Bungie förklarar Destiny 2s senaste 20-timmarsavbrott

Bungie förklarar Destiny 2s senaste 20-timmarsavbrott

Skärmdump: Bungie

För två dagar sedan stängde Bungie av Destiny 2 servrar medan studion undersökte ett problem som gjorde att spelare uppenbarligen tappade framsteg på utmaningar i spelet. Detta avbrott varade lite längre än alla förväntade sig, med gratis-att-spela loot shooter kvar offline i nästan 20 timmar. Så vad hände? Idag drog Bungie undan gardinen och förklarade exakt vad som gick fel och varför det var tvungen att rulla tillbaka spelet, vilket raderade några timmar av folks sökframsteg i processen.

Den 24 januari klockan 14.00Bungie twittrade att den tog Destiny 2 offline medan den undersökte ett “pågående problem som gjorde att vissa triumfer, tätningar och katalysatorer förlorade framsteg för spelare.” Några timmar senare, klockan 17:51, Bungie twittrade att den möjligen hade hittat en lösning för problemet och testade det, men kunde inte ange när eller om Destiny 2s servrar skulle komma tillbaka online. Nästan fyra timmar senare, Bungie twittrade för sista gången den kvällen och meddelade det Destiny 2 skulle inte vara spelbart den kvällen. Nästan 12 timmar senare, runt 9:55, Bungie meddelade att det äntligen hade löst problemet och servrar skulle komma tillbaka online efter en snabbkorrigering. De nästan 20 timmarna av driftstopp fick vissa spelare att oroa sig för spelets hälsa och dess framtid. Efter år av buggar och trasiga uppdateringar började det verkligen kännas som det en sjuårig skytt hölls samman med tejp.

Så vad hände under dessa 20 timmar och varför låg spelet nere så länge, till synes med liten varning? Bungie har förklarat vad som gick sönder, varför och hur det fixades in sitt senaste blogginlägg. Och överraskande nog är utvecklaren mer transparent än du kanske tror och går in på tekniska detaljer om problemet.

Enligt Bungie började spelare kort efter att ha släppt en tidigare uppdatering för spelet (Hotfix 6.3.0.5) rapportera att många triumfer, tätningar och katalysatorer hade försvunnit. Bungie insåg att detta orsakades efter att det flyttat några “för närvarande ofullbordade” utmaningar till ett annat område av spelets data. För att göra detta använde Bungie ett “mycket kraftfullt” verktyg som låter studion mixtra med en spelares spelstatus och konto. Tydligen, på grund av ett konfigurationsfel, har Bungie av misstag “kört om en migreringsprocess för äldre tillstånd” som användes i en tidigare uppdatering. På grund av detta fel kopierade verktyget gamla data från den tidigare uppdateringen till den aktuella versionen av spelet, vilket i princip ångrade vissa spelares senaste prestationer i spelet

“Once we identified that the issue resulted in a loss of player state,” wrote Bungie, “we took the game down and rolled back the player database while we investigated how to remove the dangerous change from the build.”

After creating a new patch that removed the mistaken change the issue was fixed, and following some testing, Bugnie deployed the update. However, as a result of this patch, all player accounts had to be rolled back a few hours before the troublesome update went live. This means any player progress made between 8:20 and 11 a.m. on January 24 was lost. Any purchases made during this time got refunded, too.

While it sucks that the game was down for so long and that the team was forced to spend what sounds like many late hours trying to fix their mistake, it’s refreshing to see a developer be so open and honest about what happened and how it was fixed. In a time when games feel buggier than ever and players are fed up with delays, outages, and broken updates, it’s smart to pull back the curtain and show everyone just how hard it is to make, maintain, and sustain video games as complex as Destiny 2.

Hopefully, nästa månads nya Destiny 2 expansion, Ljusfalloch den kommande lanseringen av säsong 20 kommer att gå lite smidigare än denna senaste 20-timmars hicka.

.
#Bungie #förklarar #Destiny #senaste #20timmarsavbrott

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *