Futures Tilt lägre;  10 stora intäkter för marknadsrally

Futures Tilt lägre; 10 stora intäkter för marknadsrally

Dow Jones-terminer lutade lägre söndag kväll, tillsammans med S&P 500-terminer och Nasdaq-terminer. Investerare ser fram emot en enorm vinstvecka, ledd av Tesla (TSLA), Microsoft (MSFT) och Boeing (BA).
XBörsrallyt backade mitt i veckan, med de stora indexen som föll under viktiga glidande medelvärden. Men de studsade tillbaka på fredagen, särskilt Nasdaq och teknikaktier. Nasdaq, eftersläpningen 2022, har lett storbolagsindexen 2023 när namnen på teknisk tillväxt kommer tillbaka till förmån.

Den senaste tillbakagången erbjöd en chans för många aktier att ta en paus, smide handtag eller andra nya köpmöjligheter.

Investerare bör vara uppmärksamma, men vara försiktiga med nya positioner. Marknadsuppgången ligger kring kritiska nivåer. Vinstsäsongen kan gynna indexen och specifika sektorer såväl som enskilda aktier.

Hundratals företag kommer att rapportera den kommande veckan. Här är 10 resultatrapporter att titta noga på: Tesla, Microsoft, Boeing, ServiceNu (NU), Sparre (CVX), Visum (V) och Mastercard (MA), såväl som chip-växeljättar ASML (ASML), Lam Research (LRCX) och KLA Corp. (KLAC).

Dessa rapporter kommer att ge inblick i deras respektive branscher och kan ha stor inverkan på den totala marknaden. Tesla-aktien och Microsoft har fortfarande mycket reparationsarbete kvar att göra, medan Boeing förlängs. Nu kan aktien vara nära en aggressiv tidig ingång. CVX-aktier, Visa och Mastercard är alla nära köppoäng. Så är LRCX och KLA, medan ASML är något utom räckhåll.

KLAC lager är på IBD Big Cap 20. Microsoft lager och ASML är på IBD Långsiktiga Ledare.

Microsoft, Boeing, Chevron och Visa-aktier är alla Dow Jones-komponenter.

Videon som är inbäddad i den här artikeln går igenom en viktig marknadsvecka och analyser Etsy (ETSY), LRCX-aktier och ServiceNow.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones-terminer förlorade en bråkdel jämfört med verkligt värde. S&P 500-terminer och Nasdaq 100-terminer sjönk 0,1 %.

Råoljeterminerna föll något.

Kom ihåg den där övernattningen Dow-terminer och på andra håll översätts inte nödvändigtvis till faktisk handel i nästa ordinarie aktiemarknad session.


Gå med IBD-experter när de analyserar handlingskraftiga aktier i börsrallyt på IBD Live


Börsrally

Börsrallyt drabbades av en nedåtvändning på onsdagen och föll ytterligare på torsdagen, men avslutade relativt bra.

Dow Jones Industrial Average föll med 2,7 % i förra veckans börshandel. S&P 500-indexet sjönk 0,7 procent. Nasdaq-kompositen klättrade 0,55%. Småbolagen Russell 2000 sjönk 1,1 %.

Den 10-åriga statsräntan sjönk 3 punkter till 3,48 % på fredagen. Räntan nådde 3,37 % under veckan, en fyra månaders lägsta.

Råoljeterminskontraktet som löper ut i februari steg med 1,8 % till 81,31 USD per fat förra veckan. Marskontraktet, det nya råoljekontraktet för nästan en månad, slutade på $81,64.

ETF:er

Bland tillväxt-ETF:er, Innovator IBD 50 ETF (FFTY) sjönk 1 % förra veckan. iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steg 1,45 %, med MSFT-aktier och ServiceNow båda betydande innehav. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) ökade med 0,7 %. ASML-aktien är ett stort innehav, tillsammans med LRCX, KLAC och TER.

Återspeglar mer spekulativa historieaktier, ARK Innovation ETF (ARKK) klättrade 1,4 % förra veckan och ARK Genomics ETF (ARKG) tappade 1 %. TSLA-aktier är fortfarande ett stort innehav över Ark Invests ETF:er. Faktum är att Cathie Wood’s Ark laddade om sina Tesla-aktier under de senaste månaderna.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) sjönk 0,5 % efter två stora veckouppgångar. Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) sjönk nästan 3 %. US Global Jets ETF (JETS) steg med bara 0,35 % men steg kraftigt 2023. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) sjönk 2,4 %.

Energy Select SPDR ETF (XLE) klättrade 0,7 %, en sjätte raka veckovisa framgång. Chevron aktie är en viktig komponent. Financial Select SPDR ETF (XLF) sjönk 2,1 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) sjönk 1,1 %, den sjätte nedgången på sju veckor.


Fem bästa kinesiska aktier att titta på nu


Nyckelintäkter

Tesla-intäkterna beräknas på onsdag kväll. Investerare förväntar sig att vinsten stiger med 34 % och intäkterna 39 %. Det skulle vara det första kvartalet på flera år som intäktstillväxten skulle överträffa vinsten, ett tidigt tecken på marginalpress.

Fokus kommer sannolikt att ligga på utsikterna, särskilt i kölvattnet av stora prissänkningar över hela världen för att starta 2023. Kommer Tesla att hålla fast vid sitt mål för leveranstillväxt på 50 %? Kommer Elon Musk att ge mer Cybertruck-specifikationer, och kommer han att bekräfta en rapporterad modell 3-förnyelse? Vad sägs om en ny EV-anläggning? Tesla-aktien sköt i höjden 9% förra veckan till 133,42, över det 21-dagars glidande medelvärdet efter att ha sjunkit till 101,81 under dagen den 6 januari. Men det är fortfarande under sin 50-dagarslinje och särskilt sin 200-dagarslinje.

Microsofts resultat beräknas på tisdag kväll. Analytiker förväntar sig att Microsofts resultat kommer att minska något, med en liten intäktsökning. Microsofts resultat kommer att vara nyckeln för mjukvarutillverkare, PC-sektorn och molndatorrivaler som t.ex Amazon.com (AMZN). Den senaste veckan sa Dow Jones tech-titan att den skulle minska 10 000 jobb, eller 4,5 % av personalen. MSFT-aktien steg med 0,4% förra veckan och slog motstånd på 50-dagarslinjen. Microsoft har utan tvekan en bottenbas under 200-dagarsgränsen. Men ett utbrott skulle innebära att man rensar 200-dagarslinjen och en lång nedåtlutande trendlinje.

Boeings resultat är onsdag morgon, med en liten vinst förväntad efter en rad förluster. Investerare satsar på återhämtning av vinst och kassaflöde under de kommande åren. Boeing-aktien föll med 3,4 % till 206,76 den senaste veckan. Efter en enorm flytt måste BA-aktien sätta upp igen.

ServiceNow-intäkterna beräknas till onsdag kväll. Analytiker förväntar sig en vinst per aktie på 38 %, det andra kvartalet i rad med accelererande tillväxt. Chefer har varit positiva när det gäller IT-utgifter för 2023. Rapporten kommer att vara nyckeln för högt värderade företagsprogramvarunamn. NOW-aktien steg med 6,5 % till 441,83 efter att ha stigit 13 % föregående vecka. Aktier klarade 200-dagarslinjen på fredagen, nådde en fyra månaders högsta och klarade en lång nedåtgående trend. Det erbjöd ett mycket tidigt inträde, men de kommande intäkterna gör det mycket riskabelt.

Chevron-intäkterna kommer ut på fredag ​​morgon. Analytiker förväntar sig ytterligare ett kvartal med blomstrande EPS-tillväxt jämfört med ett år tidigare, men ned från Q2-Q3. CVX-aktien steg 1,8% till 180,81 förra veckan och återtog sin 50-dagarslinje. Chevron är i en platt bas, men ett steg över onsdagens högsta på 182,38 skulle erbjuda ett tidigt inträde. Chevron-intäkter kommer att vara viktiga för olje- och gassektorn, särskilt oljestora företag som t.ex Exxon Mobil (XOM).

Mastercard-intäkter beräknas tidigt på torsdag, med Visa-intäkter efter stängning. Mastercard EPS har setts upp nästan 10% med Visas upp 11%. Kreditkortsjättarnas resultat och kommentarer kommer att vara viktiga för andra betalningsföretag och för insikt i konsumtionstrender. Både Visa och Mastercard-aktier arbetar med handtag i långa konsolideringar, och handlas kring viktiga motståndsnivåer som går tillbaka till början av 2022.

ASML-resultatet kommer tidigt på onsdag, med Lam Research och Teradyne efter stängningen. KLA rapporterar sent på torsdagen. ASML-resultatet förväntas minska med 11 %, men Lam Research-resultatet bör stiga med 15 % och KLA:s 27 %. Vägledning kommer att vara nyckeln i vad som sannolikt kommer att bli ett utmanande 2023. Tillsammans kommer dessa resultatrapporter, tillsammans med chiptillverkare som t.ex. Intel (INTC), kommer att ge insikt i halvledarutrymmet och slutmarknaderna.

ASML-lagret utökas från 200-dagarslinjen. LRCX-aktien handlas strax över sina 50-dagars- och 200-dagarslinjer i en bottenbas. KLAC-aktien har ett litet handtag på ett veckodiagram för en konsolidering som går tillbaka ett år.

Marknadsrallyanalys

Börsrallyt skulle dra tillbaka, och det fick en. De stora indexen vände kraftigt lägre på onsdagen och fortsatte att falla på torsdagen. Men de stängde av torsdagens låga nivåer och återhämtade sig kraftigt under fredagen.

Nasdaq noterade en veckouppgång och återtog definitivt det 50-dagars glidande medelvärdet på fredagen. Fredagens aktion var ytterligare en efterföljande uppföljningsdag för Nasdaq.

S&P 500 återtog sin 50-dagarslinje och smög sig tillbaka över sin 200-dagarslinje. Russell 2000 fick stöd under 200-dagarna och kan snart försöka testa sina toppar i slutet av 2022.

Dow Jones var veckans största förlorare, föll under sina 50-dagar och avslutade veckan långt under den nivån.

Utanför Dow ser den senaste tillbakagången normal och hälsosam ut än så länge.

Pausen ger en chans för ledande aktier att smida handtag medan få går sönder. Om något kan en lite längre tillbakadragning vara användbar i detta avseende.

Men de stora indexen har ett antal viktiga motståndsnivåer. S&P 500 måste beslutsamt återta 200-dagarslinjen, med den senaste veckans toppar och decembertoppen som viktiga milstolpar.

Resultatsäsongen kan vara katalysatorn för stora marknadsvinster eller förluster – eller båda.

Den kommande veckan kommer också att erbjuda den första behandlingen av fjärde kvartalets BNP, tillsammans med PCE-inflationsmätaren för december. Dessa kommer att bana väg för Federal Reserves policymöte den 1 februari.


Tesla vs. BYD: EV Giants vie for Crown, men vilket är det bästa köpet?


Tech Revival fortsätter

Börsrallyt verkar rotera mot teknisk tillväxt efter ett långt uppehåll. Nasdaq-kompositen nådde en björnmarknad som stängde lågt så sent som den 28 december. Men 2023 är Nasdaq upp 6,4%. SMH chip ETF har ökat 12 %, IGV mjukvaru ETF 5,5 % och spekulativ ARKK 16,8 %.

Vad är det som driver den tekniska tillväxten?

Räntorna på statskassan faller, vilket är positivt för högt värderade tillväxtaktier. Samtidigt finns det förhoppningar om en ekonomisk mjuklandning, eftersom Kina och Europa förbättras och Feds räntehöjningar verkar nära en topp. Det höjer satsningarna på att mycket av de dåliga nyheterna är prissatta för tillväxtaktier

Russell 2000, ett annat riskspel, är nästan jämnt med Nasdaq, en ökning med 6,1 % 2023.

S&P 500 har klättrat 2,5 % för att starta det nya året. Dow Jones har ökat med 0,7 %, och bara positivt tack vare fredagens solida uppgång.

Det finns inte många tekniska tillväxtnamn på plats ännu. LRCX-aktien är bland de framväxande storbolagschipleaders som etablerar sig. Mjukvaran är knapphändig, även om NU-lager gör ett fall. E-handeln tar fart, med MercadoLibre (MELI) bryter ut och Etsy (ETSY) ställa in. Kinesiska e-handels- och internetföretag går också bra.

De stora vinstrapporterna under de kommande två veckorna är tekniskt tunga, så investerare kommer att se om tillväxten återupplivas har ben.

Under tiden kämpade många finanser förra veckan, medan försvarsentreprenörer och defensivt sinnade mat- och konsumentvarulager snubblar.

Men metaller och gruvaktier ser starka ut. Flygbolag har flugit, samtidigt som investerare flyttar in på hotell också. Detaljhandeln är en blandad sak. Så är medicinska: Biotekniker ser intressanta ut men sjukförsäkringsbolagen är svaga.


Tida marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi


Vad ska man göra nu

Marknadsrallyt visade en viss motståndskraft i slutet av förra veckan, tillsammans med många kvalitetsaktier. Det är fortfarande möjligt att den nuvarande tillbakadragningen kommer att återupptas, vilket utlöser mer bestående skada. Vinstsäsongen kan utlösa enorma rörelser i specifika aktier, men också deras rivaler, leverantörer och kunder.

Så även om marknaden, särskilt Nasdaq, kan signalera “risk på”, bör investerare vara försiktiga med att lägga till exponering. Ett möjligt alternativ är via marknads- eller sektor-ETF:er, för att undvika risken för enskilda aktier. Om du lägger till exponering, var redo att gå ut snabbt. Om du inte är redo och villig att snabbt lämna, måste du vara mer konservativ när du går in i positioner.

Men de närmaste veckorna kan erbjuda många köpmöjligheter. Så gör dina bevakningslistor redo och håll dig engagerad.

Läsa Den stora bilden varje dag för att hålla sig i synk med marknadsriktningen och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för aktiemarknadsuppdateringar och mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta IBD-verktyg förenklar Brynakap För toppaktier

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

5 aktier nära köppoäng med stor tillväxtpotential


#Futures #Tilt #lägre #stora #intäkter #för #marknadsrally

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *