yankees #Rays #Hicks #räddar #dagen #efter #att #Coles #nejnejbud #går #på #tok

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *