Vince Gilligans nästa serie med Rhea Seehorn i huvudrollen landar på Apple TV+ med tvåsäsongsbeställning

Vince Gilligans nästa serie med Rhea Seehorn i huvudrollen landar på Apple TV+ med tvåsäsongsbeställning

EXKLUSIV: Det största tv-projektet som kommit ut på marknaden på ett bra tag har landat med ett stort serieengagemang. Apple TV+ har hämtat det senaste programmet från Breaking Bad skapare och Bäst att ringa Saul medskapare Vince Gilligansom har Bäst att ringa Saul stjärna Rhea Seehorn knuten till att spela huvudrollen. Det namnlösa projektet, beskrivet som ett blandat, grundat genredrama, har fått en tvåsäsongs direkt-till-seriebeställning från streamern.

Den nya serien, som kommer från Gilligans långvariga studiohem Sony Pictures Television, markerar Gilligans uppföljning av kritiken och betygsträffarna. Breaking Bad och prequel Bäst att ringa Saul. Det markerar också Gilligans andra samarbete med Bäst att ringa Saul stjärnan Seehorn, som fick en Emmy-nominering 2022 för sitt framträdande i programmet.

Gilligan kommer att fungera som showrunner och verkställande producerar genom sina High Bridge Productions. Tidigare Sony Pictures TV-president Jeff Frost, som övervakade projektet innan han nyligen avgick från sin chefspost, kommer också att producera, tillsammans med Diane Mercer. Jenn Carroll producerar för High Bridge.

Som deadline redovisas uteslutande förra månaden fanns det mycket förväntan inför Gilligans pitch, med minst 8-9 nätverk och plattformar i rad för att höra det och läsa hans manus. Det fanns flera budrundor för projektet, som jag hör sökte en serieorder och en budget i närheten av 13,5 miljoner dollar-15 miljoner dollar per avsnitt – på topp för ett premiumdrama med betydande genreelement men inte i käken -minska $20M-plus-ett avsnitt för program som LOTR: Maktens ringar, Drakens hus eller den nu hyllade Demimonde.

(LR) Skådespelaren Bryan Cranston, Sony TV:s Zach Van Amburg, skaparen Vince Gilligan och Sony TV:s Jamie Erlicht närvarar vid säsong 3-premiären av “Breaking Bad”
Getty bilder

Apple TV+, som visade stor entusiasm för projektet och drev det aggressivt, hade ansetts vara en stark utmanare från början på grund av topparna Zack Van Amburg och Jamie Erlichts långvariga relation med Gilligan. Som Sony Pictures Television-presidenter stod Van Amburg och Erlicht i spetsen och sålde båda Breaking Bad och Bäst att ringa Saul. På Apple TV+ kommer Gilligan också att återförenas med tidigare SPT Studios medpresident Chris Parnell, nu senior TV-programchef på streamern. (Andra butiker som jag hör var i strid för serien var Amazon och Breaking Bad/Better Ring Saul nätverk AMC.)

“Efter 15 år tänkte jag att det var dags att ta en paus från att skriva antihjältar… och vem är mer heroisk än den briljanta Rhea Seehorn? Det är länge sedan hon hade sin egen show, och jag känner mig lyckligt lottad som får jobba på den med henne”, sa Gilligan. “Och vilken fin symmetri att återförenas med Zack Van Amburg, Jamie Erlicht och Chris Parnell! Jamie och Zack var de två första som sa ja till Breaking Bad alla dessa år sedan. De har byggt ett fantastiskt team på Apple, och mina underbara, mångåriga partners på Sony Pictures Television och jag är glada över att vara i affärer med dem.”

Som vanligt ville Gilligan inte avslöja detaljer om premissen för hans show.

Som Deadline tidigare rapporterat tros programmet vara ett avsteg från den värld av droger och kriminalitet han utforskade i Breaking Bad och Bäst att ringa Saulvems seriefinalen sändes förra månaden.

Jämfört med Skymningszonen, den nya serien sägs utspela sig i vår värld samtidigt som den sätter en tweak på den, böjer verkligheten och fokuserar på människor och utforskar det mänskliga tillståndet på ett oväntat, överraskande sätt. Tankeväckande men inte en moralisk berättelse, serien förväntas också bära den signatur Gilligan-tonen som ingjuter drama med humor.

En av de mest hyllade TV-skaparna i sin generation, Gilligan skapade och producerade AMC:s Breaking Bad, som vann två Emmy-priser för enastående dramaserie. Han är medskapare/exekutiv producent, tillsammans med Peter Gould, av Breaking Bad föregångare Bäst att ringa Saul, som också har varit en utmärkelsejugger, och hittills samlat 46 Emmy-nomineringar, sju av dem i år, inklusive för Outstanding Drama Series. Gilligan fick också flera Emmy-nomineringar för sitt arbete med X-filens. Han representeras av CAA och Del Shaw Moonves Tanaka.

Dessutom Bäst att ringa Saul, Seehorns krediter inkluderar Veep, saker som hörs och ses, och filmerna som snart kommer att släppas Linoleum och Wyrm. Seehorn var också Emmy-nominerad för skådespelerska i en kort form digital serie för Cooper’s Bar, som hon regisserar och producerar på. Hon representeras av Untitled Entertainment och UTA.

UPPDATERING: Chris Parnell reagerade på att affären med Apple TV+ tillkännagavs och pratade upp kvaliteten på serien.


#Vince #Gilligans #nästa #serie #med #Rhea #Seehorn #huvudrollen #landar #på #Apple #med #tvåsäsongsbeställning

Leave a Comment

Your email address will not be published.