Teslas ingenjör säger att företaget har falskt

Teslas ingenjör säger att företaget har falskt

En Tesla-video som utger sig för att demonstrera biltillverkarens självkörande kapacitet var faktiskt iscensatt, enligt påståenden från en senior ingenjör på företaget rapporterat av Reuters.

Videon delades i en blogg 2016 posta med titeln “Fullständig självkörande maskinvara på alla Teslas”, som fortfarande är tillgänglig. Innan den nästan 4 minuter långa videon börjar blinkar skärmen med text som läser, “Personen i förarsätet är bara där av juridiska skäl. Han gör ingenting. Bilen kör sig själv.”

Videon visar sedan en Tesla som drar sig ut från en uppfart, stannar vid korsningar och röda ljus, färdas på en motorväg, levererar en person till ett kontorskomplex och sedan parallellparkerar sig själv, inställd på ljudet av Rolling Stones “Paint it svart.” Förarens händer svävar precis under ratten under hela videon.

VD Elon Musk främjade demonstrationen på Twitter och skrev: “Tesla kör sig själv (ingen mänsklig input alls).”

Men en senior ingenjör säger nu att filmen var iscensatt, Reuters rapporterad tisdag.

Nyhetstjänsten citerade en deposition från Ashok Elluswamy, företagets chef för autopilotprogramvara, som togs som en del av en rättegång om en förares död 2018 i en Tesla.

“Avsikten med videon var inte att korrekt skildra vad som var tillgängligt för kunder 2016. Det var att skildra vad som var möjligt att bygga in i systemet”, sa Elluswamy, enligt en utskrift av hans deposition som citeras av Reuters.

Elluswamy sa att bilen körde en förutbestämd rutt i videon och att förare ingrep för att ta kontrollen under provkörningar, rapporterade Reuters. Han vittnade också om att, under försök att visa att Model X kunde parkera sig själv utan förare, kraschade en testbil in i ett staket på Teslas parkeringsplats, rapporterade Reuters.

Tesla svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. På sin webbplats varnar företaget att “tills verkligt förarlösa bilar har validerats och godkänts av tillsynsmyndigheter, är förarna ansvariga för och måste ha kontroll över sin bil hela tiden.”


Tesla återkallar mer än 1 miljon fordon

00:21

Rättegångar från familjer till olycksoffer

Elluswamys avsättning togs som en del av en rättegång i Walter Huangs döden 38-årig Apple-ingenjör som dog 2018 efter att hans Tesla kraschade in i en motorvägsmedian på Kaliforniens Highway 101. rättegånginlämnad av Huangs änka, hävdar att Tesla marknadsför sina självkörande system som säkrare än de verkligen var.

“Tesla betatestar sin Autopilot-mjukvara på livedrivrutiner,” anklagar Mark Fong, familjens advokat, i ett uttalande.

Huang trodde att hans Model X “var säkrare än ett mänskligt manövrerat fordon på grund av [Tesla’s] hävdade teknisk överlägsenhet beträffande fordonets autopilotsystem.” rättegång stater. Enligt klagomålet, efter Huangs död, lade biltillverkaren till säkerhetsfunktioner till systemet för assisterad körning, inklusive möjligheten att byta fil självständigt, övergå från en motorväg till en annan, lämna motorvägen och aktivera automatisk nödbromsning. Dessa funktioner skulle ha räddat Huangs liv, hävdar stämningsansökan.

Familjen Huangs rättegång är planerad till rättegång i mars. Dräkten är en av flera som företaget möter från familjer till dödade förare. Sedan 2016 har trafiksäkerhetsregulatorer undersökt 35 krascher med Teslas, där 19 personer har dödats, enligt Associated Tryck.

.
#Teslas #ingenjör #säger #att #företaget #har #falskt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *