Draymond: NBA borde rösta om Sarver-ägande

Draymond: NBA borde rösta om Sarver-ägande

Golden State Warriors All-Star forward Draymond Grön uppmanade NBA-ägare att hålla en omröstning för att säga upp Robert Sarvers position som ägare av Phoenix Suns.

“Jag ber att det blir en omröstning,” sa Green Podcasten “The Draymond Green Show”.som publicerades i tisdags.

Ligans regler kräver en röst på tre fjärdedelar av styrelsen för att ta bort en ägare.

“Det är lite förbryllande för mig att vi kommer att gå in på arenan nästa år,” sa Green på sin podcast. “Phoenix Suns kommer att gå in på arenan nästa år, han kommer att sitta på sidlinjen och vi kommer bara att fortsätta spela. Så det enda jag kommer att behöva är någon som förklarar för mig varför det var så OK att bli av med [LA Clippers owner Donald] Sterling, men det går inte att tvinga Robert Sarver att sälja efter det vi läst?

“… Jag ber att det blir en omröstning. Om det är det enda sättet, så låt oss se vad de siffrorna är. Låt oss se vad de är.”

Sarver, som också är majoritetsägare i WNBA:s Phoenix Mercurystängdes av ett år och bötfälldes 10 miljoner dollar förra veckan efter att en utredning fann att han använde N-ordet minst fem gånger “när han återgav andras uttalanden.”

Sarver var också involverad i “fall av orättvist beteende mot kvinnliga anställda”, inklusive “sexrelaterade kommentarer” och olämpliga kommentarer om anställdas utseende.

Silver förbjöd Sterling på livstid, även om en omröstning aldrig togs bland NBA-ägare för att säga upp hans position som ägare. Clippers såldes så småningom.

Green sa att ligans straff för Sarver helt enkelt inte var tillräckligt, och att spelare har “kastats ut ur ligan för mindre.”

“Att bli avstängd i ett år och böta $10 miljoner, jag menar, det enda sättet du blir avstängd i ett år och bötfälld $10 miljoner är om du är ägare till en tillgång och du inte kan få sparken,” sa Green. “Eftersom jag tror att alla andra i NBA som – och särskilt från frontofficesynpunkt, som kanske inte är en spelare, även om vi har sett spelare kastas ut ur ligan för mindre – skulle få 1 000 % sparken om hälften av de saker som kom ut från utredningen av Robert Sarver kom ut om någon annan.”

NBA beställde en utredning i kölvattnet av en ESPN-berättelse i november 2021 som beskriver anklagelser om rasism och kvinnohat under Sarvers 17 år som ägare.

Sarver visade sig ha använt N-ordet minst fem gånger “för att upprepa eller påstå sig upprepa vad en svart person sa – fyra av dem efter att ha blivit tillsagd av både svarta och vita underordnade att han inte borde använda ordet, även i upprepning av en annan”, stod det i NBA:s rapport.

”Nr 1, om du använder N-ordet för att beskriva om något som någon sa eller [are] berätta en historia som någon har berättat för dig eller [you are] använda ordet, för att någon annan gjorde det – sluta med det,” sa Green. “Det är löjligt. Eftersom nivån av komfort som du måste behöva för att ens använda ordet igen inte validerar eller gör det OK för Robert Sarver att använda N-ordet.”

Green ifrågasatte hur någon som Sarver kunde leda en organisation vars framgång “i stort sett bygger på afroamerikanernas ryggar.”

“När han kommer tillbaka nästa år, eftersom det bara är ett år, går allt bara tillbaka till det normala?” frågade Green. “Är det meningen att de där killarna ska ta bort allt de bara såg och hörde? Ska de känna sig bekväma med att fortsätta arbeta med den här killen?”

Green berömde Silver för “de läktare som de har tagit under åren”, men han sa att resultatet av den här utredningen “typ inte var vad det borde vara.”

“Att tro att någon som Robert Sarver som agerar på det sättet kan fortsätta att representera oss? Det är tjurar—“, sa Green. “Du kan inte fortsätta att representera mycket fler människor än dig själv med dessa åsikter, med att tala till människor som han gjorde, med att behandla afroamerikaner och kvinnor som han har, det är inte OK.

“Den här killen får bara komma tillbaka i fållan som om han fortfarande representerar oss? Och som om han är en del av oss? Det kan inte vara så. För för oss, särskilt som afroamerikaner, är jag obekväm, jag” Jag är väldigt obekväm. Och att veta att i den positionen kan du i princip göra vad du vill, och eftersom du äger en tillgång kan du inte bli straffad?”

.
#Draymond #NBA #borde #rösta #Sarverägande

Leave a Comment

Your email address will not be published.