Aktier högre efter ytterligare en viktig inflationsrapport

Aktier högre efter ytterligare en viktig inflationsrapport

Dow Jones Industrial Average vände lägre efter en annan viktig inflationsrapport – producentprisindexet – kom på onsdagen i kölvattnet av en börsnedgång från ett hett konsumentprisindex. Samtidigt är den 10-åriga statsräntan på väg att nå junis 11-åriga högsta.
XDet amerikanska arbetsdepartementet sa att producentindex, eller PPI, sjönk 0,1 % i augusti jämfört med föregående månad, vilket matchade uppskattningar. Grossistinflationen steg med 8,7 % från för ett år sedan, ned från julis 9,8 % uppgång och i linje med Econodays uppskattningar.

På tisdag, den KPI-inflationstakt sänktes till 8,3 %, och backade från julis 8,5 % och junis 9,1 %, mitt i fallande gaspriser. Konsumentprisindex steg 0,1 % under månaden. Men Wall Street-ekonomer hade förväntat sig att KPI skulle visa en månadsnedgång på 0,1 %, vilket skulle få ner KPI-inflationen till 8 %. Ännu värre, kärninflationen accelererade mer än väntat, till 6,3 %.

Som ett resultat, marknaderna tror nu det finns 38 % chans till en hel procentenhetsökning vid Federal Reserves nästa möte. Före tisdagen satte Wall Street inga odds på den möjligheten alls.

Under tiden ledare för elfordon Tesla (TSLA) handlades upp 2 % i onsdags. Bland Dow Jones industriföretagtekniska titaner Äpple (AAPL) och Microsoft (MSFT) var högre efter dagens börs öppna. Merck (MRK) steg 0,7 % efter att Berenberg uppgraderat aktien för att köpa.

I marknadens nuvarande volatilitet, Arista nätverk (ETT NÄT), DoubleVerify (DV), Palo Alto Networks (PANW) och Ren förvaring (PSTG) — samt Dow Jones-aktien Sparre (CVX) — är bland de bästa aktierna att köpa och titta på. Tänk på att marknadens ökade volatilitet är ett bra skäl för investerare att vara mer defensiva, särskilt efter tisdagens marknadsdyk.

DoubleVerify är en IBD Leaderboard stock. Chevron och Palo Alto var visas i veckans kolumn Aktier nära en köpzon.

Dow Jones idag: Räntor på statskassan, oljepriser

Efter onsdagens inledande klocka vände Dow Jones Industrial Average 0,25 % lägre efter att ha gett upp tidiga uppgångar, medan S&P 500 rörde sig ned 0,2 %. Den tekniktunga Nasdaq-kompositen tappade 0,1 % i morgonaktioner.

Bland börshandlade fonderNasdaq 100 tracker Invesco QQQ Trust (QQQ) sjönk 0,1 % och SPDR S&P 500 ETF (SPIONERA) tappade 0,2 % i tidig handel.

Den 10-åriga statsräntan tickade upp till 3,43 % på onsdagsmorgonen. På tisdagen nådde den 10-åriga statsräntan sin högsta stängningsnivå sedan den 14 juni och är bara blyg för det 11-åriga högsta värdet på 3,48 % som fastställdes den 14 juni.

De amerikanska oljepriserna steg ner i onsdags, eftersom de fortsätter att konsolideras efter senaste uppgångar. West Texas Intermediate futures handlades tillbaka till under $87 per fat.


Få gratis tillgång till IBD MarketSmith i en vecka


Börsrally under press

På tisdagen gick alla tre stora aktieindex under sina 50-dagars glidande medelvärden, vilket gjorde att en återresa till sina låga 6 september spelade in. Dow Jones Industrial Average föll 3,9%, medan Nasdaq dök 5,2%.

Inför inflationsrapporten, Tisdagens The Big Picture-kolumn kommenterade, “Det är bäst att hålla sig utanför marknadens väg vid denna tidpunkt. Bedöm dina nuvarande innehav. Om du har några namn som är lönsamma och håller över kortsiktiga stödnivåer, är det OK att hålla. I Leaderboard portföljen, till exempel, har vi fortfarande kvar Invesco Solar (SOLBRÄNNA) eftersom det är något över vår ingång och håller över sina konvergerade 10- och 21-dagarslinjer.”

Det bästa sättet att hitta ett framväxande ledarskap på aktiemarknaden är att använda relativ styrka linje. RS-linjen mäter en akties prisutveckling jämfört med S&P 500. Om aktien överträffar den bredare marknaden, vinklar RS-linjen uppåt. Om en aktie ligger efter den breda marknaden kommer linjen att peka lägre.

RS-linjen är inritad på alla IBD- och MarketSmith-diagram. Dessutom har IBD Stock Screener innehåller en lista över topprankade aktier med relativa styrka vid nya toppar. MarketSmith har också “RS Blue Line Dot”-listan, som skärmar efter RS-linjer med nya toppar. (IBD MarketSmith ger gratis tillgång under en hel vecka.)

Om du är ny på IBD, överväg att ta en titt på dess aktiehandelssystem och KAN SLIM grunderna. Känna igen diagrammönster är en nyckel till investeringsriktlinjerna. IBD erbjuder ett brett utbud av tillväxtaktielistorTill exempel Leaderboard och SwingTrader.

Investerare kan också skapa bevakningslistor, hitta företag som närmar sig ett köp poängeller utveckla anpassade skärmar på IBD MarketSmith.


Fem Dow Jones-aktier att titta på nu


Dow Jones aktier att titta på: Chevron

Dow Jones-aktien Chevron tappade 1,9 % på tisdagen, men håller sig fortfarande över stödet på nyckeln 50-dagarslinjen. Aktien närmar sig sin senaste köppunkt på 166,93 — enligt IBD MarketSmith diagramanalys — mitt i en stark utveckling av energiaktier hittills i år. Aktien steg 1 % i början av onsdagen.

CVX lager visar starka 97 av perfekta 99 IBD Composite Rating, per den IBD lagerkontroll. Investerare kan använda IBD Composite Rating för att enkelt bedöma kvaliteten på en akties grundläggande och tekniska mått.


3 bästa tillväxtaktier att köpa och titta på i kursenrbörsrallyt


Toppaktier att titta på: Arista, DoubleVerify, Palo Alto Networks, Pure Storage

Arista Networks har lagt till ett handtag till en dubbelbottnad bas och placerar rätt inmatning på 132,97, enligt IBD MarketSmith diagramanalys. Aristas relativa styrka är nära toppar. ANET-aktien steg 0,1 % tidigt på onsdagen.

IBD Leaderboard lager DoubleVerify håller över en köppoäng på 28,07 i en bottenbas. Aktier ligger i 5% köpzonen som går upp till 29,47. DV-aktien gick ner 0,1 % på onsdagsmorgonen.

Cybersäkerhetsledaren Palo Alto Networks närmar sig ett köppoäng på 578,89 i en kopp med handtag trots tisdagens fall med 3,4%. Ett tidigt inträde runt 560 är också i spel på grund av en trendlinje, enligt IBD Leaderboard kommentar. Aktien steg 0,5 % i onsdags.

Pure Storage närmar sig ett köppoäng på 31,62 i en kopp med handtag. Samtidigt är ett tidigt inträde också i spel efter att aktien flyttat över en nedåtgående linje inom det handtaget. Aktien föll 0,3 procent på onsdagen.


Gå med IBD-experter när de analyserar ledande aktier i det aktuella börsrallyt på IBD Live


Tesla aktie

Tesla lager sladdade 4 % i tisdags och tog en fem dagar lång segerserie. Aktier gav upp sin 200-dagarslinje, som de just hade återtagit. Elbilsjätten steg 2 % på onsdagsmorgonen.

Aktierna är cirka 30% av sin 52-veckors högsta.

Dow Jones-ledare: Apple, Microsoft

Bland Dow Jones aktier, snubblade Apple-aktien med 5,9 % i tisdags och bröt tillbaka under sina 50- och 200-dagarslinjer. Aktien är cirka 14% borta från en köppunkt på 176,25 på en kopp med handtag. Apple-aktien steg 0,3 procent på onsdagen.

Microsoft minskade 5,5 % på tisdag, vilket avslutade en fyra dagar lång segerserie. Mjukvarujätten ligger fortfarande kraftigt under sina 50- och 200-dagarslinjer. Aktierna är cirka 28% rabatterade på 52 veckors högsta. Microsoft-aktien steg 0,1 % på onsdagsmorgonen.

Se till att följa Scott Lehtonen på Twitter på @IBD_SLehtonen för mer om tillväxtaktier och Dow Jones Industrial Average.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Topptillväxtaktier att köpa och titta på

Lär dig hur du tar tid på marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi

Hitta de bästa långsiktiga investeringarna med IBD långsiktiga ledare

MarketSmith: Forskning, diagram, data och coaching på ett ställe

Hur man undersöker tillväxtaktier: Varför detta IBD-verktyg förenklar sökningen efter toppaktier


#Aktier #högre #efter #ytterligare #viktig #inflationsrapport

Leave a Comment

Your email address will not be published.