Steel Dynamics ökar utsikterna, amerikanskt stål på rätt spår efter Nucor-varning

Steel Dynamics ökar utsikterna, amerikanskt stål på rätt spår efter Nucor-varning

Ståldynamik (STLD) sade torsdagen att tredje kvartalets resultat följer analytikernas uppskattningar ovan. Det följde vägledning från Nucor (NUE), som på onsdagen varnade för att vinsten kommer att släpa efter beräkningarna.
XUS Steel (X), som också uppdaterade affärstrender på torsdagen, sa att vinsten ligger en bit under analytikernas förväntningar mitt i “marknadsmotvindar som accelererade” under Q3.

Arconic (ARNC), som tillverkar aluminiumprodukter för flyg-, fordons- och industrimarknader, skar vägledning sent på onsdagen mitt i produktionsproblem i USA och en hit från både lägre efterfrågan och höga energikostnader i Europa.

STLD-aktien steg 1,25% i början av torsdagen aktiemarknadsåtgärder, efter ett 9% dunkande på onsdagen. Nucor föll ytterligare 2,5%, efter att ha fallit 11,3% en dag tidigare. US Steel föll med 0,4 % efter onsdagens 8,6 %-dyk. ARNC-aktien sjönk 14,25 %.

Steel Dynamics ökar uteffekten

Precis som Nucor lyfte Steel Dynamics fram lägre stålpriser. Den stora skillnaden är att Steel Dynamics sa att dess produktion stiger från andra kvartalets nivåer, medan Nucors leveranser kommer att falla ännu mer än väntat.

“Lägre genomsnittlig prissättning av plattvalsat stål förväntas mer än kompensera för lägre råmaterialkostnader och högre leveranser”, säger Steel Dynamics i ett uttalande.

En dag tidigare hade Nucor tillskrivit lägre resultat än väntat till “minskad metallmarginal och minskade fraktvolymer, särskilt vid våra plåt- och plåtbruk.”

Det kortsiktiga terminskontraktet för varmvalsade rullar har dragit tillbaka till cirka 800 USD från cirka 915 USD när Nucor rapporterade resultat för andra kvartalet den 21 juli. Det har sannolikt bidragit till snävare vinstmarginaler.

Nucor kanske känner av effekterna av ökat utbud av stålindustrin, vilket var en av anledningarna till försiktighet inför 2022. Det kan förklara varför leveransvolymerna uppenbarligen är lägre än väntat. Nucor nämnde inget om produktionsstopp.

Samtidigt har Steel Dynamics ökat produktionen vid sin nya fabrik i Sinton, Texas.

US Steel Idles Kapacitet

Importen tycks också öka utbudsöverskottet. I sin uppdatering sa US Steel att man satte en masugn och en plåtlinje på tomgång vid sitt Gary Works-komplex, med hänvisning till marknadsförhållanden och ökad import.

US Steel drog också fram ett 30-dagars underhållsavbrott av en masugn i Mon Valley och ett 60-dagars avbrott i en europeisk masugn.

“Vi har snabbt justerat vårt operativa fotavtryck för integrerad ståltillverkning för att bättre matcha vår orderbok och förväntar oss att vårt Tubular-segment kommer att leverera ytterligare ett kvartal av vinsttillväxt,” sa VD David Burritt i ett uttalande.

Reviderade vinstprognoser för stål

Steel Dynamics sa att de förväntar sig Q3 EPS på $5,33 till $5,37, exklusive 40-cents startkostnader för sin Sinton-bruk. Analytiker förväntade sig 5,03 dollar.

US Steel sa att det är på väg att tjäna $1,90-$1,95 cent per andel under Q3 jämfört med förväntningar på $2,09, enligt FactSet.

Nucor förutspår nu en vinst på $6,30 till $6,40 per aktie, långt under uppskattningarna på $7,56 per aktie från analytiker tillfrågade av FactSet.

I sin resultatrapport för andra kvartalet sa Nucor att de förväntade sig att resultaten skulle falla sekventiellt under tredje kvartalet efter en kvartalsrekordvinst på 9,67 USD per aktie. Företaget förutsåg redan lägre förväntade leveransvolymer och priser, men kan ha blivit förvånat över omfattningen av svagheten.

Steel Dynamics sa, “Bred underliggande stålefterfrågan och motsvarande orderaktivitet förblir intakt från fordons-, bygg-, industri- och energisektorerna.”

Företaget sa att vinster från sin ståltillverkningsverksamhet skulle toppa rekordresultat för andra kvartalet, baserat på fortsatt stark volym och växande marginaler.

Nucor sa att dess stålproduktsegment förväntas ha “ett annat starkt kvartal”, med vinster ungefär i linje med andra kvartalet 2022.

Råvarusegmentets resultat förväntas också vara liknande det andra kvartalet 2022. Och Nucor sa att det fortfarande är på väg mot sitt mest lönsamma år någonsin. Det tyder på att saker och ting kan stabiliseras på en lägre nivå, snarare än snöbollar.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: Lås upp IBD:s premiumaktielistor, verktyg och analys idag

Vad du ska göra nu när marknaden försöker studsa tillbaka

#Steel #Dynamics #ökar #utsikterna #amerikanskt #stål #på #rätt #spår #efter #Nucorvarning

Leave a Comment

Your email address will not be published.