Futures faller när Intel dyker;  Inflationsrapport förfaller

Futures faller när Intel dyker; Inflationsrapport förfaller

Dow Jones-terminer föll något under natten, tillsammans med S&P 500-terminer och Nasdaq-terminer, med viktiga inflationsdata som kommer på fredag ​​morgon. Intel (INTC) och Visum (V) rapporteras efter timmar med ytterligare två Dow-komponenter, Sparre (CVX) och American Express (AXP), med tidig fredag. Tillsammans med chip-växel maker KLA Corp. (KLAC), det är fem aktier som stängde nära köppoäng med vinst före öppningsklockan.
XBörsrallyt fortsatte att gå framåt under torsdagen mitt i en störtflod av resultatrapporter och ekonomiska data. De stora indexen stängde nära toppar för en femte raka session och är på väg att bryta igenom ett stort motstånd.

Tesla (TSLA) var en stor vinstvinnare, skjutit i höjden på VD Elon Musks hausseartade kommentarer om 2023. Fellow megacaps Äpple (AAPL), Microsoft (MSFT), Amazon.com (AMZN), Nvidia (NVDA), Google-förälder Alfabet (GOOGL) och Facebook-förälder Metaplattformar (META) hade alla solida till starka vinster. Ingen av dessa aktier är i position, med endast NVDA-aktier över sin 200-dagarslinje.

Fortfarande var torsdagens uppgångar brett baserade.

Nyckelintäkter

KLA-intäkterna toppade visningarna men tillverkaren av chiputrustning guidade lägre. KLAC-aktien föll nästan 6% efter timmar. Aktien steg 1,45% till 428,76 på torsdagen. Det var fortfarande över ett 419,67 handtag köp poäng från en lång konsolidering, men KLAC-aktien kommer att underskrida det på fredag.

Intels resultat blev kort och den sjuka chipjätten styrde kraftigt lägre för Q1. INTC-aktien sjönk nästan 10% i utökad handel. Aktien steg 1,3 % till 30,09 på torsdagen. INTC aktien arbetar på en 30,48 kopp-med-handtag bas som mestadels bildades över 50-dagarslinjen, men chipjätten ligger långt under 200-dagarslinjen. Det var länge sedan Intel var en verklig marknadsledare.

Visa-intäkterna överträffade prognoserna för första kvartalet. V-aktien steg med 1 % under natten. Aktien gick ner 0,1 % till 224,71 på torsdagen efter bättre än väntat vinst från ärkerival Mastercard (MA). Visa-aktien ligger fortfarande inom intervallet från en köppunkt på 220,08.

Chevron-vinsten är på fredag ​​morgon, men CVX-aktien gick redan upp 4,9 % på torsdagen till 187,79, över en tidig ingång på 182,65. Det är inte långt från den officiella köppunkten på 189,78 från en platt bas. Sent på onsdagen tillkännagav energijätten Dow Jones ett återköp på 75 miljarder dollar samt en utdelningsökning på 6 %.

AXP-aktien sjönk med 0,6% till 155,88 på torsdagen före vinsten och höll sig över sin 200-dagarslinje. American Express har ett köppoäng på 161,65 från en bottenbas. Investerare kan använda ett steg över torsdagens högsta på 158,23 som ett tidigt inträde.

PCE-inflationstakt

PCE-prisindexet (personliga konsumtionsutgifter) för december, Feds favoritinflationsmätare, kommer ut klockan 8:30 ET som en del av handelsdepartementets inkomst- och utgiftsrapport. Ekonomer förväntar sig att PCE-prisindexet kommer att vara oförändrat jämfört med november, där PCE-inflationen svalnar till 5 % från 5,5 %. Kärn-PCE-priserna ses stiga med 0,3 %, och inflationstakten sjunker till 4,4 % från 4,7 %.

Fed-chefen Jerome Powell sa nyligen att han fokuserar på priserna på kärntjänster exklusive bostäder.

Det visade torsdagens BNP-rapport kärna PCE-tjänster minus bostäder steg med 4,7 % årlig takt under fjärde kvartalet. 12-månaders superkärninflationstakten ökade till 4,4 % från 4,2 %.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones terminer sjönk med cirka 0,1 % jämfört med verkligt värde. S&P 500-terminerna sjönk 0,3 procent. Nasdaq 100-terminerna sjönk 0,5 procent. Intel-aktien är en Dow Jones-, S&P 500- och Nasdaq-komponent, även om den inte har lika stor vikt som den en gång gjorde. Visa-, Chevron- och AXP-aktier är Dow Jones S&P 500-komponenter.

Den 10-åriga statsräntan steg med 2 punkter till 3,51 %.

Japan och Nederländerna kommer att ansluta sig till amerikanska chipexportkontroller mot Kina, rapporterade Bloomberg, med detaljer som slutförs torsdag kväll. Det kan påverka den holländska tillverkaren av chiputrustning ASML (ASML).

Kom ihåg den där övernattningen Dow-terminer och på andra håll översätts inte nödvändigtvis till faktisk handel i nästa ordinarie aktiemarknad session.


Gå med IBD-experter när de analyserar handlingskraftiga aktier i börsrallyt på IBD Live


Börsrally

Börsrallyt hade en del morgonsvängningar, men tog fart igen in i slutet.

Dow Jones Industrial Average steg 0,6 % i torsdags börshandel. S&P 500-indexet steg 1,1 %. Nasdaq-kompositen steg 1,7%. Småbolagen Russell 2000 steg 0,6 %.

Apple-aktien steg 1,5 % till sin bästa nivå på mer än en månad. Microsoft-aktien steg 3,1% till 248, och återtog 50-dagarslinjen efter att ha fallit till 230,90 intraday onsdag. Google-aktien steg 2,4 %, Amazon 2,1 %. Nvidia klättrade 2,5% till sitt högsta pris sedan början av maj.

Det amerikanska råoljepriset steg med 1,1 % till 81,01 USD.

Den 10-åriga statsräntan steg med 3 punkter till 3,49 %.

ETF:er

Bland tillväxtbörshandlade fonder, Innovator IBD 50 ETF (FFTY) steg 1,35 %. iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steg med 2,5 %, med MSFT-aktien som ett stort innehav. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) steg 1,8 %, med Nvidia-aktien som en viktig komponent. Intel och KLAC är också anmärkningsvärda SMH-innehav.

Återspeglar mer spekulativa historieaktier, ARK Innovation ETF (ARKK) ökade med 2 % och ARK Genomics ETF (ARKG) ökade med 0,15 %. Tesla-aktien är ett stort innehav över Ark Invests ETF:er. Cathie Wood’s Ark har laddat upp på TSLA-lager de senaste veckorna. Ark Invest äger också en liten position i China EV och batterijätten BYD (BYDDF).

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steg 0,8 % och Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) körde 1,9 % högre. US Global Jets ETF (JETS) minskade med 0,15 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) ökade med 0,3 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) steg med 3,2 %, med CVX-aktien ett enormt innehav. Financial Select SPDR ETF (XLF) steg 0,5 %. AXP-aktie är en XLF-komponent. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) ökade 0,2 %.


Fem bästa kinesiska aktier att titta på nu


Tesla aktie

Tesla-aktien steg 11% högre till 160,27, och valde över sina 50-dagars- och 10-veckorslinjer.

Teslas intäkter ökade med 40%, något som toppade sänkta visningar. Intäkterna ökade med 37 %, missade vissa uppskattningar och överträffade andra. Teslas bruttomarginaler sjönk mer än väntat, och det var före stora prissänkningar för att starta 2023. Men det som fick TSLA-aktien att skjuta i höjden var telefonkonferensen. VD Elon Musk var hausse och sa att produktionen skulle kunna nå 2 miljoner elbilar 2023. Han sa att beställningarna har vrålat tillbaka de senaste veckorna. Men kommer den efterfrågan att bibehållas utan ytterligare prissänkningar?

Tesla kommer att diskutera en ny elbil vid ett evenemang den 1 mars, kanske en billigare modell som kan konkurrera med Kinas BYD och andra.

Tesla-aktien har stigit med 57 % från sin lägsta 6 januari på 101,81. Men det är fortfarande långt under 200-dagarsgränsen.

Samtidigt hoppade BYD-aktien med 4,6%, tillbaka över 200-dagarslinjen för första gången sedan slutet av augusti. Medan den fortfarande byggde upp den högra sidan av en mycket djup koppbas, erbjöd BYD-aktien utan tvekan ett aggressivt inträde på torsdag.


Tesla vs. BYD: EV Giants vie for Crown, men vilket är det bästa köpet?


Marknadsrallyanalys

Börsrallyt fortsatte att visa stark action på torsdagen.

Nasdaq-kompositen sprang upp till sin 200-dagarslinje med sin bästa stängning sedan mitten av september. Strax ovanför 200-dagarsgränsen är decembers intradagshögsta.

S&P 500 kom över måndagens högsta och är cirka 1 % från sin topp i december. Indexet har klarat en långsiktig nedåtgående trendlinje.

Dow Jones höll stöd vid sin 50-dagarslinje. Russell 2000 nådde en fem månaders hög intradag och toppade sina toppar i slutet av 2022, innan den drog sig tillbaka.

Tesla-aktien var en stor bidragande faktor till Nasdaqs framsteg, helt klart, med Microsoft, Nvidia och andra jättar som gick bra.

Men det var inte bara megacaps. Direxion Nasdaq-100 Equal Weighted ETF (QQQE) steg 1,6 % på torsdagen till en fem månaders stängningshögsta. Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP) steg 0,8 % och nådde en fem månaders hög intradag.

Avancerar ledde nedgångarna med 2-till-1 på NYSE och 3-till-2 på Nasdaq. Nya toppar trumfade lätt nya botten.

Vissa ledande aktier vände lägre medan många andra ser förlängda ut.

CVX-aktien var helt klart aktiv på torsdagen, tillsammans med andra oljemajor Exxon Mobil (XOM) och flera andra oljerelaterade namn. Allegro Microsystems (ALGM) återtog en köppoäng, medan Traktortillförsel (TSCO) och Wingstop (VINGE) blinkade köpsignaler.


Tida marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi


Vad ska man göra nu

Börsuppgången sedan den 6 januari uppföljningsdag, har varit en stark och sund uppåtgående trend, med endast blygsamma tillbakadragningar. Breakouts och köpsignaler har haft en mycket högre framgångsfrekvens än förra året.

Så investerare borde ha byggt upp exponeringen gradvis. Det kan fortsätta, även om du kan välja att vänta med nya köp tills de stora indexen rensar några slutliga motståndsområden, särskilt med fler stora vinster och Federal Reserve-mötet under nästa vecka eller så.

Energi-, chip-, e-handeln, restaurang/detaljhandel, bostäder, bioteknik, industri, resor och finanssektorer visar positiva åtgärder, med aktier som klarar köppoäng eller etablerar sig. Så se till att dina bevakningslistor är heltäckande.

Läsa Den stora bilden varje dag för att hålla sig i synk med marknadsriktningen och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för aktiemarknadsuppdateringar och mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta IBD-verktyg förenklar Brynakap För toppaktier

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: Lås upp IBD:s premiumaktielistor, verktyg och analys idag


#Futures #faller #när #Intel #dyker #Inflationsrapport #förfaller

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *