Futures: Tesla poppar på Bullish Musk;  Marknaden stänger starkt

Futures: Tesla poppar på Bullish Musk; Marknaden stänger starkt

Dow Jones-terminer förändrades lite efter timmar, tillsammans med S&P 500-terminer och Nasdaq-terminer, som Tesla (TSLA) steg sent då Elon Musk var hausseartad efter blandade resultat för fjärde kvartalet. ServiceNu (NU) och Lam Research (LRCX) rapporteras också efter stängning. Dow Jones jätte Sparre (CVX) tillkännagav ett mastodont återköp, med CVX-aktier blinkande en möjlig köpsignal.
XUnited Rentals (URI), Ståldynamik (STLD) och IBM (IBM) rapporterade också, med Teradyne (TER) på kranen ikväll också.

Börsrallyt snubblade onsdag morgon som Microsoft (MSFT) och Boeing (BA) var bland de tidiga inkomstrelaterade förlorarna. De stora indexen testade eller underskred nyckelnivåer men kom bra från låga nivåer, och stängde vid eller nära toppar inom dagen för en fjärde raka session. En viktig orsak: Boeing vände något högre och MSFT-aktien minskade förlusterna.

URI lager är på IBD Leaderboard bevakningslista. United Rentals, Lam Research och STLD-aktier finns på IBD Big Cap 20.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones-terminer var ungefär oförändrade jämfört med verkligt värde, med CVX-aktier och IBM båda blue chips. S&P 500-terminerna steg 0,1 % och Nasdaq 100-terminerna steg 0,3 %. Tesla-aktier, LRCX-, NOW- och STLD-aktier är S&P 500- och Nasdaq 100-trogna.

Den 10-åriga statsräntan sjönk med 2 punkter till 3,44 %.

Tidigt på torsdag kommer investerare att få sin första läsning om den ekonomiska tillväxten under fjärde kvartalet. BNP-rapporten kommer också att innehålla kvartalsvis PCE-prisindex, vilket ger en stark signal för PCE-inflationen i december på fredagsmorgonen. Även torsdag, beställningar av sällanköpsvaror, försäljning av nya hem och anspråk på arbetslöshet är på gång.

Kom ihåg den där övernattningen Dow-terminer och på andra håll översätts inte nödvändigtvis till faktisk handel i nästa ordinarie aktiemarknad session.

Teslas intäkter

Teslas resultat något toppade analytikerns åsikter, som hade minskat avsevärt under de senaste veckorna. Intäkterna missade precis, enligt FactSet. Tesla erkände 324 miljoner dollar i Full Self-Driving-intäkter, vilket drev EPS-takten.

Bruttomarginalen för fordon sjönk till 25,9% från 27,9% under tredje kvartalet och 30,6% ett år tidigare. Det var under konsensus. Bruttomarginalerna förväntas falla avsevärt under 2023 efter genomgripande prissänkningar över hela världen tidigare denna månad.

VD Elon Musk var hausse under telefonkonferensen. Han sa att beställningarna var dubbelproduktion just nu efter prissänkningarna. Men frågan är hur stark efterfrågan kommer att finnas kvar under de kommande veckorna och månaderna.

Tesla förväntar sig officiellt produktion av 1,8 miljoner fordon, men Musk sa att två miljoner leveranser är det interna målet. Tesla producerade 1 369 611 fordon 2022 och levererade 1 313 851. Produktionen toppade leveranserna med en ökande mängd under de senaste tre kvartalen.

Musk sa att Cybertruck-produktionen kommer att börja till sommaren, men “volymproduktion” kanske inte kommer att ske förrän 2024. Tesla kommer att ge ytterligare information om ett kommande fordon på sin investerardag den 1 mars. Det kan vara en mindre, billigare EV. Det kan öppna upp en stor ny marknad för Tesla, inklusive på nya marknader, men skulle möta ett stort antal befintliga rivaler.

Sent på tisdagen sa Tesla att de skulle investera 3,6 miljarder dollar på sin gigafabrik i Nevada för att massproducera semi-fordon och 4680-batterier. Men mycket av tillkännagivandet ekade nyckeldragen i Teslas ouppfyllda planer från 2014.

TSLA-aktien steg med 5,5 % i utökad handel. Aktien steg med 0,4 % till 144,43 under onsdagens ordinarie session, och kom upp till 50-dagars/10-veckors linjerna efter att ha skjutit i höjden från bottennoteringar på björnmarknaden den 6 januari.


Tesla vs. BYD: EV Giants vie for Crown, men vilket är det bästa köpet?


Chevron Aktieåterköp

Chevron kommer att köpa tillbaka 75 miljarder dollar av sin CVX-aktie, sade energijätten Dow Jones sent på tisdagen. Det motsvarar 20 % av utestående aktier. Chevron kommer att öka sin kvartalsutdelning med 6% till 1,51 USD per aktie.

Oljemajoren kommer att redovisa vinst tidigt på fredag.

CVX-aktien steg med mer än 2% till över 183, och återhämtade sig från 50-dagarslinjen. Aktier har ett köppoäng på 189,78 från en grund cupbas. Men investerare kan använda ett steg över måndagens högsta på 182,55 som ett inträde.

Övriga nyckelintäkter

ServiceNow-intäkterna toppade medan intäkterna stod i linje. Affärsmjukvarujätten gav också hausseartade prenumerationsintäkter. NOW-aktien föll blygsamt över natten, efter att ha minskat initiala förluster. Aktien steg 1,2% till 448,77 på onsdagen efter att ha underskridit sin 200-dagarslinje intradag.

Lam Researchs resultat slog kvartalsprognoserna, men chiputrustningen gav svag vägledning och aviserade nedskärningar. LRCX-aktien föll något i förlängd action. Aktien stängde upp 0,2% till 448,40 på onsdagen. Lam Research-aktien arbetar på en bottenbas, med mycket av det över 50-dagars- och 200-dagarslinjerna. De köp poäng är 504,65, men ett steg över måndagens högsta skulle erbjuda en något lägre ingång.

Teradyne-intäkterna toppade visningarna, men vägledningen gjorde också en besvikelse. TER-aktien föll rejält sent. Aktien ökade med 0,4 % till 103,44 på onsdagen och höll sig över 200-dagarslinjen.

LRCX och TER resultat följer ASML resultat före onsdagens öppna, med KLA Corp. (KLAC) kommer sent på torsdag.

Steel Dynamics intäkter toppade visningar. STLD-aktien steg efter timmar. Aktien stängde upp 2,2 % till 110,41 på onsdagen. Steel Dynamics-aktien försökte klara en kort konsolidering med en köppunkt på 113,22 förra veckan men drog sig tillbaka.

Nucors resultat beräknas på torsdag morgon. NUE-aktien stängde upp 1,7% till 156,67. Nucor-aktien är nära 160,03 kopp-med-handtag köp poäng.

United Rentals resultat missade medan intäkterna var i linje. Men uthyrningsjätten för tung utrustning gav hausseartad vägledning för 2023. URI-aktien steg kraftigt under natten. Aktien sjönk 0,3 % på onsdagen till 392,48, precis vid kanten av köpzonen från en köppunkt på 374,01 i en konsolidering som går tillbaka till slutet av 2021. URI-vinster och vägledning kan vara nyckeln för tillverkare av tung utrustning som t.ex. Caterpillar (KATT).

IBMs resultat bara toppade visningar medan intäkterna slog. IBM-aktien föll blygsamt efter timmar. Aktien sjönk 0,5 % till 240,61 på onsdagen. IBM-aktien har bildat en platt bas med en köppunkt på 153,31 efter en stark tvåmånaders löpning, men handlas för närvarande under 50-dagarslinjen.


Gå med IBD-experter när de analyserar handlingskraftiga aktier i börsrallyt på IBD Live


Börsrally

Börsrallyt började dåligt men förbättrades återigen för att stänga lite förändrat, nära dagens bästa nivåer.

Dow Jones Industrial Average steg en bråkdel i onsdagens börshandel. S&P 500-indexet slutade strax under break-even. Nasdaq-kompositen föll med 0,2 procent. Småbolagen Russell 2000 klättrade 0,3 %.

Det amerikanska råoljepriset steg med 2 cent till 80,15 dollar per fat. Naturgas föll med 5,9 % till sin lägsta stängning sedan juni 2021.

Den 10-åriga statsräntan sjönk 1 räntepunkt till 3,46 %.

ETF:er

Bland tillväxt-ETF:er, Innovator IBD 50 ETF (FFTY) steg med 0,2 %, medan Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (ANFALL) doppade 0,3%. iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) slutade ned 0,2%, med Microsoft-aktien och NOW som huvudkomponenter. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) steg upp 0,1 %. LRCX-aktien är ett SMH-innehav

Återspeglar aktier med mer spekulativa historier, ARK Innovation ETF (ARKK) steg 0,1 % och ARK Genomics ETF (ARKG) steg 0,5 %. Tesla-aktien är ett stort innehav över Ark Invests ETF:er. Cathie Woods ark har laddats upp.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) klättrade 1,25 % och Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) var platt. US Global Jets (JETS) steg 1,1 %. SPDR S&P Homebuilders (XHB) klättrade 0,4 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) avgjorde strax under nollresultatet, och Financial Select SPDR ETF (XLF) steg 0,8 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) fick en bråkdel.


Fem bästa kinesiska aktier att titta på nu


Börsrallyanalys

Börsrallyt sålde av på onsdagsmorgonen, men återhämtade sig väl efter låga nivåer. De stora indexen stängde nära toppar för en fjärde raka session.

S&P 500 föll 1,7% under dagen, underskred sin 200-dagarslinje och närmade sig sin 50-dagarslinje under dagen. Men jämförelseindex stängde i stort sett oförändrat.

Nasdaq-kompositen och Russell 2000 studsade mot låga nivåer, bekvämt över sina 50-dagarslinjer. Dow Jones sjönk under 50-dagarslinjen under dagen, men stängde över den igen.

Dow-jättarna Microsoft och Boeing sladdade vid öppningen, men studsade tillbaka för att avsluta lite förändrat. Många molnrelaterade namn som tumlade på Microsofts vägledning minskade förlusterna.

Ledande aktier visade generellt sunda åtgärder, inklusive chiputrustning, resor, medicinska och bostadsaktier. Det säger något när ett av de största klagomålen med ledande aktier är att en lite längre paus eller tillbakadragande den senaste veckan skulle ha varit användbar.

Ett antal senaste breakouts har dragit tillbaka under köppoäng men kan fortfarande fungera, som t.ex SLB (SLB), Impinj (PI) och Medpace (MEDP). Samtidigt kan vissa andra aktier som förlängdes från bottenbaser vara smideshandtag i långa konsolideringar, som Boeing och Shift4Payments (FYRA).

Det övergripande marknadsrallyt var uppmuntrande. Nyckelindexen behöver fortfarande avgjort klara sina toppnoteringar i slutet av 2022, men de rör sig mot dessa nivåer.

Resultatsäsongen är fortfarande aktiv, med Tesla och ServiceNow som väger in över natten.

Flera viktiga ekonomiska rapporter torsdag, fredag ​​och nästa vecka, tillsammans med Fed-mötets tillkännagivande den 1 februari, kommer också att flytta marknader utöver intäkterna.


Tida marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi


Vad ska man göra nu

Bara för att de stora indexen och många ledande aktier fick stöd på onsdagen betyder det inte att de kommer att fortsätta att göra det. Om några veckor kan det se uppenbart ut att investerare borde ha ökad exponering eller vara på väg mot exits. Men det är inte självklart nu.

Så var försiktig med att lägga till exponering och håll dig till förlustbesparande regler.

Arbeta definitivt med dina bevakningslistor. Kasta ett brett nät: En mängd olika sektorer visar styrka, vilket i sig är ett hausseartat tecken på marknadsrallyt.

Läsa Den stora bilden varje dag för att hålla sig i synk med marknadsriktningen och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för aktiemarknadsuppdateringar och mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta IBD-verktyg förenklar Brynakap För toppaktier

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: Lås upp IBD:s premiumaktielistor, verktyg och analys idag


#Futures #Tesla #poppar #på #Bullish #Musk #Marknaden #stänger #starkt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *