De 5 bästa budgetkontrollerna för Xbox och PC

De 5 bästa budgetkontrollerna för Xbox och PC

En Turtle Beach React-R-kontroller sitter på en gummimatta.

Foto: Kotaku

Om du behöver en gamepad med en löstagbar USB-C-kabel, två bakre knappar, i en standard Xbox-formfaktor, och bara vill spendera cirka 40 spänn, bör du överväga Turtle Beach React-R.

React-R är en lite ihålig känsla och lätt, vilket gör att den känns som den mest “budgeten” av “budget”-enheter här. Det betyder också att den här kontrollern är ganska högljudd. Knapptryckningar och tumspaksrörelser ekar på en mycket hörbar nivå. USB-C-uttaget kan också ge större kablar problem eftersom de riskerar att inte passa in i höljet. Använd antingen den medföljande kabeln (ej på bilden) eller håll dig till smala USB-C-kablar. Men avfärda inte den här ännu.

Knapparna och triggarna känns alla tillräckligt responsiva, om inte lika snabba och snabba som dyrare kontroller (eller till och med några som finns på den här listan, faktiskt). De har ungefär samma känsla och ljud som liknar varandra när de trycks. Vibration kan dock uppstå på PC, eftersom det inte alltid skulle fungera med vissa spel. Men när det gjorde det, mullrar den här saken definitivt.

De två tilldelbara bakre knapparna är ungefär formade som breda, upp och nedvända Ls, vilket betyder att du kan trycka på dem genom att pressa långfingrets grepp mot handflatorna, eller så kan du trycka upp fingrarna i kontrollen för att aktivera dem.

D-pad “parabolantenn” som är standard på moderna Xbox-kontroller är lite svampig, men den flyter inte runt i sin plats eller så. Spelplattan har också många strukturerade ytor som känns lite taggiga till en början, men de kommer sannolikt att slitas ner med tiden. Med tanke på dess extra funktioner, särskilt de bakre knapparna, är detta ett bra värde om du bara vill ha den enkla backup-kontrollern, något du fiskar ur en låda några gånger i månaden. Den använder också en USB-C-kabel, så du behöver inte hålla reda på en annan eller proprietär kabel om de flesta av dina kringutrustningar har gått vidare till den nyare standarden.

Men egentligen är det bästa med den här handkontrollen den låga inträdeskostnaden för att börja vänja sig vid proffsinstallationer med tilldelbara bakre knappar. Bakre knappar är inte för alla, och förmodligen gynnar de mest konkurrenskraftiga spel (särskilt skyttar). Men betrakta Turtle Beach React-R (och till och med några av de andra kontrollerna på den här listan) som ett prisvärt sätt att testa den här funktionen om du inte har gjort det ännu. Se det som en “tränare” och utveckla lite muskelminne för bakre knappar innan du spenderar två eller tre gånger på en Xbox Elite- eller Scuf-kontroll. Du kanske upptäcker att du inte använder dem, och sedan kan du antingen hänga på den här handkontrollen eller uppgradera till något som en vanlig Xbox Core gamepad längre fram, och spara dig pengarna på att skaffa en utlurad proffskontroller när du kanske gör det inte behöver eller använder inte dessa funktioner.

Lyckligtvis går det enkelt att kartlägga de bakre knapparna på den här handkontrollen. Dubbelklicka på mittknappen, tryck sedan på den bakre knappen du vill tilldela, följt av knappen du vill tilldela den och så är det. Snabb nog att även nollställa den under en respawn-räknare om du vill testa några olika inställningar.

Att ta reda på hur man drar nytta av de bakre knapparna kan innebära en del försök och misstag om du är ny. Det är därför det ibland är bättre att sätta in de träningstimmarna på något mer överkomligt, än det är att lägga körsträcka på en dyrare enhet när du bara ska lära dig repen. I grund och botten, när du är redo att gå vidare från den här kontrollern eftersom den går sin väg eller om du är intresserad av en mer premiumenhet, kommer React-R att berätta för dig om du vill prioritera bakåttilldelningsbara knappar eller inte. För det tror jag att detta är ett gediget värde.

React-R har också en unik funktion som kallas “Superhuman Hearing.” Du trycker på en knapp i mittområdet och, om du har hörlurar anslutna till 3,5 mm courage-uttaget på undersidan, kommer ljudet i spelet att behandlas annorlunda. Jag är tveksam till att kalla detta en gimmick, men jag kan ärligt talat inte komma på ett scenario där detta verkligen skulle vara användbart för mig, inte ens i ett spel där mer uppmärksam hörsel är nödvändigt som, säg, Belägring (och jag skulle inte bli ertappad död när jag spelade det spelet på en handkontroll i alla fall). Så, ja, jag tror att det är en slags gimmick.

Men vad gör detta ens? Tja, jag körde ett snabbt EQ-test på ljudutgången när det här läget är på, och jag har dragit slutsatsen att det måste köra spelets ljud genom något slags skonsamt lågpassfilter och/eller att det förmodligen ökar mellan och höga på EQ-spektrumet. I lay-termer betyder det i princip att kontrollern pressar spelvolymen och högre frekvenser, så klickiga, klatiga, skarpa ljud som omladdning och fotsteg är teoretiskt sett högre. Det är en remix av spelljudet för att accentuera de områden där dessa ljud är tydligast definierade. Det är visserligen meningsfullt, men jag ser inte detta fångande på det sätt som tilldelbara bakre knappar har.

Att lyssna på det här läget med full volym under en längre tid kommer sannolikt att bli utmattande, om inte potentiellt skada din hörsel. Turtle Beach har för avsikt att det här ska vara en snabb sak som du sätter på just nu för att få en sonisk fördel på lömskt motstånd, men jag spelar antingen inte de rätta spelen eller så är jag inte övertygad om detta. Det är en snygg funktion, men jag har aldrig använt den förutom att köra några ljudtester på den för att ta reda på vad den gör.

Turtle Beach React-R har också ett lite dyrare syskon som ibland kommer upp i sökresultaten när du letar efter denna: The Recon. Även om den ofta säljs för under prislappen på $60, så ställer listpriset den i konkurrens med Xbox Core-kontrollern mer än något annat på den här listan. Av den anledningen kommer Recon att vara ett ämne för en annan dag … men om du kan få tag i en till rea för ungefär samma pris som React-R, är det en mer premiumenhet och har samma funktioner – inklusive det dumma hörselläget. .

.
#bästa #budgetkontrollerna #för #Xbox #och

Leave a Comment

Your email address will not be published.