30 år efter att WWE:s första kvinnliga domare anklagade Vince McMahon för att ha våldtagit henne, har en före detta brottare hävdat att det är sant

30 år efter att WWE:s första kvinnliga domare anklagade Vince McMahon för att ha våldtagit henne, har en före detta brottare hävdat att det är sant

En före detta brottare hävdar att anklagelser från WWE:s första kvinnliga domare – som anklagade organisationens tidigare VD Vince McMahon för att ha våldtagit henne 1986 – är sanna.

Leonard Inzitari, ex-brottaren vars namn i ringen var Mario Mancini, hävdade att anklagelserna från Rita Chatterton var sanna. Han gjorde anspråket till journalisten Abe Riesman i en berättelse publicerad av New York Magazine på måndag. Riesman skriver en bok om McMahon, kallad “Ringmaster”, som kommer att släppas i mars 2023.

Det är första gången en brottare har backat upp Chattertons anklagelse.

Chatterton kom först fram offentligt med anklagelsen 1992 och hävdade att McMahon våldtog henne i sin limousine 1986. Men Chatterton avböjde att väcka åtal, och preskriptionstiden för våldtäkt hade passerat vid den tiden, enligt Riesmans berättelse.

Inzitari hävdade i New York Magazine-berättelsen att Chatterton anförtrodde honom 1986 vad som påstås ha hänt. Innan en WWF-show (WWE var känd som World Wrestling Federation vid den tiden), “bröt Chatterton ut i tårar” framför Inzitari, hävdade han.

Inzitari hävdade att Chatterton sa till honom att McMahon “tog ut sin penis” och “tvingade ner mitt huvud dit.” McMahon “drade mig ovanpå honom”, tvingade av sig hennes jeans och var sedan “inne i henne”, sa Inzitari att Chatterton berättade för honom.

WWE svarade inte på en begäran om kommentar från Insider på uppdrag av företaget eller McMahon. McMahons advokat, Jerry McDevitt, svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar från Insider å McMahons vägnar. Inzitari avböjde att kommentera ytterligare till Insider.

“Han var villig att ta fallet, men han visste att det skulle bli en uppförsbacke”, sa Chatterton till Riesman och syftade på en advokat som hon kontaktade efter det påstådda mötet med McMahon. “Det kom ner att det var mitt ord mot McMahon’s, för jag tog en dusch och gick inte till sjukhuset … jag var rädd. Han var mäktig. Det skulle bli han över mig.”

Chatterton hade gjort hennes anspråk offentligt på “The Geraldo Rivera Show”. WWF kommenterade då inte anklagelsen, men McMahon kallade anklagelsen falsk i en rättegång efter intervjun, enligt Riesman.

McMahon och hans fru, Linda, stämde Chatterton, Rivera och medlemmar av Riveras produktionsteam efter intervjun och hävdade att de tilltalade var del av en konspiration för att tillfoga McMahons “svår känslomässig ångest” med “tillverkningen av en falsk anklagelse om våldta.” Stämningen lades så småningom ner, enligt Riesman.

Samtidigt, McMahon nyligen frivilligt klev ifrån sin roll som WWE:s verkställande direktör och ordförande mitt i en särskild kommitté för bolagsstyrelsens utredning av separata oredlighetsanspråk som riktats mot honom och företagets chef för talangrelationer.

“Jag har lovat mitt fullständiga samarbete till utredningen av specialkommittén, och jag kommer att göra allt för att stödja utredningen”, sa McMahon i ett uttalande från WWE. “Jag har också lovat att acceptera resultaten och resultatet av utredningen, vad de än är.”

McMahon fortsätter att övervaka företagets kreativa innehåll. Hans dotter och WWE:s varumärkeschef, Stephanie McMahon, klev in som tillförordnad vd och ordförande.

Wall Street Journal rapporterade först tidigare denna månad att WWE:s styrelse undersökte betalningar McMahon gjorde till tidigare kvinnliga anställda, av vilka några hade anklagat McMahon och chefen för talangrelationer för tjänstefel. Betalningarna förbjöd dem att uttala sig om avtalen, rapporterade The Journal och citerade personer som är bekanta med utredningen.

Förfrågan startade i april efter att styrelsen fått ett tips om en betalning på 3 miljoner dollar till en före detta kvinnlig advokat som McMahon påstås ha haft en affär med, rapporterade The Journal.

En WWE-talesman berättade för The Journal att McMahons förhållande till den tidigare advokaten var samförstånd. McDevitt, hans advokat, sa till Journalen att advokaten inte hade hävdat några trakasserier mot McMahon och att “WWE inte betalade några pengar” till henne.

#år #efter #att #WWEs #första #kvinnliga #domare #anklagade #Vince #McMahon #för #att #våldtagit #henne #har #före #detta #brottare #hävdat #att #det #är #sant

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *