Avalanche vs. Lightning poäng Stanley Cup Final Game 5: Tampa vinner 3-2, håller sig vid liv efter Palats vinnare

Avalanche vs. Lightning poäng Stanley Cup Final Game 5: Tampa vinner 3-2, håller sig vid liv efter Palats vinnare

Det kommer att bli en match 6. Tampa Bay Lightning gick in i en häftig Ball Arena och vann en rejäl 3-2-seger över Colorado Avalanche i match 5 i Stanley Cup-finalen 2022. De back-to-back mästarna är inte riktigt klara än, trots att de gick in i matchen med 3-1 i serien. Colorado vann match 4 på övertid i Tampa. Blixten gav tillbaka tjänsten på fredagen och drog ut denna vinst i Colorado.

Ungefär som i Game 3 tog Lightning ledningen med 1-0 och 2-1. Den här gången gjorde Jan Rutta och Nikita Kucherov mål för Tampa Bay, och Colorado gick in i den tredje perioden efter ett mål. Det tog dock inte lång tid för Avalanche att jämna ut saker och ting, eftersom ett Cale Makar-skott fick en gynnsam studs från Lightning-försvararen Eric Cernaks skridsko för att smyga in av Tampa-målvakten Andrei Vasilevskiy.

Belysningen höll på att trycka på och bröt så småningom igenom för att ta ledningen. Med 6:22 kvar av regleringen, klämde Victor Hedman in i hörnet och hittade Ondrej Palat vidöppen i luckan. Palat missade inte en strålande målchans och sköt en kula genom benen på Colorado-keeper Darcy Kuemper.

Ingen förväntade sig att detta Lightning-lag skulle rulla över och ge Avalanche Stanley Cup, men detta var ändå en imponerande seger. The Avalanche ska återigen försöka avsluta serien i Game 6 på söndag kväll. Puckfall är satt till strax efter 20:00 ET.

Bolts slå tillbaka

Ingen borde bli förvånad över att Lightning gjorde en otrolig kamp i Denver, men att slå Avalanche på hemmaplan är en svår uppgift, särskilt med fansen som skummar om munnen för ännu en Stanley Cup. Tampa Bay såg förlorad ut i spel 1 och 2, men laget kämpade i tre perioder i spel 5.

Blixten behövde egentligen inte klara av en storm under den första perioden eftersom det inte var en överväldigande stöt från lavinen. Istället var det en ganska jämn öppningsram, och Tampa gick till omklädningsrummet med ledningen. Den överlägset mest imponerande delen av Bolts uppvisning var hur de svarade efter att ha tillåtit ett tidigt mål i tredje perioden på en oturlig studs. Ball Arena surrade och Vasilevskiy var tvungen att göra några stora räddningar, men Tampa återuppstod snabbt och gjorde det matchvinnande målet. Blixten har gått igenom mycket, och det är helt enkelt ingen panik i den här gruppen. Den visades ikväll.

Målvakten är skillnaden

Detta var den mest jämnt spelade matchen i serien hittills, och ett mål gjorde hela skillnaden. Det innebar att en stor blunder av Kuemper dök upp på resultattavlan. Bara från att titta på antalet skott hade Kuemper en hyfsad natt. Han stoppade 26 av de 29 skotten han mötte, men det första Tampa Bay-målet var ett han måste stoppa om Colorado vill avsluta den här serien. Rutta lät en till synes harmlös smällskott flyga från den högra cirkeln, men den gled mellan Kuempers handske och kudde för att tända lampan. Kuemper slog sig ner efter det, men ett misstag förlorade den här matchen för Avs. Han har haft för många av dessa förfall under eftersäsongen, men det har inte riktigt kostat Avs än. Hans motsvarighet, Vasilevskiy, stoppade 35 av de 37 skotten mot honom när han gjorde ännu en oklanderlig slutspelsprestation. Jag har sagt det förut, men den här målvaktsmissmatchen är Tampas bästa chans att vinna den här Stanley Cup-finalen.

Ondrej Palat kommer upp stort igen

Palat är inte den största stjärnan i NHL, men han har verkligen ett argument för att vara den bästa kopplingen. Med ännu ett matchvinnande mål i spel 5 skrev Palat ytterligare ett kapitel i sitt uppslagsverk över eftersäsongens heroics.

Den tredje perioden var det 12:e matchvinnande slutspelsmålet i Palats karriär, som går tillbaka till 2014. Enligt Sportsnet rankas det på tredje plats bland aktiva spelare, bakom endast Joe Pavelski och Evgeni Malkin. Det är inget dåligt sällskap. I vart och ett av Tampa Bays två senaste Stanley Cup-lopp gjorde Palat två matchvinnande mål, men han har överträffat sig själv i år. Det var Palats tredje matchvinnare i slutspelet 2022, och det finns åtminstone en match till för honom att lägga till den summan. Av någon anledning, när spelet blir tight, är Palat den som kliver upp och får det gjort för Blixten.


#Avalanche #Lightning #poäng #Stanley #Cup #Final #Game #Tampa #vinner #håller #sig #vid #liv #efter #Palats #vinnare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *