Järnvägsstrejkförhandlingar hålls uppe av strid om sjuktidspolitik

Järnvägsstrejkförhandlingar hålls uppe av strid om sjuktidspolitik

Den högsta arbetsförhandlaren i samtal för att avvärja en järnvägsstrejk anklagade BNSF och Union Pacific att hålla uppe framstegen.

Specifikt sade Dennis Pierce, ordförande för Brotherhood of Locomotive Engineers and Trainmen, eller BLET, att företagen förkastade förbundets förslag om sjuktidspolicy.

“Det primära motståndet kommer från Union Pacific och BNSF på grund av den närvaropolicy som de har antagit som har behandlat arbetare så dåligt”, sa Pierce till CNBC. “Vi letar bara efter tid borta från jobbet för att ta itu med våra medicinska problem. Union Pacific och BNSFs närvaropolicy bedömer (straff)poäng till våra medlemmar när de bara vill ta ledigt för sina vanliga medicinska möten.”

Närvaropolicy har varit en stridsfråga för fackföreningar i flera år. Vita husets Presidential Emergency Board, eller PEB, rekommenderade att eventuella närvaropolicytvister bäst löses i klagomåls- och skiljedomsprocessen.

BNSF, som ägs av Warren Buffett’s Berkshire Hathawayavvisade blankt Pierces påstående och kallade det “kategoriskt falskt”.

“Järnvägsanställda ges betydande ledighet. Generellt har tågpersonalens anställda över tre till fyra veckors betald semester och över 10 personliga semesterdagar. Beroende på hantverk och tjänstgöringstid kan dessa siffror sträcka sig till fem veckors semester utöver 14 veckor. betald semester och/eller betald semesterdag, säger BNSF till CNBC. “Antalet personliga semesterdagar ökades med 25% i år vilket gör det lättare för anställda att ta ledigt.”

Ett BNSF-tåg nära Boulder, Co.

David A. Grogan | CNBC

Union Pacific sa samtidigt att de “fortsätter att driva på för en snabb lösning som ger historiska löneökningar till anställda och gör det möjligt för järnvägarna att förhindra ytterligare avbrott i den kämpande leveranskedjan.”

Pierce sa att fackföreningarna drog tillbaka sitt förslag om betald sjukskrivning och ersatte sin begäran om obetald sjuktid. PEB:s rekommendationer föreslog att fackföreningarna skulle dra tillbaka sitt betalda sjukfrånvaroförslag baserat på de befintliga betalda ledighetsförmåner som ges till anställda.

Fackliga förhandlare erbjöd järnvägsföretagen ett ensidigt, enkelsidigt förslag för att bespara anställda disciplinära poäng om de schemalägger rutinmässiga läkarbesök i förväg för dagar de annars skulle behöva arbeta, enligt Pierce.

“Du måste förstå att dessa arbetare inte är på schemalagda dagar. De har inga schemalagda lediga dagar. De arbetar närhelst de blir uppringda”, sa han. “Vi ber bara om att våra arbetare ska kunna gå och få sin läkarbesök och inte behöva vara på jobbet den dagen.”

Association of American Railroads gav i sin tur CNBC med ledighet för sina anställda policyblad.

“Pågående förhandlingar hanteras kollektivt på en nationell, multi-arbetsgivarbasis”, sa en talesman för gruppen.

Ingen backa

Pierce berömde några punkter i PEB:s rekommendationer, men sa att det inte kom igenom på frågor om livskvalitet.

“Livet är inte planerat medicinska händelser är inte planerade. Människor måste få njuta av frukterna av sitt arbete istället för att bara behöva vara på jobbet varje dag”, sa han. “Så jag tror att nyckelfrågan är detta och det finns inget sätt att vi kan backa från det.”

Pierce sa att han har varit i kontakt med medlemmar av president Joe Bidens kabinett. Han sa till CNBC att fackföreningarna inte har för avsikt att blinka på sjuktidsargumentet.

“Strejker är en sista utväg. Det hjälper ingen eftersom de anställda förlorar pengar, och företagen förlorar pengar”, sa han. “Vi är inte här för att skada ekonomin.”

Ringverkan från arbetsstriderna påverkar andra delar av infrastrukturen. Från och med tisdagen ställde Amtrak in några av sina tågtjänster på längre avstånd i väntan på ett trafikavbrott.

Rutter mellan Chicago och västkusten längs Amtrak’s Southwest Chief, California Zephyr och Empire Builder är inställda. Delar av Amtraks Texas Eagle-rutt mellan Los Angeles och San Antonio är också avstängda. Amtrak kallar avbokningarna för en “fasad justering” som varnar för att störningarna kan “avsevärt påverka intercity-tågtrafiken.”

.
#Järnvägsstrejkförhandlingar #hålls #uppe #strid #sjuktidspolitik

Leave a Comment

Your email address will not be published.