Fox News vänder ut över "vaknade" Xbox för att allt är dumt

Fox News vänder ut över “vaknade” Xbox för att allt är dumt

En dag efter M&M’s avbröt sina “spokescandies” mitt bakslag från Fox News-värdar som fann dem inte längre sexigahittade den konservativa kabeljätten sitt senaste mål för upprördhet: “vaknade” videospelskonsoler med energibesparande funktioner.

Tidigare den här månaden, Microsoft meddelade att Xbox skulle erbjuda “kolmedvetna spelnedladdningar och uppdateringar” som en del av företagets pågående ansträngning för att minska koldioxidutsläppen och hjälpa till att bekämpa klimatförändringarna.

“Till exempel, istället för att din Xbox vaknar under det nattliga underhållsfönstret vid en slumpmässig tidpunkt mellan 02:00 och 06:00, kommer din konsol att vakna vid en tidpunkt då den kan använda den mest förnybara energin i din lokala energi rutnät,” sa företagetoch tillägger: “Detta minskar beroendet av fossila bränslen och CO2-utsläpp och kan potentiellt spara pengar.”

Men eftersom den högerorienterade upprördhetsmaskinen ständigt behöver mat, konservativa medier och republikanska politiker tog tillfället i akt att utropa detta som den senaste striden i ett aldrig sinande kulturkrig.

“Först gasspisar, sedan ditt kaffe, nu skjuter de efter din Xbox,” senator Ted Cruz (R-TX), som verkar mer intresserad av att vara högerunderhållare än en lagstiftare, twittrade i måndags. (För de lyckligt omedvetna, konservativa har tappat förståndet nyligen om möjliga framtida regler för gasapparater, att våga liberaler att “komma och ta det.”)

Det tog förstås inte lång tid för Fox News att göra det hoppa ombord fusk-rage-tåget. Få bollen i rullning, nätverkets digitala nyhetsredaktion publicerade ett stycke på måndagskvällen främja konservativa kritiker som hade “slamrade” den “vaknade brigaden” för att de kom efter videospel.

Under tisdagsmorgonens sändning av Fox & Friends Firstklagade Fox Business-ankaret Cheryl Casone att “någon vaknade chef på Microsoft tyckte att detta var en bra idé” innan hon läste upp en serie tweets från högerinfluenser som hånade initiativet.

“Medveten! Är det det bästa ordet?!” Fox & Friends First utbrast medvärden Todd Piro. “Jag har verkligen fastnat för det språket. Kol medveten?! Jag har varit medveten om kol större delen av mitt vuxna liv. Det är ett mycket viktigt element.”

Den följande timmen varnade dock Fox News tittarna att den stora klimatförändringen kommer för deras barn eftersom deras videospelsystem hade en ny energibesparande funktion.

“Xbox har också meddelat att de kommer att vakna också på grund av klimatförändringarna,” Fox & Friends medvärden Ainsley Earhardt förklarade. “Att de lägger till en ny funktion till sina standardinställningar. Om du äger en Xbox kan du ladda upp det här nya programmet, och det stängs av efter så lång tid för att rädda miljön.”

Fox News Radios programledare Jimmy Failla slog då larm om att barn utsatts för mål av vänsterinriktade företag för att bry sig om klimatet.

“Vi förstår vad det här är”, sa den konservativa komikern. “Det är inte så att det faktiskt kommer att kompensera för utsläppen, okej – minskningsnivån är oändlig liten. Men de försöker rekrytera dina barn till klimatpolitiken i en tidigare ålder; gör dem klimatmedvetna nu.”

“Du har rätt,” instämde Earhardt. “De går efter barnen.”

För att inte överträffa, upprepade Fox News-bidragsgivaren Marc Thiessen Cruz genom att blanda Microsofts beslut med resten av högerns senaste kulturkrigsklagomål.

“De vill berätta för dig hur du ska leva ditt liv. Vi kommer att säga “Nej, du kommer inte att köra en gasslukande lastbil och nej, du kommer inte att ha en gasspis, du kommer att ha en elektrisk spis”” skrällde han på Fox News” Undermåliga. “För att varje byggnad i New York City inte kan ha gas längre, eller hur? Det här händer faktiskt. Om klimatradikalerna vill alienera Gen Z är det bästa sättet att göra det att ta ifrån deras Xbox!”

.
#Fox #News #vänder #över #vaknade #Xbox #för #att #allt #är #dumt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *