Prinsarna William och Harry leder dyster vaka vid drottningens kista |  CNN

Prinsarna William och Harry leder dyster vaka vid drottningens kista | CNN


London
CNN

Prins William, prins Harry och drottning Elizabeth II:s andra barnbarn höll en valvaka när hon låg i staten på lördagen, när kungafamiljen förbereder sig för att ta farväl av sen monark på hennes statsbegravning.

Bröderna stod på vakt i 15 minuter över drottningens kista i Westminster Hall, där den har visats för allmänheten sedan i onsdags.

De fick sällskap av prinsessan Annes barn Zara Tindall och Peter Phillips, prins Andrews döttrar prinsessorna Beatrice och Eugenie och Lady Louise och Viscount Severn, som är prins Edwards barn. Jarlen och grevinnan av Wessex var närvarande för att försörja sina barn eftersom Louise och James är jämförelsevis yngre än sina kusiner, sa en kunglig källa till CNN.

Harry bar militäruniform under framträdandet på begäran av kung Charles III, sa en kunglig källa tidigare till CNN. Som icke-arbetande medlem av kungafamiljen har han dykt upp vid andra evenemang i morgondräkt.

Barnbarnsvakan följde på ett liknande framträdande av Charles och hans syskon på fredagen. Det kommer två dagar före drottningens statsbegravning på måndag. Monarken dog den 8 september efter en 70-årig regeringstid, vilket föranledde en lång period av sorg och ett antal minnesmärken runt om i landet.

Drottning Elizabeth II:s barnbarn håller en vaka bredvid sin mormors kista när den ligger i staten i Westminster Hall på lördag.

William och Harry har lägg åt sidan långvariga spänningar att göra gemensamma framträdanden vid vissa evenemang. En promenad av bröderna och deras fruar Catherine, prinsessan av Wales och Meghan, hertiginnan av Sussex, i Windsor förra helgen kom som en överraskning och tillkännagavs inte i förväg. William bjöd in sussexarna att se minnesmärken kvar för drottningen och hälsa välvilliga, sa en källa till CNN.

Prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie utfärdade ett gemensamt uttalande på lördagen där de tackade sin “kära mormor” och “älskade drottning” och uttryckte sin sorg över hennes bortgång.

“Vi, som många, trodde att du skulle vara här för alltid. Och vi saknar dig alla fruktansvärt”, sa prins Andrews döttrar i ett uttalande från Buckingham Palace.

“Du var vår matriark, vår guide, vår kärleksfulla hand på vår rygg som ledde oss genom den här världen. Du lärde oss så mycket och vi kommer att vårda de lärdomarna och minnena för alltid. Än så länge kära farmor, allt vi vill säga är tack”, sa Eugenie och Beatrice. “Världen sörjer dig och hyllningarna skulle verkligen få dig att le. De är alltför sanna om den anmärkningsvärda ledare du är”, tillade systrarna.

”Vi är så glada att du är tillbaka hos morfar. Farväl kära farmor, det har varit äran i vårt liv att ha varit dina barnbarn och vi är så stolta över dig”, står det i uttalandet.

Vakan i Westminster Hall varade i 15 minuter.

Tidigare på lördagen hälsade kung Charles och prins William, prinsen av Wales, medlemmar i allmänheten som köade för att se Drottningen ljuger i staten på lördag på en överraskningspromenad i London.

De kungliga sågs skaka hand med välvilliga nära Lambeth Bridge. Prins William verkade vara på topp när han pratade med publiken och frågade flera personer hur länge de hade väntat.

Några sörjande skrek “hip hipp hurra” och “God save the King” när Charles passerade.

En kvinna höll upp en Paddington Bear-leksak till Charles; den fiktiva björnen har blivit förknippad med drottningen sedan hon dök upp i en sketch tillsammans med karaktären under hennes platinajubileumsfirande.

Människor har stått i kö i timmar för att se drottning Elizabeth II:s kista sedan hon började ligga i staten i Westminster Hall i onsdags.

Linjen närmade sig total kapacitet på lördagen, sade regeringen. Vid lunchtid på lördagen sa regeringens köspårare att den nuvarande väntetiden var 14 timmar.

Charles III besökte också Metropolitan Polices högkvarter i Lambeth-staden i London för att tacka polis och räddningstjänsttjänstemän som var involverade i planeringen och genomförandet av händelser sedan den sena drottningens död.

Måndagens begravning för drottningen kommer att vara den “största enskilda polishändelsen” som Londons Metropolitan Police-styrka någonsin har genomfört, sa biträdande biträdande kommissionär Stuart Cundy under en mediebriefing på fredagen.

På söndag kommer kung Charles stå värd för en mottagning på Buckingham Palace för “statschefer och officiella utländska gäster” inför den avlidna drottningens statliga begravning.

Hertigen och hertiginnan av Sussex, prins Harry och Meghan, fick en inbjudan till det mottagandet av misstag, sa en källa med kunskap om vad som hände till CNN.

Som ett officiellt statligt tillfälle sa palatset att kungen endast skulle åtföljas av arbetande medlemmar av kungafamiljen. Källan sa till CNN att de “föreställt sig” att ett administrationsfel hade inträffat. Paret blev inte “avbjudna” från mottagningen, som vissa medier har rapporterat.

En talesperson för Sussexes kommenterade inte.

För att få uppdateringar om den brittiska kungafamiljen skickade till din inkorg, registrera dig för CNN:s nyhetsbrev Royal News.

.
#Prinsarna #William #och #Harry #leder #dyster #vaka #vid #drottningens #kista #CNN

Leave a Comment

Your email address will not be published.