Xbox blir den första "karbonmedvetna" konsolen, men inte alla är nöjda: "Woke brigade är ute efter videospel"

Xbox blir den första “karbonmedvetna” konsolen, men inte alla är nöjda: “Woke brigade är ute efter videospel”

Moderna Xbox-konsoler kommer snart att ha en ny standardinställning som reglerar videospelsystemens strömförbrukning till skydda miljön.

“Xbox arbetar för att minska vår miljöpåverkan för att hjälpa oss att nå Microsofts mål att vara ett koldioxidnegativt, vattenpositivt och noll avfallsföretag till 2030 genom att tänka om hur vi designar, bygger, distribuerar och använder våra produkter”, ett pressmeddelande från Microsofts Xbox Wire sa.

Xbox sa att de är fokuserade på koldioxidutsläpp “i våra fans hem.” Enligt releasen, “Vi håller oss inte bara ansvariga för koldioxidutsläppen i produktionen och distributionen av våra produkter, utan även för de utsläpp som skapas med användningen av våra produkter i våra fans hem.”

Pressmeddelandet noterade att konsoler kommer att bli “kolmedveten” via en mjukvaruuppdatering. “Att vara koldioxidmedveten innebär att minska koldioxidavtrycket genom att optimera uppdateringar och nedladdningar för att köras vid en tidpunkt då konsolen kan använda den mest förnybara energin”, förklarade Xbox.

En Microsoft Xbox-kontroller ses på Electronic Entertainment Expo, eller E3, i Los Angeles, den 17 juni 2015. Xbox har förblivit ett av de största företagen för videospelskonsoler vid sidan av Playstation och Nintendo.
(Reuters)

DEN KOLLOMBIANSKE PRESIDENTEN PETRO SKYLDER “KAPITALISMEN” FÖR KLIMATFÖRÄNDRINGAR OCH POTENTIAL “UTLIVANDE AV LIV” PÅ JORDEN

Samma tillkännagivande sade att nya energisparfunktioner tillämpas automatiskt.

“Från och med idag kommer Xbox Insiders att märka att deras Xbox Series X|S-konsoler automatiskt uppdateras till strömalternativet Shutdown (energisparande),” skrev Xbox Wire. “Denna engångsuppdatering av dina ströminställningar kommer att minska din strömförbrukning när din konsol är avstängd, och kommer inte att påverka prestanda, spelupplägg eller din konsols förmåga att ta emot uppdateringar över natten till system, spel eller appar.”

I pressmeddelandet stod det också, “Med Shutdown (energibesparing) vald kommer Xbox One-konsoler att uppleva en långsammare uppstartstid.”

Xbox bad användarna att vara medvetna om den påverkan “spel” har på miljön, “Vi kan inte göra det här ensamma. Vi måste arbeta tillsammans med våra spelare, utvecklare, studior och branschen om vi ska hjälpa till att minska spelets påverkan på miljön.”

Microsofts högkvarters campus i Redmond.  Microsoft är ett av världens största företag för datorprogram, hårdvara och videospel, men har under de senaste åren engagerat sig i några vakna meddelanden och politiska initiativ.

Microsofts högkvarters campus i Redmond. Microsoft är ett av världens största företag för datorprogram, hårdvara och videospel, men har under de senaste åren engagerat sig i några vakna meddelanden och politiska initiativ.
(Fox news)

JOHN KERRY HÖTADE FÖR TAL OM WEF:S ‘AMOST EXTRATERRESTIA PLAN’ FÖR ATT RÄDDA PLANETEN: ‘LIBERAL DELUSIONS’

Vissa Twitter-användare slängde nyheten om den tekniska förändringen.

“Det här beslutet togs troligen på ett av företagets privata jetplan”, sa videoproducenten och podcasten Lauren Chen.

Sen. Ted Cruz, R-Texas., twittrade: “Först gasspisar, sedan ditt kaffe, nu skjuter de efter din Xbox.”

Young America’s Foundation twittrade, “Lol nu är den vakna brigaden ute efter videospel allt i klimatförändringens namn.”

“De vill ta dina vapen. De vill ta dina gasspisar. Och nu vill de ta din Xbox. Vad händer härnäst?” Rep Troy Nehls, R-Texas, twittrade.

Den konservative journalisten John Ziegler kommenterade också tillkännagivandet, “Kan det här vara vad som äntligen får vissa ungdomar att inse de negativa verkliga effekterna av #ClimateScam?! Eller, å andra sidan, kan detta vara det mest kulturellt produktiva någonsin gjort under sken av den påstådda #ClimateEmergency?!”

Master Chief, huvudpersonen i "Halo" serie i Xbox Series X - World Premiere-trailern 2019. The "Halo" serien är en av de viktigaste intellektuella egenskaperna förknippade med Xbox-märket, om inte dess flaggskepp.

Master Chief, huvudpersonen i “Halo”-serien i trailern för Xbox Series X – Världspremiär 2019. “Halo”-serien är en av de viktigaste intellektuella egenskaperna förknippade med Xbox-märket, om inte dess flaggskepp.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ FOX NEWS-APPEN

Kommentatorn Rick DeVos kritiserade tillkännagivandet som en del av en teknisk hal backe, “Bara ytterligare en liten markör på rännan vi zoomar ner där varje funktionalitet, upplevelse och generell försämring av servicenivån firas som en stor och härlig seger för The Planet/Justice /etc.”

Redaktör och utgivare på American Greatness Chris Buskirk svarade: “Du kommer att äga ingenting och du kommer att älska det. ‘Att bestämma vad jag ska göra med min så kallade “fritid” gav mig ångest, men nu när MSFT-ägda OpenAI ordnar mina dagar Jag är bekymmersfri.”

#Xbox #blir #den #första #karbonmedvetna #konsolen #men #inte #alla #är #nöjda #Woke #brigade #är #ute #efter #videospel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *