Biden-administrationen stöder sig på Tesla för vägledning i reformen av politiken för förnybart bränsle

Biden-administrationen stöder sig på Tesla för vägledning i reformen av politiken för förnybart bränsle

23 juni (Reuters) – USA:s president Joe Biden nämner sällan elbilstillverkaren Tesla Inc (TSLA.O) offentligt. Men privat har hans administration lutat sig åt företaget för att hjälpa till att skapa en ny policy för att tillåta elfordon (EV) att dra nytta av landets lukrativa subventioner för förnybart bränsle, enligt e-postmeddelanden som granskats av Reuters.

Biden-administrationen kontaktade Tesla på sin första dag på kontoret, vilket markerade starten på en serie möten i ämnet mellan federala tjänstemän och företag kopplade till elbilsindustrin under månaderna som följde, enligt e-postmeddelandena.

Administrationens tidiga och omfattande räckvidd återspeglar att en utvidgning av räckvidden för US Renewable Fuel Standard (RFS) för att göra den till ett verktyg för att elektrifiera landets bilflotta är en av Bidens prioriteringar i kampen mot klimatförändringar.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

RFS, som går tillbaka till 2005, är ett federalt program som kräver att transportbränsle som säljs i USA ska innehålla en minimivolym av förnybara bränslen. Fram till nu har det i första hand varit en subvention till majsbaserad etanol.

Vita husets uppsökande till Tesla visar också att, trots en offentlig agg mellan Biden och Teslas grundare Elon Musk, försökte Biden-teamet tidigt att involvera biltillverkaren i en av dess viktigaste policyinsatser. Biden har satt upp ett mål att göra hälften av alla nya fordon som säljs i 2030 nollutsläppsfordon.

US Environmental Protection Agency, som administrerar RFS, förväntas avslöja föreslagna förändringar av policyn någon gång i år, och definiera nya vinnare och förlorare på en mångmiljarddollarmarknad för krediter, känd som RINs, som har stöttat majsodlare och biobränsleproducenter i mer än ett decennium.

Tidiga tecken är att administrationen lutar åt en regel som gynnar biltillverkare som Tesla, vilket ger dem störst tillgång till så kallade e-RINS, eller elektriska RIN. Men reformen kan också sprida subventionen till relaterade industrier, som billaddningsföretag och deponier som levererar förnybar biogas till kraftverk, enligt branschaktörer.

“Vi har hört genom vinrankan att bilföretag verkligen, verkligen kommer att gilla den här regeln”, sa Maureen Walsh, chef för federal policy med American Biogas Council, talade vid en konferens i maj. Men hon tillade: “Vi har alla skrotat på den högen.”

Idén att inkludera elfordon i RFS har varit under övervägande i flera år, men fick fart när Bidens övergångsteam nollställde elbilar som en jobbvänlig lösning på klimatkrisen. Transporter står för mer än en fjärdedel av USA:s utsläpp av växthusgaser.

Vita huset svarade inte på förfrågningar om kommentarer.

EPA sa att det rådfrågade “alla intresserade intressenter” i sin RFS-policygranskning.

Den nuvarande RFS kräver oljeraffinaderier att blanda etanol och andra biobränslen i bränslepoolen eller köpa RIN från de som gör det. Den politiken har stimulerat en ekonomisk boom i Farm Belt-staterna. Men det har också upprört miljögrupper som säger att den extra majsproduktionen skadar mark och vatten samtidigt som den förlänger förbränningsmotorns era.

Friends of the Earth, en miljögrupp, har uttryckt ogillande över ett e-RIN-program. Gruppen ser RFS som en policy som har misslyckats med att öka produktionen av den nya generationens bränslen med lägre koldioxidutsläpp, samtidigt som miljön skadas. Den ser också att utöka programmet som en hal backe mot att öka användningen av råmaterial för trä och träavfall, som kan generera elektricitet.

“RFS bör reformeras för att ta itu med giveaways för smutsig majsetanol. Den bör inte utökas till att omfatta nya giveaways för fabriksodling och träig biomassa”, säger Friends of the Earths talesman Lukas Ross.

VÄND TILL TESLA

På morgonen av Bidens presidentinvigning i januari 2021, mailade EPA-anställda Dallas Burkholder en topplobbyist från Tesla, Rohan Patel, för att arrangera ett möte om hur man införlivar elbilar i RFS, enligt dokument som granskats av Reuters. De planerade ett möte för en vecka senare, visar uppgifter.

Sedan dess har Biden EPA haft ytterligare möten om ämnet med Tesla, grupper som representerar biogasproducenter som Waste Management Inc. (WM.N) och Republic Services Inc (RSG.N) och laddstationsföretag som ChargePoint Holdings Inc (CHPT.N)enligt dokumenten.

EPA har också ordnat minst ett möte med Vita husets personal, inklusive klimatrådgivaren Ali Zaidi, för att diskutera reformerna, enligt mejlen.

Biden Vita huset har varit en oförlåtande anhängare av elbilsindustrin och fäster mycket av dess klimatförhoppningar om att få fler elbilar på vägen. Den tvådelade infrastrukturpropositionen som antogs förra året inkluderade 7,5 miljarder dollar för nya laddstationer för elbilar och Biden har försökt återinföra utgångna skattelättnader för att hjälpa konsumenter att betala för nya fordon.

Trots det har Teslas vd, Musk, ofta varit osams med Vita huset och skickat ut hårda tweets riktade mot Biden. I februari erkände Biden offentligt Teslas roll i EV-tillverkning, efter att Musk upprepade gånger klagat över att ha blivit ignorerad. Läs mer

VAD ALLA VILL

Tesla söker ändringar i RFS som gör det möjligt för den att tjäna förnybara bränslekrediter baserat på körda kilowattimmar eller liknande mätvärden, enligt två källor som är bekanta med planen. Företaget har också utforskat partnerskap med biogasproducenter för att ge dem hävstång på vilken marknad som helst som kommer fram av den nya regeln, säger källorna.

Tesla svarade inte på förfrågningar om kommentarer för den här historien.

Medlemmar i billaddningsbranschen trycker samtidigt på för en andel.

Matthew Nelson, en lobbyist med Electrify America, en handelsgrupp för laddningsföretag, skrev till EPA i oktober och berättade för dem att e-RIN skulle göra mer för att möjliggöra Bidens 2030-mål om 500 000 laddstationer och 50 % försäljning av elbilar än någon annan policy, enligt mejlen. Han tillade att laddningsföretag behöver krediten för att konkurrera med bensin.

USA har för närvarande cirka 48 000 laddstationer, koncentrerade runt kustområden, enligt data från Department of Energy.

Biogasproducenter, som deponier, vill också ha krediter, och hävdar att de tillhandahåller förnybart bränsle till nätet som genererar ström till elfordon.

El från biogas är redan berättigad till att generera RIN. Men EPA har aldrig godkänt en ansökan från industrin eftersom det ännu inte har avgjort det bästa sättet att spåra kraften som kommer in i elbilar tillbaka till dess ursprung.

År 2020 genererade deponigas cirka 10 miljarder kilowattimmar elektricitet, eller 0,3 % av den amerikanska elkraften.

“Vi känner att implementeringen av elprogrammet i RFS stämmer väl överens med Biden-administrationens klimatmål,” skrev Carrie Annand, verkställande direktör för Biomass Power Association, till EPA, enligt dokumenten.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Rapportering av Jarrett Renshaw i Philadelphia och Stephanie Kelly i New York Redigering av Richard Valdmanis och Matthew Lewis

Våra standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

.
#Bidenadministrationen #stöder #sig #på #Tesla #för #vägledning #reformen #politiken #för #förnybart #bränsle

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *