Bungie träffar YouTuber med en $7,6 miljoner stämningsansökan för falska DMCA-anspråk

Bungie träffar YouTuber med en $7,6 miljoner stämningsansökan för falska DMCA-anspråk

Bungie stämmer en Öde 2 YouTuber, som påstås ha slagit tillbaka på DMCA-borttagningar, släpade ut sitt konto genom att lämna in falska DMCA-anspråk, å Bungies vägnar, mot andra streamare och studion själv. Bungies rättegång, lämnades in i federal domstol på onsdagenbegär minst 7,6 miljoner dollar i skadestånd.

Klagomålet hävdar att Nicholas Minor, som sände under handtaget Lord Nazo, skapade två falska Gmail-adresser som efterliknade personalen på CSC Global, ett upphovsrättshanteringsföretag som representerar Bungie. Stämningen säger att Lord Nazo använde dessa adresser i februari för att skicka YouTube 96-borttagningskrav, med hänvisning till 1998 års Digital Millennium Copyright Act.

Borttagningarna gällde videor som lagts upp av YouTubers Jag heter Byf (som har 974 000 prenumeranter); Aztecross (615 000 prenumeranter) och Bungies eget YouTube-konto. “Minors attack skickade chockvågor genom Öde gemenskap”, stod det i klagomålet. “Innehållsskapare beskrev den skrämmande effekten de falska borttagningarna hade på deras eget arbete och sa: “Jag är rädd för att göra nya Destiny-videor, än mindre behålla de jag redan har hittat på.”

Enligt DMCA är företag som YouTube skyldiga att ta bort användarpublicerat innehåll som gör intrång i någon annans upphovsrätt. Ett så brett mandat har möjliggjort missbruk av stadgans bestämmelser, med vissa inlämnande av DMCA-deklarationer till YouTube och på andra ställen för att förhindra affärsrivaler eller motståndare på sociala medier.

Bungies klagomål hävdar att Minor “utnyttjar[ed] hålet i YouTubes DMCA-processsäkerhet som tillåter vem som helst att påstå sig representera en rättighetsinnehavare i syfte att utfärda en borttagning, utan några verkliga skyddsåtgärder mot bedrägerier.”

Bungie sa att Minor startade sin vedergällningskampanj efter att han själv delgavs krav på DMCA-borttagning i december 2021, relaterade till uppladdning av det ursprungliga soundtracket för 2015 års Destiny: The Taken King. “Nittiosex gånger skickade Minor DMCA-borttagningsmeddelanden […] för att få YouTube att instruera oskyldiga kreatörer att ta bort sina Destiny 2 videor eller utsätts för upphovsrättsanmärkningar, vilket stör Bungies community av spelare, streamare och fans”, står det i klagomålet. “Detta orsakade Bungie betydande anseende och ekonomisk skada, av uppenbara skäl.”

I mars, Bungie uppmärksammade fansen via Twitter att den var medveten om kraven på upphovsrättslig borttagning och sa att de “INTE tas på begäran av Bungie eller våra partners.” Klagomålet citerar ett “manifest” från Minor, som också skickades den månaden till Destiny-gemenskapen, där han erkänner de falska borttagningarna.

“Manifestet läser som ett hackat ‘se vad du fick mig att göra brev’ från seriemördaren i en dålig roman”, skrev Bungies advokater.

Stämningen lämnas in i det västra distriktet i delstaten Washington, där Bungies huvudkontor finns. I klagomålet noterar Bungie att det “tillåter spelare att skapa videor med hjälp av Öde gameplay” och ladda upp dem till YouTube och andra tjänster som tjänar pengar på innehållet. Men studion förbehåller sig sina immateriella rättigheter, och rätten att upprätthålla dem, i fall där andan i dess riktlinjer för användarskapat innehåll kränks. Minors grossistuppladdning av Den tagna kungen‘s OST bröt mot dessa riktlinjer, säger klagomålet.

Stämningen kräver minst 7,6 miljoner dollar, eller 150 000 dollar för vart och ett av 51 fall där Minor påstås ha gjort intrång i Bungies registrerade upphovsrätt genom att utfärda de falska kraven på borttagning. Andra delar av rättegången söker ospecificerad faktisk och lagstadgad skadestånd, “för att visa att allvarliga konsekvenser väntar någon annan som är dum nog att […] rikta in sig på Bungies community för attack.”


#Bungie #träffar #YouTuber #med #miljoner #stämningsansökan #för #falska #DMCAanspråk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *