En Jets jakt på Aaron Rodgers har massor av vad-om - och kan ta ett tag

En Jets jakt på Aaron Rodgers har massor av vad-om – och kan ta ett tag

Jets är ute efter en quarterback … igen. Detta är den första i en serie i tre delar som utforskar deras alternativ denna lågsäsong. Den första delen är en titt på handel för Packers-stjärnan Aaron Rodgers.

Jets-fans letar plötsligt efter ledtrådar om “The Pat McAfee Show”, undersöker ayahuasca och ser mycket på “Jeopardy!” hoppas på tecken på att Aaron Rodgers blir deras nästa quarterback.

Dessa fans kan behöva SLAPPA AV.

Det kan dröja ett tag innan Rodgers framtid blir klar och om det innebär en byte till Gang Green. Rodgers and the Jets var vettiga på många sätt, men det återstår några stora frågor: Skulle Rodgers vilja spela för Jets, och skulle lagägaren Woody Johnson vara villig att ta upp $59,465 miljoner-fliken för Rodgers att spela 2023?

Johnson sa efter säsongen att han “absolut” skulle vara villig att spendera på en veteran quarterback denna lågsäsong om det är vad general manager Joe Douglas och huvudtränaren Robert Saleh säger till honom att de vill göra. Johnson kanske inte hade en prislapp på nära 60 miljoner dollar i åtanke.


Aaron Rodgers
Getty bilder

När Jets funderar över sina quarterback-alternativ denna lågsäsong, svävar Rodgers-frågan över den. Möjligheten att lägga till en framtida Hall of Famer kan vara för bra för att missa.

För tillfället är det bara spekulationer. Packers har inte angett att de är villiga att byta Rodgers. Och Rodgers har inte sagt om han tänker spela 2023, och om han spelar, om han vill bytas. Han har gett väldigt få ledtrådar om vad han planerar att göra. Det är tredje säsongen i rad av att försöka läsa tebladen med Rodgers.

“Alla andra idéer om [a] handel och vad inte, det är alla gissningar tills jag bestämmer mig för vad jag vill göra framåt för mig själv,” sa Rodgers på “The Pat McAfee Show” den här veckan.

Förmodan fick ett uppsving förra helgen när ESPNs Adam Schefter rapporterade att det är en “verklig möjlighet” både Packers och Rodgers funderar på en affär denna lågsäsong.

Jets har kopplats till Rodgers utlottningar genom logik. Efter deras katastrof den senaste säsongen med Zach Wilson behöver Saleh och Douglas en “vinn nu” quarterback 2023. Rodgers passar. Johnson har visat att han gillar att skaffa glänsande leksaker. Noterbart bytte han för Brett Favre, Rodgers föregångare på Green Bay, 2008.

Kan Johnson göra ett nytt avtal med Packers för en åldrande superstjärna?

Broadway Aaron

Den första dominon som faller kommer att vara om Rodgers är villig att komma till Jets. Rodgers har ingen no-trade-klausul, men inget lag skulle byta för honom utan försäkringar om att han vill spela för dem. Vissa tror att han inte skulle trivas under New Yorks strålkastarljus. Jets är verkligen på en bättre plats än de har varit för att locka en spelare av Rodgers härstamning. De har ett topp-fem-försvar. De har unga vapen som Garrett Wilson, Breece Hall och Elijah Moore. Och de förväntas förnya den offensiva linjen denna lågsäsong.


Aaron Rodgers

Jets håller på att anställa en offensiv koordinator, och Nathaniel Hackett, som arbetade med Rodgers i Green Bay och som quarterbacken har talat mycket om, är en av kandidaterna. Hacketts närvaro garanterar dock ingenting. Fråga bara Broncos. När de anställde Hackett som huvudtränare förra säsongen trodde vissa att Rodgers skulle följa honom till Denver.

Saleh och Rodgers har en viss bekantskap på grund av Salehs nära relation med Packers huvudtränare Matt LaFleur. Rodgers sa att han gratulerade Saleh när Jets anställde honom medan han var FaceTiming med LaFleur. Saleh har mött Rodgers som koordinator och huvudtränare och fick se honom träna sommaren 2021, när Jets och Packers tränade tillsammans i Green Bay.


Packare
New York Jets huvudtränare Robert Saleh, tidigare offensiv koordinator Mike LaFleur (till vänster) och Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers under en gemensam fotbollsträning i NFL 2021.
AP

“När jag såg honom i en träningsmiljö trodde jag att det var en av de coolare upplevelserna för mig”, sa Saleh då. “Du hör om Hall of Famers och du hör om hur deras träningsvanor är och jag tänkte bara på hur han kommunicerade med sina lagkamrater, hur han pratade med sina tränare, respekten och respekten som hans lagkamrater har för inte bara honom utan det återgäldas från honom till hans lagkamrater, bara en klasshandling. Och allt folk tycker om honom är helt rätt, han är A-1.”

Kontraktet

Ur ett Jets-perspektiv är det största hindret pengar. En potentiell handel för Rodgers skulle inte vara en lönetaksfråga. Den treåriga kontraktsförlängningen på 150 miljoner dollar som han skrev på i mars är strukturerad på ett sätt som håller gränsen låga under de kommande två åren.

Det finns en bra uppdelning av Rodgers kontrakt på overthecap.com. I grund och botten, vilket lag Rodgers än spelar för 2023 skulle ha möjlighet att dela upp Rodgers kompensation i en grundlön på 1,165 miljoner dollar och en bonus på 58,3 miljoner dollar. Bonusen kan fördelas på fyra år för att sänka takavgiften. Hans lön för 2024 har ett liknande alternativ. Hans takavgifter skulle vara sammanlagt 48 miljoner dollar under de kommande två säsongerna.


Jets
Jets ägare Woody Johnsons åtagande att betala för en stor tid QB skulle testas i en Aaron Rodgers-affär.
Bill Kostroun för New York Post

Så, Jets kunde få kepsen att fungera. Frågan är om Johnson kan få pengarna att fungera. Även om bonusen skulle vara proportionell för takändamål, skulle Rodgers få 20,3 miljoner dollar inom 10 dagar efter att laget utnyttjat optionen och de andra 38 miljoner dollar före den 30 september.

Medan Johnson är miljardär, fungerar Jets under en budget och en del av lockelsen med att drafta Zach Wilson 2021 var att ha en quarterback som spelade på ett rookiekontrakt och att kunna allokera pengar någon annanstans. Jets hade säkert inte 60 miljoner dollar i budgeten för en quarterback när de planerade för säsongen 2023.

Packers kan vara tveksamma till att byta Rodgers eftersom de kommer att ådra sig en avgift på 40 miljoner dollar om de gör det. Om de går vidare från Rodgers kommer det att bero på att de har bestämt sig för att de har fått nog och vill starta Jordan Love. Det kommer inte att vara mycket ekonomiskt vettigt för dem.

De andra frågorna

Utöver den ekonomiska kompensationen skulle Jets också behöva ge upp kapital för att förvärva Rodgers. Hur mycket beror på vem du frågar. Det fanns mediaspekulationer om att Packers skulle vilja ha två första val för Rodgers. De runt ligan tycker att det är orealistiskt. Med sina 39 år är Rodgers äldre än andra quarterbacks som har handlats de senaste åren. Det förvärvande laget skulle absorbera hans kontrakt, och om det kommer till punkten för handelssamtal, skulle det ta bort en potentiell huvudvärk från Green Bays händer.

Varje handelspaket skulle förmodligen baseras på hur Rodgers presterar den kommande säsongen. Ett lag kan skicka ett val i mitten och sen omgången i 2023 års draft till Green Bay och även dela ut ett eller flera val 2024 som är villkorade baserat på saker som hur många matcher Rodgers spelar, om han vinner MVP och om laget göra slutspelet, Super Bowl och vinner Super Bowl. Ett val i fjärde omgången kan bli en första omgång baserat på att Rodgers slår vissa poäng 2023.

En stor fråga för Jets är om de tror att Rodgers minskar. Han hade en av sina värsta säsonger 2022 efter att ha vunnit MVP-priset 2020 och 2021. Rodgers gjorde 12 interceptions, hans mest på ett decennium, och hade inte en enda 300-yard passningsmatch förra säsongen. Packers gick med 8-9 och missade slutspelet.

Sedan är det frågan om hur många år Rodgers vill spela. Är det värt att göra allt detta under en säsong? Han kan vara en kortsiktig fix, men laget som skaffar honom skulle leta efter en annan quarterback 2024. Rodgers har flirtat med att gå därifrån i flera år nu.

Rodgers kanske drar ut på tiden och Jets kanske inte kan vänta. Andra quarterbacks, som Derek Carr och Jimmy Garoppolo, kommer att hitta hem i mitten av mars. Jets kan inte lämnas utan en partner i slutet av spelet QB musikaliska stolar.

“Jag måste komma på vad jag vill göra,” sa Rodgers till McAfee, “och sedan får vi se var alla fester är och vad som händer efter det.”

Saker och ting kan bli intressanta.

Kommer imorgon: Kan Jimmy G eller Derek Carr vara svaret?

.
#Jets #jakt #på #Aaron #Rodgers #har #massor #vadom #och #kan #ett #tag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *