Phil Spencer säger att Halo Studio förblir "kritisk" för Xbox trots nedskärningar

Phil Spencer säger att Halo Studio förblir “kritisk” för Xbox trots nedskärningar

Bild: 343 Industrier / Microsoft

Det har inte gått bra för Xbox den senaste tiden. Microsoft möter hårt motstånd i sitt försök att förvärva Activision Blizzard. Den släppte knappt några stora exklusiva storfilmer förra året. Och det avbröt precis över 10 000 jobb förra veckan, inklusive många seniora utvecklareHalo oändlig studio 343 Industries. Microsoft Gamings VD Phil Spencer försökte förbli optimistisk och göra skadekontroll på var och en av dessa punkter och mer i en ny intervju med IGN.

“Varje år är kritiskt”, sa han. ”Jag tycker inte att det här året är mer eller mindre kritiskt. Jag mår bra av vårt momentum. Självklart går vi igenom några justeringar just nu som är smärtsamma, men jag tror att det är nödvändigt, men det är verkligen för att skapa oss och teamen för långsiktig framgång.”

Den här veckan fångade både faran och löftet som Xbox står inför just nu. På tisdagen meddelade Microsoft en nedgång i nettoinkomsten med 12 procent för det senaste räkenskapskvartalet jämfört med föregående år. Xbox-spelhårdvara och mjukvara minskade med liknande procentsatser, och Microsoft sa ingenting om hur många nya prenumeranter deras Game Pass-tjänst hade fått sedan den passerade 25 miljoner-strecket för exakt ett år sedan.

Sedan på onsdagen gav Microsoft en snygg och strömlinjeformad titt på sina kommande spel i en Developer Direct livestream kopierad direkt från Nintendos spelbok. Forza Motorsport var till synes tyst försenad till andra halvan av året, men såg ut som ett vackert och imponerande racing sim-showpiece. Arkanes co-op sandlåde vampyr shooter Redfall fick ett släppdatum 2 maj. Strategispin-off i realtid Minecraft Legends kommer i april. Och för att täcka saker och ting av Tango Gameworks, tillverkare av Det onda inomskuggad Hi-Fi Rush på Game Pass, ett färgstarkt rytm-actionspel från vänster fält som redan har blivit den första obestridda spelsuccén 2023.

Hi-Fi Rushs hjälte hoppar genom en färgstark stadssilhuett.

Skärmdump: Tango Gameworks / Bethesda

“2022 was too light on games,” Spencer confessed in his IGN interview. 2023 shouldn’t be thanks to Redfall and Starfield, Bethesda’s much-anticipated answer to the question, “What if Skyrim but space?” But both of those games were technically supposed to come out last year. Meanwhile, Hi-Fi Rush, som Obsidians Pentiment innan det formas till att bli en kritikerrosad Game Pass-version som fortfarande kan vara för liten för att flytta nålen på Xboxs större förmögenheter.

Spencer förblev vag när han fick frågan hur framgångsrika dessa spel var eller deras inverkan på Game Pass, vars tillväxt enligt uppgift har avstannat på konsolen. “Jag tror att den kreativa mångfalden ökar för oss när vi har olika sätt för människor att betala för spelen som de spelar, och prenumerationen hjälper definitivt där,” sa han.

Hi-Fi Rush, Redfall, Starfieldoch en ny The Elder Scrolls Online utbyggnad som kommer i juni är också allt från Bethesdasom Microsoft slutade förvärva 2021. De äldre Microsofts förstapartsspelstudior har antingen varit relativt tysta de senaste åren medan de arbetat med sina nästa stora projekt, eller, i fallet med 343 Industries, drabbades nyligen av ett överraskande antal uppsägningar .

Efter nyheterna om nedskärningarna förra veckan började rykten och spekulationer att snurra om att 343 Industries – som skickade en väl mottagen Halo Infinite-enspelarkampanj 2021, men kämpade med säsongsuppdateringar för flerspelarkomponenten under månaderna sedan – höll på att bänkas . Studion släckte ett kort uttalande under helgen säger Halo var här för att stanna och att den skulle fortsätta att utveckla den.

Ett skifte från Starfield väntar på spelets nya releasedatum.

Bild: Bethesda / Microsoft

Spencer fördubblade det i sin intervju med IGN, men gav liten inblick i resonemanget bakom uppsägningarna eller vad dess planer var för franchisen att gå vidare. “Vad vi gör nu är att vi vill se till att ledarteamet är inrättat med flexibiliteten för att bygga den plan som de behöver för att bygga”, sa han. “Och Halo kommer att förbli kritiskt viktigt för vad Xbox gör, och 343 är avgörande för framgången för Halo.”

Var Halo oändligsägs tidigare “10-årsplan”. passar in i det är dock fortfarande oklart. “De har några andra saker, några rykten, några meddelade, som de kommer att arbeta med,” sa Spencer. Och om framtiden för serien som helhet sa han helt enkelt: “Jag förväntar mig att vi kommer att fortsätta att stödja och växa Halo så länge Xbox är en plattform för människor att spela.” Det är svårt att föreställa sig Nintendo pratar om Mario med en liknande klingande brist på övertygelse.

Det är möjligt att Microsofts fortsatta kamp med några av sina interna projekt delvis är anledningen till att det är så fokuserat på att söka hjälp utanför företaget. För närvarande innebär det att man försöker förvärva Activision Blizzard för 69 miljarder dollar och slåss en antitrustprocess av Federal Trade Commission i processen. Microsoft hade ursprungligen lovat affären att få Call of Duty, Diablo, World of Warcraftoch Godis kross skulle avslutas före slutet av sommaren 2023. Den tidsfristen kommer snabbt, även när företaget fortsätter att erbjuda kompromisser, som enligt uppgift ger Sony möjligheten att fortsätta betala för att ha Activisions spel på sin rivaliserande Game Pass-prenumerationstjänst, PS Plus.

Spencer berättade IGN han är fortfarande hausse på att avsluta affären, trots att han påstår att han inte visste något om logistiken för att göra det när han började för ett år sedan. “Med tanke på ett år sedan visste jag ingenting om processen att göra ett sådant här förvärv,” sa han. “Det faktum att jag har mer insikt, mer kunskap om vad det innebär att arbeta med de olika tillsynsnämnderna, är jag mer säker nu än jag var för ett år sedan, helt enkelt baserat på den information jag har och de diskussioner som vi har haft.”

.
#Phil #Spencer #säger #att #Halo #Studio #förblir #kritisk #för #Xbox #trots #nedskärningar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *