Bästa kontraspel på Nintendo-system

Bästa kontraspel på Nintendo-system

Bild: Nintendo Life

Kontra är en av en handfull franchiseavtal som har blivit helt synonyma med spel; sannerligen är chansen stor om du inte har det spelade alla Contra-spel, då har du åtminstone hört av dem. Konamis shoot-em-up-behemoth kan ha tappat mycket av sin lyster de senaste åren (ganska mycket i nivå med kursen med Konami nuförtiden, det verkar, förutom några utmärkta retrokollektioner), men dess tidigare iterationer har blivit ikoniska i deras egen rätt.

Från originalet Kontra 1988 ända fram till Kontra: Rogue Corps 2019 har serien sällan avvikit från sin relativt enkla formel – kört igenom ett gäng linjära nivåer och skjutit upp ett gäng skurkar – men det här är utan tvekan dess största dragplåster. I en tid där spel är mer komplext än någonsin, är Contra en fantastisk påminnelse om att du inte behöver en massa funktioner för att göra ett knäckande spel.

Så, precis som våra andra läsarrankade enkäter, bad vi dig fina människor att betygsätta dina favorit Contra-spel på Nintendo-plattformar från listan nedan.

Om du missade omröstningsfasen, oroa dig inte! Listan nedan uppdateras automatiskt i realtid enligt respektive spels motsvarande “Användarbetyg” i Nintendo Lifes speldatabas. Detta innebär att man kan påverka ordningen just nuom du vill, genom att klicka på stjärnan bredvid varje spel och ge det vår egen poäng.

Så utrusta dig själv med en Spread Shot och låt oss kolla in de allra bästa Contra-spelen på Nintendo-system!

Notera. Ja, vi har tagit med Jubileumssamlingen för fullständighetens skull – om du inte är sugen på att samlingar ska inkluderas i vår ranking, låtsas du helt enkelt att den inte finns där; resten av listan kommer fortfarande att vara i samma ordning!

Kontra: Rogue Corps (Switch)

Kontra: Rogue Corps (Switch)

Utgivare: Konami / Utvecklaren: Konami

Utgivningsdatum: 24 september 2019 (USA) / 26 september 2019 (Storbritannien/EU)

Contras högprofilerade återgång till moderna plattformar landade med mer av ett gnäll än en smäll. Kontra: Rogue Corps byter ut den sidscrollande shoot-em-up-action för twinstick-spel uppifrån och ned; problemet är att det inte är särskilt roligt att spela. Fotograferingsmekaniken är alldeles för inexakt och de leriga texturerna och den låga upplösningen ger en ful upplevelse på Switch. Det finns några bra idéer här, men Rogue Corps är långt ifrån den Contra-återfödelse vi hoppades på.

Contra Advance: The Alien Wars EX (GBA)

Contra Advance: The Alien Wars EX (GBA)

Utgivare: Konami / Utvecklaren: Konami

Utgivningsdatum: 3 november 2002 (USA) / 21 februari 2003 (Storbritannien/EU)

Contra Advance: The Alien Wars EX verkar verkligen vara en bra idé i teorin; en av de bästa shoot-em-ups genom tiderna på en bärbar enhet? Propert! I praktiken introducerar Contra Advance dock ett antal kompromisser till upplevelsen som gör den mindre än idealisk: blockigare sprites; uttvättade bilder; försämrad ljudkvalitet. Allt går ihop, vilket gör den här till en tuff rekommendation när SNES-versionen av Alien Wars är så lättillgänglig.

Arcade Archives Contra (Switch eShop)

Arcade Archives Contra (Switch eShop)

Utgivare: HAMSTER / Utvecklaren: Konami

Utgivningsdatum: 3:e september 2020 (USA)

En del av “Arcade Archives”-sortimentet på Switch, Kontra är arkadtitelns original genom och igenom, warts ‘n’ all. Dess renhet och enkelhet är kanske dess största egenskaper i denna tid, men efterföljande Contra-titlar har utan tvekan övertrumfat den när det gäller kvalitet och omspelbarhet. Ändå är det värt att kolla in Switch, även om vi förmodligen skulle rekommendera det mer rundade erbjudandet som finns i Contra Jubileumssamling.

Kontra: The Alien Wars (GB)

Kontra: The Alien Wars (GB)

Utgivare: Konami / Utvecklaren: Faktor 5

Utgivningsdatum: okt 1994 (USA) / 1995 (Storbritannien/EU)

En Game Boy-version av SNES-originalet, denna utvecklades av Factor 5, studion bakom Super Turrican spel på Super Nintendo och Star Wars: Rogue Squadron serier. Nivåerna och den övergripande strukturen ändrades och ett lösenordssystem lades till, men det lyckas fortfarande leverera ett användbart spel Contra på ett system med processorkraften hos en modern brödrost.

Operation C (SE)

Operation C (SE)

Utgivare: Konami / Utvecklaren: Konami

Utgivningsdatum: 5 februari 1991 (USA) / 21 maj 1992 (Storbritannien/EU)

Detta är utan tvekan en Kontra spel (eller Probotector om du är en robotälskande europé) som är mer värd sin titel än till exempel vissa PlayStation-poster. Det träffar de flesta aspekter som gör ett bra inträde: utmanande gameplay, snäva kontroller, varierande fiender, mördararsenal, macholåtar, stora bossar. För en titel två år in i den mäktiga bärbara datorns livslängd, åstadkommer den imponerande mycket när det gäller att krympa det väsentliga i den älskade konsolen/arcade-serien. Tråkigt nog tvingas spelare att gå gung-ho solo, vilket är nedslående för multiplayer-fans och dödar en del av dess livslängd, men det är anmärkningsvärt hur väl spelet håller upp den ödmjuka Game Boy och fans av NES-spelen skulle dumt att passera detta upp.

Kontra: Hard Corps (MD)

Kontra: Hard Corps (MD)

Utgivare: Konami / Utvecklaren: Konami

Utgivningsdatum: 8 augusti 1994 (USA) / nov 1994 (Storbritannien/EU)

Finns som en del av NSO Expansion Pack – och sålunda tekniskt tillgängliga att spela på en Nintendo-konsol utanför Contra JubileumssamlingKontra: Hard Corps representerade SEGA-konsoldebuten i serien och representerade lite av en spin-off vibe när det gäller inställning och karaktärer. Även om det kanske inte är lätt att uppskatta för dem som har stött på detta enbart i Contra Anniversary Collection, gjorde den några anmärkningsvärda förändringar i kontrollschemat och spelmekaniken från sina föregångare.

Ett utmärkt bidrag, det framstår verkligen som en inspiration för vissa moderna “neo-retro” löp- och vapenspel också.

.
#Bästa #kontraspel #på #Nintendosystem

Leave a Comment

Your email address will not be published.