Futures faller på MSFT-vägledning;  Vinstvågen fortsätter

Futures faller på MSFT-vägledning; Vinstvågen fortsätter

Dow Jones-terminer föll över en natt, tillsammans med S&P 500-terminer och Nasdaq-terminer, som Microsoft (MSFT) vägledning åsidosatte bättre än befarat intäkter. ASML (ASML), Boeing (BA) och Tesla (TSLA) finns på tryck onsdag.
XBörsrallyt handlades i ett relativt snävt intervall på tisdag efter stora uppgångar under de två föregående sessionerna. De stora indexen stängde blandat. Nasdaq drog sig tillbaka när justitiedepartementet lämnade in en andra antitrustprocess mot Googles förälder Alfabet (GOOGL).

Microsofts intäkter sänkte tidigare visningar på stark tillväxt i molndatorer. Men mjukvarujätten gav svag vägledning. MSFT-aktien, upp kraftigt initialt, vände lägre.

Intuitiv kirurgisk (ISRG) och Texas instrument (TXN) rapporterade också. ISRG-resultat missade med in-line-intäkter. Texas Instruments något slag, men guidade lägre. ISRG-aktien föll medan TXN-aktien föll något.

Tidigt på onsdagen, rapporterar chiputrustningsjätten ASML, med andra tillverkare av halvledarutrustning Lam Research (LRCX), Teradyne (TER) och Wolfspeed (VARG) betalas efter stängning.

Boeing och Freeport-McMoRan (FCX) rapporterar också tidig onsdag.

Tesla kommer att generera intäkter Onsdag kväll. Teslas intäkter kommer att vara viktiga men investerare kommer sannolikt att fokusera på vägledning för 2023, särskilt efter stora prissänkningar över hela världen för att starta året. Dessa prissänkningar har ökat Teslas efterfrågan – på bekostnad av marginalerna – men kommer det att hålla i sig?

Efter stängningen sa Tesla att de kommer att spendera 3,6 miljarder dollar på eller runt sin ursprungliga “Gigafactory” utanför Reno, Nevada. Den kommer att användas för en Tesla Semi-linje och för massproduktion av 4680 battericeller.

Tesla-aktien föll 2% över natten. Aktien steg med 0,1 % på tisdagen till 143,89, och närmade sig 50-dagarslinjen. TSLA-aktien har stigit nästan 17% hittills under 2023.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones-terminer föll med 0,2 % jämfört med verkligt värde. S&P 500-terminerna sjönk 0,45%. Nasdaq 100-terminerna sjönk med 0,7 %, vilket vände från blygsamma uppgångar initialt. MSFT-aktien är en Dow Jones-, S&P 500- och Nasdaq-komponent.

Kom ihåg den där övernattningen Dow-terminer och på andra håll översätts inte nödvändigtvis till faktisk handel i nästa ordinarie aktiemarknad session.


Gå med IBD-experter när de analyserar handlingskraftiga aktier i börsrallyt på IBD Live


Börsrally

Efter att ett NYSE-fel störde cirka 100 börskurser vid öppningen, handlades börsrallyt något lägre på morgonen innan det gradvis förbättrades till blandat.

Dow Jones Industrial Average steg 0,3 % i tisdagen börshandel. S&P 500-indexet sjönk 0,1 procent. Nasdaq-kompositen sjönk 0,3%. Småbolagen Russell 2000 gav upp 0,25 %.

Det amerikanska råoljepriset föll med 1,8 % till 80,13 dollar per fat. Naturgas sjönk 5,5% efter att ha stigit mer än 6% i måndags.

Den 10-åriga statsräntan sjönk punkter till 3,47% bland blandade till svaga tillverkningsdata.


Tesla vs. BYD: EV Giants vie for Crown, men vilket är det bästa köpet?


DOJ stämmer Google igen

DOJ stämde Google för dess dominans av onlineannonser, i syfte att tvinga företaget att avyttra vissa tillgångar. I oktober 2020 lämnade justitiedepartementet in en antitrustprocess för påstått missbruk av sökkraft online. Grupper av stater har tre antitrustprocesser mot Google, inklusive en som involverar reklam.

Google-aktien föll 2,1 % till 97,70 på tisdagen, även om det är efter att ha kört 10 % högre i tung volym under de tre föregående sessionerna.

Google rapporterar intäkter för fjärde kvartalet den 2 februari.

ETF:er

Bland tillväxt-ETF:er, Innovator IBD 50 ETF (FFTY) och Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (ANFALL) kantas högre. iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) sjönk 0,6 %. Microsoft aktie är en viktig IGV-komponent.

VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) föll 0,7 %, ASML-aktien är ett stort innehav, med TXN, LRCX och TER också i SMH.

Återspeglar aktier med mer spekulativa historier, ARK Innovation ETF (ARKK) sjönk 1,6 % och ARK Genomics (ARKG) tappade 1,4 %. Tesla-aktien är ett stort innehav över Ark Invests ETF:er. Cathie Wood’s Ark har stärkt sin TSLA-position under de senaste veckorna och har lagt till aktier nyligen som i måndags.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steg 0,2 %, och Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) klättrade 0,4 %. US Global Jets (JETS) blippade lägre. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) steg 0,4 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) avstod 0,4 % och Financial Select SPDR ETF (XLF) ökade med 0,1 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) sjönk 0,7 %.


Fem bästa kinesiska aktier att titta på nu


Microsofts intäkter

Microsofts resultat sjönk med 6 % jämfört med ett år tidigare, exklusive olika poster, vilket bara slog visningarna för andra kvartalet. Intäkterna steg med 1,9 %, den minsta ökningen på mer än sex år och saknade prognoser. Intäkterna från Azure och andra molntjänster ökade med 31 % – 38 % exklusive valutasvängningar – något som översteg konsensusvyerna. Analytiker hade varit oroliga för Azures tillväxt.

Investerare var lättade över Dow Jones tech-titanens anständiga resultat. Men Microsoft gav svag vägledning och varnade för avtagande aktivitet.

MSFT-aktien föll med 1 % efter att ha hoppat 5 % eller mer efter timmar.

Förra veckan tillkännagav Microsoft planer på att minska 10 000 jobb, cirka 4,5% av personalen.

Aktien sjönk med 0,2 % till 242,04 på tisdagen och höll 50-dagarslinjen efter att ha återtagit den nyckelnivån på måndagen. Förmodligen har Microsoft-aktien en bottenbas med 264,02 köp poäng. Det bildades under 200-dagarsgränsen, men ett utbrott skulle innebära att man rensade den nivån och bröt en lång nedåtgående trend.

Microsofts intäkter och vägledning är viktiga för andra programvarutillverkare, PC-relaterade aktier och molndataspel som Google och Amazon.com (AMZN). Microsofts senaste stora andel och allians med ChatGPT-skaparen OpenAI kan vara ytterligare ett hot mot Google och Amazon.

Amazon och flera molnprogramvaruföretag föll över en natt efter att först ha ökat på Microsofts intäkter.

Marknadsrallyanalys

Börsrallyt pausades på tisdagen och de stora indexen slutade blandat. Men det var normal handling efter stora uppgångar på fredag ​​och måndag, särskilt på väg in i en enorm flod av vinster.

S&P 500, som klarade förra veckans toppar och 4 000-nivån på måndagen, höll dessa nyckelnivåer.

Nasdaq-kompositen sjönk och är fortfarande blygsamt under 200-dagarslinjen och de högsta i december.

Dow Jones utökade sin uppgång från 50-dagarslinjen efter att ha återtagit den nyckelnivån i måndags

Small-cap Russell 200 kantade lägre men är nära sina toppar i slutet av 2022.

Marknadsrallyt ser starkt ut, men de stora indexen möter alla motståndsnivåer. Tech har varit ledande på marknaden 2023, men nu kommer vi att få en störtflod av teknikintäkter. Även om den makroekonomiska bilden stabiliserar sig och Feds räntehöjningar avvecklas, kan företag dra ned vägledning under de närmaste veckorna.

Microsoft kan bara börja.

Förutom Tesla, ASML och Boeing på onsdag, Äpple (AAPL), Facebook-förälder Metaplattformar (META), Amazon, AMD (AMD), Google och många fler kommer att rapportera nästa vecka

Om marknadsrallyt har klarat höjdpunkterna i slutet av 2022 i slutet av nästa vecka, skulle det vara en stark signal om att en ihållande uppåtgående trend är på gång.


Tida marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi


Vad ska man göra nu

Börsrallyt har visat mer styrka och erbjudit ett antal köpmöjligheter.

Investerare bör lägga till exponering gradvis och inte bli alltför koncentrerade till en specifik aktie eller sektor. Vinstsäsongen kan rusa marknaden, men särskilt enskilda aktier. Ett alternativ för investerare är att köpa marknads- eller sektor-ETF:er, tillsammans med enskilda namn.

Fokusera definitivt på att bygga upp dina bevakningslistor. Var medveten om nyckelintäkter för marknaden och dina innehav, inklusive konkurrenter, kunder och leverantörer till de företag som du har positioner i.

Läsa Den stora bilden varje dag för att hålla sig i synk med marknadsriktningen och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för aktiemarknadsuppdateringar och mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta IBD-verktyg förenklar Brynakap För toppaktier

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: Lås upp IBD:s premiumaktielistor, verktyg och analys idag7


#Futures #faller #på #MSFTvägledning #Vinstvågen #fortsätter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *