“Mamma, mor, ers majestät”: Prins Andrew hyllar drottningen

Hertigen av York har hyllat drottningen i ett känslosamt uttalande på tröskeln till hennes begravning som började: “Kära mamma, mor, ers majestät, tre i ett.”

Prins Andrew, drottningens näst äldste son, som har fråntagits kungliga plikter över sin förhållande med den dömde sexuella övergreppsmannen Jeffrey Epsteinsade: ”Ers Majestät, det har varit en ära och ett privilegium att tjäna er.

”Nationens moder, din hängivenhet och personliga tjänst för vår nation är unik och unik; ditt folk visar sin kärlek och respekt på så många olika sätt och jag vet att du ser på och hedrar deras respekt.

“Mamma, din kärlek till en son, din medkänsla, din omsorg, ditt självförtroende kommer jag att värdesätta för alltid. Jag har funnit din kunskap och visdom oändlig, utan gränser eller inneslutning. Jag kommer att sakna dina insikter, råd och humor.”

Uttalandet cirkulerades av en PR-rådgivare som har hjälpt hertigen under skandalen om Epstein och det sexuella övergreppsmålet mot Andrew i USA av Virginia Guiffre, som han avgjorde utanför domstol för en hemlig summa. Bredvid det fanns ett fotografi av drottningen som håller spädbarnet Andrew kort efter hans födelse 1960, med hennes kind vilande på hans huvud.

Hertigen har inte fått bära militäruniform under ceremonier i kölvattnet av drottningens död den 8 september, eftersom han inte längre är en arbetande kunglig, en följd av Epstein-skandalen.

Förlikningen utanför domstol i februari innebar ingen erkännande av skuld för Giuffres påståenden om att han sexuellt övergrepp på henne vid tre tillfällen när hon var 17, anklagelser som han upprepade gånger har förnekat.

Hertigen av York kommer att gå tillsammans med sin äldre syster, Anne, Princess Royal; hans yngre bror, hertigen av Wessex, och kung Charles III bakom drottningens kista på måndag när den förs från Westminster Hall till Westminster Abbey.

Han kommer att inta samma position igen från klostret till Wellington Arch innan en transfer med bil till St George’s Chapel i Windsor för en gudstjänst och sedan privat begravning av drottningen tillsammans med prins Philip på söndag klockan 19.30.

Han avslutade sitt uttalande: ”När vår upplevelsebok stängs, öppnas en annan, och jag kommer för alltid att hålla dig nära mitt hjärta med min djupaste kärlek och tacksamhet, och jag kommer med glädje att trampa in i nästa med dig som min guide. Gud bevare kungen.”

Det följer ett personligt uttalande på lördagen från hans döttrar, Beatrice och Eugenie, till deras “käraste mormor”, som beskrev henne som “vår matriark, vår guide, vår kärleksfulla hand på vår rygg som leder oss genom denna värld”.

“Vi är så glada att du är tillbaka hos morfar”, sa de. ”Adjö kära farmor, det har varit äran i vårt liv att ha varit dina barnbarn och vi är så stolta över dig. Vi vet att käre farbror Charles, kungen, kommer att fortsätta att leda i ditt exempel eftersom han också har ägnat sitt liv åt att tjäna.”

På fredagen använde jarlen av Wessex, drottningens yngste son, sitt uttalande för att beskriva det “otroliga tomrummet i alla våra liv” efter drottningens död.

“Sophie [Countess of Wessex] och jag har haft ett stort nöje att se våra James och Louise [their children] njuta av platserna och aktiviteterna som deras morföräldrar älskade så mycket. Med tanke på att min mamma lät oss spendera så mycket tid med henne, tror jag att hon också njöt av att se dessa passioner blomma ut.”

#Mamma #mor #ers #majestät #Prins #Andrew #hyllar #drottningen

Leave a Comment

Your email address will not be published.