Ethan Hawke is "the Grabber" in Universal/Blumhouse's "The Black Phone," rated R, which opens Friday.

Föräldraguide: Hur “The Black Phone” fick sitt R-betyg

Ethan Hawke är “the Grabber” i Universal/Blumhouses “The Black Phone”, betygsatt R, som öppnar på fredag. (Universal Studios)

Beräknad lästid: 3-4 minuter

KÄLLAREN — Sommaren är gjord för stora actionfilmer som “Jurassic Park”, “Independence Day” eller “Top Gun: Maverick”. Men hur är det med en skräckfilm? Skaparna av “Den svarta telefonensa, “Varför inte?”

“The Black Phone” är en sällsynt förändring av takten för sommarens filmsäsong och den höga kritiken och märkligheten på dess släppdatum har fått många människor som är nyfikna på skräcken/thrillern.

Filmen har ett betyg på 7,4 på IMDb och ett kritikerbetyg på 86% på Rotten Tomatoes med en publikpoäng på 89%. Men vad är det i filmen? Hur fick den sitt R-betyg och är det något du vill se? Det är vad jag är här för.

Jag är inte här för att berätta om mina tankar om filmen eller om du eller dina äldre tonåringar som ber dig att gå och se det borde tillåtas. Jag är bara här för att låta dig veta vad du kan förvänta dig så att du kan fatta det beslutet.

Så här fick “The Black Phone” sitt R-betyg.

Sex

Det finns inget sex eller nakenhet i “The Black Phone”, och det är inte heller något snack om det. Ett skämt görs vid ett tillfälle, men det är ungefär det. En möjlig hänvisning till sexuellt våld nämns, men det är inte klart att det är vad hotet syftar på.

Språk

Det finns något språk i filmen och bara det skulle ha fått betyget. Det finns ungefär 15 till 20 F-ord, men de kommer nästan alla på en gång i ett par utbrott genom filmen. Det hårda språket är inte konstant, utan när det kommer på en gång.

Förutom att det är sporadiskt språk kommer mycket av det från barn. Det mesta av förbannelsen uttalas av en ung flicka.

Våld/gore

Hotet om våld finns i hela filmen och faktiska våldshandlingar liknar språket i filmen. De händer inte hela tiden, men när de gör det, kom de hårt mot dig.

Det finns en hel del blod och en del blod. Bilderna inkluderar ett blodigt ansikte från att bli ständigt slagen och de blodiga knogarna som gjorde skadan. Det finns också en scen där en person dödas med en yxa, och även om den är väldigt kort är den ganska grafisk.

Det finns flera scener av mobbning med barn som skadar andra barn och blod är närvarande.

Störande

“The Black Phone” är inte rädd för att gå nerför några mörka gränder. Det är trots allt en skräckfilm och den hoppas kunna skrämma dig. Det är effektivt där, men det är också ganska störande.

Huvudteman i filmen är bortförande av barn och mord, barnmisshandel, mobbning och sexism. Allt detta visas inte alltid direkt, men det finns ihållande teman och några bilder dyker upp som verkligen är störande.

Substansanvändning

Alkoholism är en handlingspunkt i filmen med en av karaktärerna, och det finns två scener där en karaktär frustar kokain. Det senare är inte uppenbart och spelas mer som en komisk vändning än något otroligt allvarligt.

Slutsats

“The Black Phone” förtjänade verkligen sitt R-betyg, men tro det eller ej, den är lite tamare än många skräckfilmer och den är säkerligen nedtonad i jämförelse med slasher-filmer.

Det största i filmen är det centrala inslaget i en seriemördare som fokuserar på tonårspojkar.

“Den svarta telefonen” faller inom en kategori som jag har kallat “terror”. Det finns skräckfilmer, men det här är mer en skräckfilm som attackerar dina känslor och ångest, i motsats till att attackera dina ögon med blod, blod och hoppskräck.

“The Black Phone” är officiellt klassad R för våld, blodiga bilder, språk och viss droganvändning.

De senaste konst- och underhållningshistorierna

John har vuxit upp kring filmer och irriterar vänner och familj med sina filmfakta och kunskaper. Han har också en passion för sport och i stort sett allt häftigt, och det råkar vara så att det är dessa tre saker han skriver om.

Fler berättelser som du kanske är intresserad av

.
#Föräldraguide #Hur #Black #Phone #fick #sitt #Rbetyg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *