Arch Manning förbinder sig till Texas: Femstjärnig quarterback, nummer 1 övergripande utsikter avslutar virvelvindsrekryteringen

Arch Manning förbinder sig till Texas: Femstjärnig quarterback, nummer 1 övergripande utsikter avslutar virvelvindsrekryteringen

Arch Manningden nr 1-rankade spelaren i 247Sports’ Class of 2023, gjorde stora vågor på torsdagen genom att avsluta sin virvelvindsrekrytering och tillkännage sitt engagemang för Texas över Alabama och Georgien. Manning, brorson till legendariska quarterbackarna Peyton och Eli Manning och barnbarn till College Football Hall of Famer Archie Manning, har varit den mest eftertraktade rekryteringsmöjligheten sedan Trevor Lawrence och Justin Fields dagar.

“Engagemang vid University of Texas. #HookEm,” meddelade Arch Manning i en tweet.

En 6-fot-4, 215-pund signal-uppringare från Isidore Newman High School i New Orleans, Manning har kastat för 6 307 yards, 81 touchdowns och har rusat för 19 fler poäng på tre säsonger.

Han är en av endast sju prospects och tre quarterbacks som någonsin fått ett perfekt betyg på 1 0000 i 247Sports Composite, och ansluter sig till ett annat par Texas-signaluppringare i Vince Young och Quinn Ewers.

Manning har inte bara “alla fysiska verktyg som önskas på quarterback-positionen”, enligt 247Sports nationella rekryteringsanalytiker Cooper Petanga, utan han visar också “exceptionell intuition och medvetenhet, som visar förmågan att styra och navigera i spelet på en mycket hög nivå. “

Mannings förvärv fortsätter en het rekryteringstrend för Texas-tränaren Steve Sarkisian, som helt klart gör Longhorns till en destination för högprofilerade rekryter. Sark har nyligen rullat in Ewers, ex-Ohio State quarterback och tidigare femstjärniga rekryt, ex-Alabama tight end Jahleel Billingsley och flera andra stjärnor till Austin, Texas, när han försöker fylla på en uttömd lista.

Med Ewers på campus och fyrstjärniga Maalik Murphy, nummer 12 signaluppringaren i klassen 2022, redan i quarterbackrummet, en betydande konkurrens om startspelningen 2023 är vid horisonten oavsett hur framgångsrik Ewers är den här säsongen, hans första med Longhorns.

När han arbetade under Alabama-tränaren Nick Saban 2019 och 2020, såg Sarkisian på egen hand hur det ser ut att skaffa framstående talang och att få den talangen att konkurrera med så många toppspelare som möjligt i praktiken. Att stapla quarterbacks – och alla högprofilerade spelare – ovanpå varandra skapar en tävlingskultur som lag med mästerskapskaliber behöver.

Även om Manning ger chansen att spela för de etablerade SEC-makterna Alabama och Georgia, han kommer att sluta spela i ligan när Texas (och Oklahoma) slutför sin övergång från Big 12 inför säsongen 2025 när Manning går in på sitt tredje år.

Familjen Manning spelade Archs rekrytering nära västen, valde sina ord noggrant offentligt samtidigt som de insisterade på att beslutet enbart tillhörde Arch. Till slut verkade Arch välja Texas framför Georgia efter att Alabama befäste en beredskapsplan med engagemanget från Eli Holstein, en annan 2023 blue-chip quarterback, förra månaden.

Ändå gick Manning igenom med officiella besök på alla tre skolorna i juni med sitt stopp i Texas förra helgen. Som avslutning starkt med Manning, plockade Longhorns också ett åtagande söndag från sin high school-lagkamrat, trestjärniga tight end Will Randle.

Som 247Sports chef för rekrytering av Steve Wiltfong Pekat ut på CBS Sports HQ efter Mannings besök i Texas har Longhorns inte rekryterat ytterligare en quarterback i klassen 2023. “Steve Sarkisian och företaget har varit all in på Arch Manning från början,” sa Wiltfong.

Detta engagemang för Manning lönade sig på ett stort sätt med Manning som lovade ett program som söker en återgång till sin forna glans. Longhorns har nått 10 vinster bara en gång under de senaste 12 säsongerna sedan höjderna av Mack Browns mandatperiod under det första decenniet av 2000-talet.

Men med förstklassiga faciliteter, ivrig booster-support och en stark historia har Texas alla resurser som behövs för att tävla om nationella titlar. Nu har de en potentiell generations quarterback i fållan som kan föra programmet ett steg närmare att verkligen vara “tillbaka” på det sätt som så många Texas-fans längtar efter att uppleva.


#Arch #Manning #förbinder #sig #Texas #Femstjärnig #quarterback #nummer #övergripande #utsikter #avslutar #virvelvindsrekryteringen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *