Charlotte FC-försvararen Anton Walkes, 25, omkom i en båtolycka i Florida

Charlotte FC-försvararen Anton Walkes, 25, omkom i en båtolycka i Florida

CHARLOTTE — Charlotte FC försvararen Anton Walkes dog av skador han ådrog sig i en båtolycka som inträffade på onsdagseftermiddagen utanför Miamis kust, uppgav myndigheterna på torsdagen. Han var 25 år gammal.

“Alla på Tepper Sports & Entertainment är förkrossade över Anton Walkes tragiska bortgång. Han var en fantastisk son, far, partner och lagkamrat vars glada inställning till livet berörde alla han träffade, säger ägaren David Tepper i ett uttalande. “Anton gjorde omgivningen till bättre människor på alla områden i livet och representerade Charlotte FC till högsta standard både på och utanför planen. Han kommer att vara mycket saknad av många och våra tankar och böner går till Antons familj under denna hjärtskärande tid. Klubben erbjuder sitt fulla stöd till alla som drabbats under denna sorgeperiod.”

Kungafamiljen, en supportklubb för fans för Charlotte FC, höll en valvaka i torsdags utanför East Gate of Bank of America Stadium för att hedra Walkes liv. Vakan började klockan 16 och dussintals fans tog med sig kort, tröjor, banderoller, blommor och skyltar att placera mot porten. Charlotte FC-ägaren David Tepper och laget anlände tillsammans, hopkurade runt minnesmärket skapat av fansen.

Charlotte FC är mer än bara en fotbollsklubb för vissa fans.

“Vår familj har det ont just nu”, sa fansen Jorge Gonzalez till Channel 9 utanför stadion.

Will Palaszczuk som kallar Charlotte FC-spel för WFNX sa att Walkes var en vän sedan innan de båda flyttade till Queen City.

“Bara den mest karismatiska individen som alla lagkamrater som spelade med honom älskade honom,” sa han.

Palaszczuk sa att Walkes var mycket stolt över att skapa ett andra hem i Charlotte.

Antons arv kommer för alltid att vara en del av denna fotbollsklubbs struktur, sa Palaszczuk.

Klubben lade upp en video på tisdagskvällen av laget på DRV PNK Stadium i Fort Lauderdale.

Floridas djurlivstjänstemän berättade för Channel 9 Walkes hittades medvetslös efter att två fartyg kolliderade i vattnet nära Miami Marine Stadium-bassängen runt klockan 15 på onsdagen. Han fördes till stranden och fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd, sade tjänstemän.

Walkes körde en av båtarna som kraschade, säger den statliga myndigheten i ett uttalande.

Det var oklart om någon annan skadades. Myndighetens utredning pågår.

Walkes draftades av Charlotte FC från Atlanta United FC-listan i 2021 MLS Expansion Draft. Han spelade 23 matcher för Charlotte FC.

Han köptes upp av Atlanta United 2020, där han tidigare varit utlånad. Han startade 65 gånger under tre totala säsonger med laget.

Innan han åkte till Atlanta var han på Tottenham Hotspur Football Club Academy i London.

“Vi är hjärtbrutna efter förlusten av Anton Walkes, en helt otrolig far, kärleksfull person och enastående människa”, säger sportchefen Zoran Krneta. “Anton förkroppsligade vad det innebär att vara en del av Charlotte Football Club och hela vårt samhälle sörjer över denna tragedi. Inverkan han gjorde i omklädningsrummet och i hela Charlotte kommer aldrig att glömmas. Vi tänker på hans underbara familj under denna tid och kommer att stödja dem fullt ut på alla tänkbara sätt.”

Charlotte FC sa att de inte skulle släppa någon ytterligare information för närvarande för att respektera Walkes vänner och familj.

På torsdagen hittade fans och supportrar från hela världen sätt att hedra honom. I Charlotte samlades dussintals supportrar för att visa respekt. Och under matchen den dagen bar Tottenham Hotspurs spelare svarta armband.

Walkes påverkan kändes utanför planen. En klubbtjänsteman beskrev honom som ett verkligt ljus över världen, rapporterar Phil Orban från Channel 9.

Hyllningar strömmade in på sociala medier från hans lagkamrater – Jaylin Lindsey kallade Walkes den bästa lagkamraten han kunde ha bett om. Brandt Bronico sa att han var helt knäckt och tackade honom för att han var den han var.

Du kan läsa deras hyllningar – och andra – nedan:

Det här är en berättelse som utvecklas. Kom tillbaka för uppdateringar.

(SE FÖREGÅENDE NEDAN: Charlotte FC val 2: Anton Walkes)

Associated Press bidrog till denna rapport.


#Charlotte #FCförsvararen #Anton #Walkes #omkom #båtolycka #Florida

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *