University of Georgia fotbollsspelare och anställd dödades i bilolycka timmar efter mästerskapsfirande |  CNN

Skadade passagerare identifierade i bilolycka som dödade UGA fotbollsspelare och personal | CNNCNN

Polisen identifierade på måndagen de två passagerarna som skadats en bilolycka som dödade University of Georgia offensiv linjeman Devin Willock och anställd Chandler LeCroy tidigt på söndagen, bara timmar efter att laget firade sin nationella mästerskapsseger.

Strax före klockan 3 på söndagen körde LeCroy, 24, tillsammans med Willock, 20, och två andra passagerare nära UGA-campuset i Aten när fordonet åkte av vägen och ramlade in i två elstolpar och flera träd, Athens-Clarke County Police Det säger avdelningen i ett pressmeddelande.

Willock kastades ut ur fordonet och dog på platsen, och LeCroy dog ​​efter att ha förts till ett sjukhus, sa polisen.

“Ingen av de andra passagerarna kastades ut”, enligt polislöjtnant Shaun Barnett.

Willock, en rödtröja tvåa från New Milford, New Jersey, gick med i laget som nybörjare 2020 och spelade offensivt i alla 15 av lagets matcher den senaste säsongen. LeCroy var en fotbollsrekryterande analytiker för UGA, enligt hennes LinkedIn.

De två skadade passagerarna i kraschen identifierades som Georgias offensiva linjeman Warren McClendon, 21, som fick lindriga skador, och Victoria Bowles, 26, som hade allvarliga skador, enligt polisen.

McClendon började på rätt tackling för Georgia den här säsongen och förklarade för NFL-draften tidigare på lördagen. Hans far, Warren McClendon Sr., berättade Atens Banner-Herald han behövde sy i pannan men “mår bra”.

Kraschen kom timmar efter att Sanford Stadium och de omgivande gatorna var fulla av extatiska fans som hade kommit för att fira Bulldogs’ andra raka nationella mästerskapet. Men på morgonen därpå hade de gått med i laget och sörjt över den plötsliga förlusten av Willock och LeCroy.

Willocks faster och farbror, Cicely och Normal Stout, sa att deras brorson var omtyckt och klarade sig bra i skolan.

“Han klarade sig väldigt bra. Han var väldigt älskad av alla sina kamrater och alla lärare och alla tränare, säger Cicely Stout. “Devin ler alltid, oavsett vad. Devin har ett leende på läpparna och han klarade sig mycket bra i akademin. Han mådde väldigt bra. Han var bra, mycket bra student, mycket bra person.”

Det är en tyvärr bekant tragedi för familjen. Willocks äldre bror, Jonathan Wheatley, dog 2009 vid 20 års ålder av skador som ådragits i en liknande bilolycka, sa Cicely Stout.

“Han har gått alldeles för tidigt för oss”, sa Willocks farbror.

Bilder tagna av boende som bor nära olycksplatsen visar att bilen kraschade utanför ett flerfamiljshus och en trasig elstolpe.

Olyckan inträffade strax bortom en krökt del av Barnett Shoals Road, där hastighetsgränsen är 40 mph. Det finns en trottoar, men ingen bom i ytterkanten av vägen.

Bilen åkte av vägen och knäckte två elstolpar, fortsatte nedförsbacke över en kulle och träffade flera träd och grenar innan den kom till vila i utkanten av lägenhetskomplexet.

Foton av olycksplatsen som tagits av invånare i närheten visar att en elstolpe av trä knäcktes på mitten och bilens ram skrynklades mot ett hyreshus i Shoals Creek, cirka två mil från UGA:s campus.

“Den bilen bucklade som en plåtburk,” sa Cecily Pangburn, invånare i lägenhetskomplexet till CNN. Hon beskrev att hon hörde en hög smäll när kraschen inträffade, följt av att strömmen gick ut.

En annan invånare, Jonathan D’Souza, sa att han var den första personen som reagerade på olycksplatsen. Han berättade för CNN att han tittade på tv när han kände att marken skakade och hörde vad som lät som skott utanför sin lägenhet.

När D’Souza gick ut för att se vad som hände sa han att det var kolsvart eftersom strömmen hade gått. Det var inte förrän han såg gnistor flyga från hängande kraftledningar mitt på gatan som han kunde se en trasig bil köra in i sin grannes hus, sa han.

D’Souza sa att han sprang mot bilen och såg Willock ligga med ansiktet nedåt bredvid fordonet. D’Souza sa att han började skrika åt en Willock som inte svarade och frågade om han var okej.

“Det var den mest hjälplösa känslan eftersom du önskar att du kunde rädda honom, men du vet att han redan är borta,” sa D’Souza.

Utredningen av olyckan pågår, uppger polisen. Utredarna har bett alla med information att kontakta myndigheter.

De två UGA-lagmedlemmarna blev ihågkomna av flera universitetsledare som levande och uppskattade närvaro i fotbollsprogrammet.

“Devin var en enastående ung man på alla sätt. Han log alltid, var en fantastisk lagkamrat och en fröjd att träna”, sa huvudfotbollstränaren Kirby Smart i ett uttalande på söndagen. “Chandler var en värdefull medlem av vår fotbollsstab och gav en otrolig attityd och energi varje dag.”

“Dessa två speciella personer betydde världen för vårt fotbollsprogram och vår idrottsavdelning”, sa UGA:s friidrottschef Josh Brooks i en påstående. “Vi arbetar med vår medicinska personal och mental hälsa och prestationsteam för att säkerställa att vår personal och student-idrottare har allt stöd de behöver under denna extremt svåra tid.”

Willock tillbringade lördagen med fansen och njöt av glädjen över förra veckans mästerskapsvinst. Ett fan i synnerhet fick lite kvalitetstid med Willock timmarna före hans död.

Willock träffade starstruck 7-åriga Camdyn Gonzales efter att det unga fanet såg Willock när han lämnade restaurangen Texas Roadhouse i Aten på lördagen.

Spelaren gav Camdyn en knytnäve och lät pojken prova sin enorma mästerskapsring 2021.

“Han var ödmjuk och mycket uppskattande över att vi visste vem han var och ville prata med honom,” sa Camdyns farfar, Sam Kramer, och tillade att Willock verkade “så full av liv och bara glad.”

Daniel Dewitt, ett lokalt UGA-fan, deltog i lördagens segerparad och berättade för CNN att Willock var “pigg och glad” när laget passerade mängder av supportrar draperade i rött och svart.

“Det är bara hjärtskärande att komma efter en högtidlig vecka. Och paraden i går, att få se den här spelaren och sedan komma för att få reda på att han miste livet tidigt i morse, hela Bulldog-nationen är på förlust, säger Dewitt.

Dewitt berättade för CNN att han har en tatuering i UGA-mästerskapet 2021 och planerar att skaffa en matchande för säsongens seger. Den här gången, sa han, kommer den att innehålla Willocks nummer, 77.

.
#Skadade #passagerare #identifierade #bilolycka #som #dödade #UGA #fotbollsspelare #och #personal #CNN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *