Analytiker anklagar Bed Bath & Beyond för att stänga av AC i butiker för att spara pengar när försäljningen rasar

Analytiker anklagar Bed Bath & Beyond för att stänga av AC i butiker för att spara pengar när försäljningen rasar

En ny rapport från Bank of America hävdar att företaget har minskat luftkonditioneringen i ett försök att snabbt sänka kostnaderna för att kompensera för en nedgång i försäljningen.

Bed Bath & Beyond sa till CNN att eventuella förändringar i butikens temperaturriktlinjer inte kom från företag. “Vi har blivit kontaktade angående den här rapporten, och för att vara tydlig, har inga Bed Bath & Beyond-butiker uppmanats att justera sin luftkonditionering och det har inte skett några förändringar i företagets policy när det gäller användningen av allmännyttiga tjänster”, sa en representant.

Ändå rapporterar analytiker på Bank of America som har genomfört butiksbesök ökande oro, inklusive arbetstimmar som har minskats på ett meningsfullt sätt, minskade verktyg, minskade butiksdrifttider och inställda ombyggnadsprojekt. Belöningsprogram har också minskats och ersatts. Analytikerna förväntar sig att Bed Bath & Beyonds ledning snart kommer att tillkännage fler butiksstängningar och stoppa öppningar av sina Buy Buy Baby-butiker.

Samtidigt rasar brandförsäljning och prissänkningar. Företaget fortsätter att erbjuda förhöjda kampanjer inklusive upp till 50 % rabatt på sängkläder och möbler, gratis frakt samma dag, 10 USD rabatt på ett köp på 30 USD och 20 % rabatt på köp av studenter och deras föräldrar.

Men analytiker på Riley Securities ser inte att dessa säljkampanjer hjälper mycket. De reducerade avsevärt sitt prismål för återförsäljarens aktie från $17 till $7, med hänvisning till en minskning av butikstrafiken. En lättnad av Covid-restriktioner innebär en lägre efterfrågan på hemvaror och problem med leveranskedjan har lett till en brist på lager för att locka kunder, sa de. Konkurrenter inklusive Walmart och Target har sett att deras trafik förblir stabil, noterade analytikerna, medan Bed Bath & Beyond går ner 20% till 30% jämfört med föregående år.

Förändringarna kommer före hemvaruhandelns första kvartalsrapport, som kommer att släppas denna vecka, och följer en förödande rapport förra kvartalet när försäljningen sjönk 22 %. Bed Bath & Beyonds VD Mark Tritton sa att otillgängligheten av vissa produkter orsakade av veck i leveranskedjan resulterade i cirka 175 miljoner dollar i förlorad försäljning under perioden.

Bank of America-analytiker tror att försäljningen kommer att sjunka med ytterligare 20% detta kvartal.

“Företaget har underpresterat branschen och vi tror konsensusskattningar [of an 18% drop in sales] kan vara optimistisk”, skrev de.

Zacks Equity Research Consensus Estimat för återförsäljarens vinst är nu kopplad till en förlust på 1,28 USD per aktie, en minskning med 2 660 % från förra året. Bed Bath & Beyond har en genomsnittlig negativ vinstöverraskning på 4 700 % efter fyra kvartal, enligt finansundersökningsföretaget.

Andra oroande faktorer för företaget inkluderar avgången av två viktiga finanschefer under de senaste månaderna, ekonomichef John Barresi avgick i maj och Heather Plutino, senior vice president för finansiell planering och analys och kommersiell ekonomi lämnade också företaget.

En rea av spinoff-märket Köp Köp Baby verkar också mindre troligt, sa Bank of America analytiker. Aktivistinvesteraren RC Ventures, som äger nästan 10 % av aktierna i Bed Bath & Beyond, förespråkade att sälja varumärket tidigare i år och köpare uttryckte intresse. Analytikerna tror dock inte att intresset kan stå emot de senaste nedgångarna. “Vi fortsätter att se utmaningar med att slutföra en affär med tanke på BBBY:s försämrade finansiella ställning och ökande high-yield spreadar”, skrev de.

Analytiker på Riley Securities sa att de hade trott att försäljningen eller avknoppningen av verksamheten kunde ha låst upp 1,5 till 2 miljarder dollar i värde, men de tror inte längre att en försäljning är nära förestående när verksamheten torkar ut.

Även om återförsäljaren sannolikt kommer att drabbas av ytterligare några fjärdedelar av ihållande smärta, finns det fortfarande hopp, sa analytiker.

Tritton tog över som VD för hemvarubranschen efter att ha lämnat sitt jobb som Targets chefschef i november 2019 och inledde snabbt en massiv vändningsplan.

Han tillkännagav en betydande färdplan för stängning av butiker, rensade ut c-suiten och ledde avyttringar från företag som Christmas Tree Shops och Cost Plus World Market. Företaget sa att det skulle spendera ca 250 miljoner dollar för att renovera cirka 450 Bed Bath & Beyond-butiker för att göra shopping i butiker enklare och varor mer tillgängliga.

“Vändningen tar längre tid än väntat för att förverkligas på grund av utmaningar i leveranskedjan och att gå in i en mer utmanande detaljhandelsmiljö”, skrev Riley Securities analytiker, men “vi tror att Bed, Bath & Beyond är på väg i rätt riktning.”

.
#Analytiker #anklagar #Bed #Bath #för #att #stänga #butiker #för #att #spara #pengar #när #försäljningen #rasar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *