Lucas: NC State Rapid Reactions - University of North Carolina Athletics

Lucas: NC State Rapid Reactions – University of North Carolina Athletics

Av Adam Lucas

1. Intensiv, tuff, bra vinst för Carolina i 80-69-vinsten över NC State.

2. Hoppas verkligen på det bästa för Terquavion Smith, som lämnade med vad som verkade vara en mycket smärtsam skada efter att ha fallit besvärligt efter en Läckande svart ojust spel.

3. Vilken dag för Armando Bacot, som satte ett par skolrekord. Han äger nu karriärrekordet för dubbeldubbel, och överskuggar ett märke som Billy Cunningham haft under de senaste 60 åren. ACC- och NCAA-rekordet, om du är nyfiken, är Tim Duncan med 87. Han satte också skolans rekord i returer genom tiderna och hedrades efter matchen, med tidigare rekordhållaren Tyler Hansbrough i närvaro. Bacot slutade med 23 poäng och 18 returer.

4. Det har varit den typen av sträcka för RJ Davis. Han bankade in en lång trepoängare med skottklockan som gick ut i första halvlek på väg mot 16 poäng i den första perioden och avslutade med 24 på bara åtta skott. Han gick 12-12 från frikastlinjen.

5. Carolina fick hjälp av återkomsten av Jalen Washington på lördag, som hade missat Boston College-matchen med en fotledsskada. Men personalen fortsätter att vara en svängdörr, som Puff Johnson missade matchen med ont i knäet. Tar Heels har haft sin fullständiga spellista tillgänglig för exakt en Atlantic Coast Conference-match den här säsongen, med frånvaro i olika matcher från Armando Bacot (VT och UVA), D’Marco Dunn (VT och GT), Pete Nance (Wake, Notre Dame, UVA och Louisville) och Washington (Boston College). Självklart, Will Shaver är också borta en längre tidsperiod med en fotskada.

6. Tar Heels fick inte den produktion från bänken som de behövde. Fyra olika reserver såg action i den första halvleken och gick 0-för-6 från planen med noll returer, en assist och två turnovers. Även när Dunn spelade förlängda minuter på grund av att den dömande besättningen kastade ut Black, lyckades bänken fortfarande bara en poäng och hade ingen retur.

7. Carolina behöver den mer engagerade versionen av Caleb kärlek än vad de fick i första halvlek. Loves enda inlägg i boxen var hans skott, där han gick 1-mot-5. Utöver det hade han noll inlägg i boxresultatet – inga assist, inga returer, inga personliga fouls och inga oavgjorda fouls.

7. I en av de ytterst få matcherna du kommer att se den här säsongen med två riktiga stora killar som gör det i lacken, var Carolina i ett avgjort defensivt underläge när Bacot åkte ut med två fouls med 3:49 kvar av första halvlek. DJ Burns postade omedelbart Jalen Washington och gjorde mål på honom. Tar Heels bytte sedan Pete Nance till Burns och försökte dubbla honom, men två gånger i rad hittade Wolfpack Casey Morsell med bra bollrörelser för öppna trepoängare. Den sekvensen hjälpte till att hålla det nära i halvtid, eftersom Tar Heels hade en poängs fördel i paus (men tappade bara två poäng från sin ledning efter att Bacot lämnade matchen).

8. Det var tyst en väldigt vältränad match från Hubert Davis. Flera mycket små pjäser var viktiga. Till exempel, när State’s Burns åkte ut med fyra fouls tidigt i andra halvlek, subbad Davis omedelbart Jalen Washington för Bacot bara för att få Tar Heel-stormannen en liten vila, även om det inte var hans normala tid att rotera ut. Davis drog också upp ett lysande inbound-spel med 0,6 sekunder på skottklockan sent i matchen, men Caleb kärlek kunde inte konvertera dunk (passande, med 1993 års lag i närvaro, eftersom det fanns nyanser av 93 Heels mot Cincinnati på det spelet).

9. Carolina avslutade med bara fem assist på 20 field goals, ett antal som har minskat den senaste tiden. The Heels kom in i matchen med assist på bara 39,2 % av korgarna under de tre senaste matcherna. The Heels gjorde det mesta av sitt offensiva arbete vid frikastlinjen, där de fick gnistrande 36-39. Love var 9 mot 10 och Bacot fick 7 mot 7.

10. Carolina har nu 36-5 mot State under de senaste 41 matcherna och otroliga 53-12 mot Pack under de senaste 30+ säsongerna.

11. Carolinas nationella mästare 1993 hedrades i halvtid. Praktiskt taget alla medlemmar i listan som inte är involverade i collegebasket (en grupp som inkluderar Derrick Phelps, Brian Reese och Scott Cherry) var på plats. George Lynch röstade in-arenan förspelsvideon som var en hälsning både till 93-laget och till årets trupp. Andra brevmän som var närvarande var Ed Cota, Marcus Ginyard, Mitch Kupchak, Buzz Peterson och Tyler Hansbrough.


#Lucas #State #Rapid #Reactions #University #North #Carolina #Athletics

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *