Drottningens begravningsgudstjänst avslutas med två minuters rikstäckande tystnad

Drottningens begravningsgudstjänst avslutas med två minuters rikstäckande tystnad

De noggrant planerade arrangemangen kommer att bli ett passande farväl till Storbritanniens längst regerande monark, och kommer att se kung Charles III och medlemmar av kungafamiljen gå bakom kistan igen när den flyttas från hjärtat av den brittiska parlamentariska gården till Westminster Abbey för den timslånga gudstjänsten.

Earl Marshal, hertigen av Norfolk, talade på uppdrag av de många byråer och avdelningar som var involverade i begravningen, sa att orkestreringen av evenemanget var “både ödmjukt och skrämmande.”

Han tillade att det syftade till att “förena människor över hela världen och få resonans med människor av alla trosriktningar, samtidigt som Hennes Majestät och hennes familjs önskemål om att hylla en extraordinär regeringstid uppfylls.”

Statschefer, europeiska kungligheter och dignitärer från hela världen kommer att bege sig till den engelska huvudstaden för att ansluta sig till kungafamiljen för att hedra drottningens liv och orubbliga tjänst för nationen och Commonwealth nästa vecka.

Även om ingen officiell gästlista ännu har publicerats, inbjudningar har skickats. USA:s president Joe Biden var bland de första att bekräfta sin närvaro vid evenemanget i London, där 2 000 personer väntas.

Processionen till Westminster Abbey

Slottet skisseras vad som väntar under måndagens ceremoniella evenemang för den sene monarken i en briefing på torsdag.

På begravningsdagen runt klockan 10:35 (05:35 ET) kommer kistan att lyftas från katafalken där den har vilat av ett bärarparti som grundats av Queen’s Company, 1:a bataljonens grenadjärvakt, och bäras i procession från Westminster Hall till Royal Navy State Gun Carriage, sa en hög palatstjänsteman.

Vapenvagnen har också använts för tidigare monarkers begravningar, inklusive kung Edward VII, kung George V och kung George VI. Den användes också för begravningar av drottningens första premiärminister, Winston Churchill, och hennes kusin, Lord Louis Mountbatten.

Vem står på gästlistan för drottning Elizabeth II:s statsbegravning?

I enlighet med traditionen kommer vapenvagnen att gå iväg kl 10:44 och dras av 142 Royal Naval Ratings, som är servicepersonal, enligt palatsets högre tjänsteman.

Den kommer sedan att bearbetas på den korta resan från New Palace Yard till Westminster Abbey, som kommer att kantas av Royal Navy och Royal Marines. Processionen kommer att ledas av en samlad Pipes & Drums av skotska och irländska regementen, Brigade of Gurkhas och Royal Air Force med musiker på totalt 200.

Kungen, medlemmar av kungafamiljen och medlemmar av både monarkens och prinsen av Wales hushåll kommer att följa direkt bakom kistan.

Under resan kommer kistan att flankeras av bärarsällskapet, pallbärare som hittats från servicebåtar till drottningen, förutom avdelningar av The King’s Body Guards of The Honorable Corps of Gentlemen at Arms, The Yeomen of the Guard och Royal Company av Archers.

En vy av Great West Door vid Westminster Abbey.

Begravningsgudstjänsten

Gudstjänsten kommer att ledas av pastor David Hoyle, dekanus i Westminster, vid Westminster Abbey, med start kl. 11.00 (06:00 ET).

Storbritanniens premiärminister Liz Truss och Patricia Scotland, Commonwealths generalsekreterare, kommer att läsa lektioner. Ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, kommer att hålla en predikan.

Vad drottningens död betyder för turister till Storbritannien just nu

Mot slutet av gudstjänsten, cirka klockan 11:55, kommer Sista inlägget att ljuda innan den två minuter långa tystnaden iakttas.

Den statliga begravningen kommer att avslutas av Queen’s Piper, som vid middagstid (7 på morgonen ET) kommer att spela en Reveille, nationalsången och en klagosång.

Efter statsbegravningen kommer kistan att transporteras från hallen till Wellington Arch – återigen med kung Charles III som leder några medlemmar av kungafamiljen till fots bakom, medan Camilla, Queen Consort och andra följer med i bil – innan de gör sin sista resan från London till Windsor.

Dess destination: St George’s Chapelinom området Windsor Castle, där en förpliktelse kommer att äga rum ca 16.00 (11.00 ET), ledd av dekanus i Windsor. Prins Philips begravningsgudstjänst hölls också där 2021.
Drottning Elizabeth II:s statsbegravning: Hur kungafamiljen kommer att säga adjö till sin matriark

Kronjuveleraren kommer att vara närvarande och kommer, innan den sista psalmen, ta bort Imperial State Crown, Orb och Sceptre, som senare kommer att återlämnas till Tower of London.

Vid gudstjänstens avslutning kommer drottningens kista att sänkas ner i det kungliga valvet nedanför kapellet.

En privat begravningsgudstjänst kommer att hållas för familjen senare, och drottningen kommer att begravas tillsammans med sin bortgångne make sedan 73 år, prins Philip, vid King George VI Memorial Chapel. Beläget någon annanstans i St. George’s, är det där drottningens far och mor också begravdes, och där hennes syster Margarets aska finns kvar.

En nation i sorg

Sörjande har stått i kö i timmar för deras chans att gå förbi drottningens kista i Westminster Hall och visa respekt. Leden av besökare har växt stadigt sedan dörrarna öppnades för allmänheten på onsdagskvällen.

Kön för att avsluta alla köer: Britter gör det de är bäst på när de visar respekt för Queen
Vid lunchtid på torsdag sträckte sig linjen cirka 6,4 kilometer längs Themsen förbi Tower Bridge, enligt en officiell spårare.
Det sa också Buckingham Palace Drottning Elizabeth II barn skulle montera en vaka runt hennes kista på fredagskvällen, liknande deras vakt i St. Giles katedral i Skottland tidigare i veckan.

Kung Charles III får sällskap av prinsessan Anne och prinsarna Andrew och Edward runt kistan.

Palatset avslöjade också att kungen kommer att vara värd för en mottagning för besökande statsöverhuvuden på Buckingham Palace på söndag, före den statliga begravningen.

För att få uppdateringar om den brittiska kungafamiljen skickade till din inkorg, registrera dig för CNN:s nyhetsbrev Royal News.

.
#Drottningens #begravningsgudstjänst #avslutas #med #två #minuters #rikstäckande #tystnad

Leave a Comment

Your email address will not be published.