Microsoft åtar sig att uppdatera Windows 11 en gång per år, och även hela tiden

Microsoft åtar sig att uppdatera Windows 11 en gång per år, och även hela tiden

Förstora / En PC som kör Windows 11.

När vi granskade Windows 11 i höstasen av våra största bekymmer var att vi skulle behöva vänta till hösten 2022 för att se förändringar eller förbättringar av dess nya – och ibland grova – användargränssnitt:

Under resten av den här recensionen kommer vi att identifiera en betydande lista över tidiga problem med Windows 11. Vi kan förmodligen förvänta oss att buggar fixas snabbt. Men när det kommer till större förändringar – som att återställa förlorad funktionalitet till aktivitetsfältet och systemfältet eller fortsätta att modernisera fortfarande orörda delar av användargränssnittet – kommer vi behöva vänta ett år för att det ska hända?

Varje design som skiftar lika mycket som Windows 11 kommer att dra nytta av ett gäng små, snabba uppdateringar och justeringar för att hantera de vanligaste klagomålen och smärtpunkterna. Jag hoppas att Microsoft lämnar utrymme för att göra den typen av förändringar utan att behöva vänta till denna tid nästa år för att implementera dem.

Nästan ett år senare har det blivit alldeles klart att Microsoft inte håller tillbaka ändringar och nya appar för operativsystemets årliga funktionsuppdatering. En anmärkningsvärd liten mängd tillägg var släpptes i februari tillsammans med ett åtagande att “kontinuerlig innovation.” Andra, mindre uppdateringar innan och eftersom (för att inte tala om den kontinuerligt uppdaterade Microsoft Edge-webbläsaren) har också betonat Microsofts engagemang för att lägga ut nya Windows-funktioner närhelst de är redo.

Det har varit spekulation att Microsoft skulle kunna planera ännu en stor omvälvning av Windows uppdateringsmodell, och gå bort från årliga uppdateringar som skulle ersättas av funktionsdroppar en gång per kvartal, som påstås kallas “Moments” internt. Dessa skulle avbrytas av större Windows-versionsuppdateringar vart tredje år eller så. Som en del av PR kring Windows 11 2022-uppdateringen (alias Windows 11 22H2) har företaget klargjort att inget av detta händer.

“Windows 11 kommer att fortsätta att ha en årlig funktionsuppdatering, släppt under andra halvan av kalenderåret som markerar starten på supportens livscykel.” skriver Microsofts VP John Cable, “med 24 månaders support för Home- och Pro-utgåvor och 36 månaders support för Enterprise- och Education-utgåvor.” Dessa uppdateringar kommer att innehålla sina egna nya funktioner och ändringar, som 2022 års uppdatering görmen du måste också ha den senaste årliga uppdateringen installerad för att fortsätta få ytterligare funktionsuppdateringar via Windows Update och Microsoft Store.

När det gäller Windows 12-ryktena sa Microsoft helt enkelt till Ars att de “inga planer på att dela idag.” Denna hållning ger företaget gott om utrymme att ändra sina planer i morgon eller vilken dag som helst efter det. Men vi kan lugnt säga att en ny numrerad version av Windows inte kommer att hända inom en snar framtid.

För mindre ändringar som inte levereras som en del av en årlig funktionsuppdatering eller via en Microsoft Store-uppdatering kommer Microsoft att använda något som kallas Controlled Feature Rollout (CFR) för att testa funktioner med en undergrupp av Windows-användare istället för att leverera dem till alla på en gång.

Om du kontrollerar Windows Update regelbundet (och naturligtvis gör du det, eller hur?), kan du ibland se valfria månatliga förhandsgranskningsuppdateringar som inte installeras om du inte aktiverar dem manuellt; nya funktioner kommer att rullas ut först till personer som installerar dessa valfria uppdateringar. Följande månad, när den uppdateringen upphör att vara en “förhandsgranskning” och blir allmänt tillgänglig, kommer den att skickas till alla Windows 11-datorer (förutom programstoppande buggar som upptäcktes under förhandsgranskningsfasen). Den valfria förhandsgranskningen av oktoberuppdateringen, till exempel, kommer att lägga till flikar i Windows File Explorer, och sedan kommer den icke-valfria novemberuppdateringen att ge den funktionen till alla som inte installerade förhandsgranskningen.

Det kommer också en liten förändring för Microsofts företags- och utbildningskunder, riskvilliga publik som bryr sig mer om att hålla sina system lappade och i drift än om mindre justeringar av startmenyn och aktivitetsfältet. Som standard kommer de nya funktionerna i en årlig uppdatering att stängas av för Enterprise- och Education-utgåvorna av Windows. Administratörer kan aktivera dessa ändringar manuellt via gruppolicy eller programvara för hantering av mobila enheter, om de vill. Men annars kommer funktionerna inte att aktiveras som standard förrän Nästa årliga Windows-uppdateringar skickas. Så funktioner som ingår i 22H2-versionen av Windows 11 kommer inte att aktiveras som standard i Education- eller Enterprise-utgåvorna av Windows förrän en hypotetisk 23H2-uppdatering; funktioner i 23H2-uppdateringen kommer att aktiveras som standard i en hypotetisk 24H2-uppdatering; och så vidare.

#Microsoft #åtar #sig #att #uppdatera #Windows #gång #år #och #även #hela #tiden

Leave a Comment

Your email address will not be published.