Carson Kharchla / Cameron Amine

Ohio State Wrestling dominerar Michigan, 23-15, och säkrar första dubbelvinsten i Ann Arbor på över fyra år

Ohio State slog mattorna i Ann Arbor på fredagen och lämnade med en dominerande seger över den försvarande Big Ten-mästaren Michigan.

Buckeyes nr 5 vann sju av sina 10 matcher för att säkra en 23-15 seger över nr 7 Wolverines inne i Crisler Center. Med den dubbla vinsten – Ohio State första i Ann Arbor sedan säsongen 2017-18 – har huvudtränaren Tom Ryans trupp nu 10-1 på säsongen med 4-0 i Big Ten och har positionerat sig som en av konferensens bästa lagen hittills under säsongen.

Låt oss bryta ner hur det gick till.

Sammanfattningen

125 pund

Dualen började på 125 pund mellan nr 10 Malik Heinselman och nr 20 Jack Medley från Michigan. Medley gjorde matchens första poäng via en flykt för att starta den andra. Heinselman svarade med en nedtagning, följt av ytterligare en Medley-flykt för att göra en tvåa när brottarna gick in i den tredje.

Under de sista två minuterna säkrade Heinselman en vändning och tog en 4-3-ledning över Medley. Det skulle vara en ledning som han inte skulle släppa när matchen gick mot sitt slut, eftersom 125-pundet räddade flera attacker från Medley för att ta ett avgörande och tre lagpoäng för Buckeyes.

133 pund

Ohio State senaste svarta tröja, Jesse Mendez – brottaren nr 9 på 133 – var nästa på mattan för Buckeyes och mötte nr 12 Dylan Ragusin från Michigan. Efter fem minuters tävling var matchens enda poäng från en Ragusin-flykt i början av andra.

Den tredje perioden (och lite extra brottning) kom dock med fyrverkerier för Ohio State. Mendez använde sin egen flykt för att göra matchen jämn tidigt i den sista regelramen. Brottarna skulle utstå flera dödlägen i de sista ögonblicken och krävde en plötslig seger för att avgöra en vinnare.

Med den extra perioden slösade Mendez inte bort tid och tog snabbt ner Ragusin med en kraftfull smäll för att säkra en 3-1-vinst och tre poäng för Buckeyes.

141 pund

Ett par Ohio-pojkar kämpade på mattan härnäst när nr 18 Dylan D’Emilio tog emot nr 23 Cole Mattin från Michigan. Och jämfört med de två första matcherna gjordes många fler poäng i den här.

Efter två perioder ledde D’Emilio med 5-4 med poäng från flera nedtagningar och en flykt. Mattin startade sedan trean på botten och klarade sig oavgjort på fyra-all. I den tredje, D’Emilio, som en gång berättade Elva krigare han “hatar Michigan mer än något annat”, använde sitt hat för att driva sig själv till seger, säkrade en nedtagning för att försegla ett 7-5-beslut och utöka Ohio State ledning till 9-0 efter tre matcher.

149 pund

Efter D’Emilios seger började Savage Time i Ann Arbor när nummer 3 Sammy Sasso mötte Fidel Mayora från Michigan i 149-pundsdivisionen. I vad som så småningom skulle bli ett tekniskt fall för Sasso, satte infödingen i Nazareth, Pennsylvania, på en nedtagningsklinik och utklassade Mayora i Ann Arbor.

Med nio nedtagningar, en flykt och en tidpunkt för ridning, besegrade Sasso Mayora med 20-5 för att sätta fem poäng på tavlan för Buckeyes och utöka Ohio State ledning till 14-0 över Michigan, och häpnade Wolverine-fansen som fyllde i Crisler Center för den dubbla.

157 pund

Ohio State led sitt första nederlag för natten när nr 10 Will Lewan från Michigan slog nr 23 Paddy Gallagher via plötslig segernedtagning – ett samtal som huvudtränaren Tom Ryan ifrågasatte men som fick stöd av domarna att ge Lewan en 6-4 vinna.

Trots förlusten var Gallaghers ansträngningar fortfarande uppmuntrande för Buckeyes, eftersom andraårsbrottaren gick tå till tå med en av landets bästa i Lewan, och samlade en nedtagning och två rymningar mot den allamerikanska brottaren från Michigan.

Ohio State gick in i paus med en fördel på 14-3 över Wolverines.

165 pund

I nattens överraskande resultat föll nr 9 Carson Kharchla till nr 6 Cameron Amine efter tre perioder av reglering och två perioder av plötslig seger.

Kharchla och Amine tävlade i vad som slutade bli en strid om viljor och testade varandra under den över nio minuter långa matchen. Brottarna var alla fyrkantiga på ett efter tre perioder, och detsamma gällde efter den första plötsliga segern.

I den andra extraramen verkade Kharchla säkra en nedtagning som skulle ha vunnit Ohio State matchen. Ändå valde domarna att inte tilldela Buckeye två poäng, vilket gjorde att Ryan, J Jaggers och Logan Stieber blev upprymda. Kharchla och Amine återvände sedan till mitten, där brottaren från Michigan fångade Kharchla oväntad för att fånga en nål och sex poäng för Wolverines.

174 pund

Buckeyes var inte nere länge efter Kharchlas förlust, eftersom nr. 8 Ethan Smith tog hand om affärerna i en 10-6-seger över Max Maylor från Michigan för att utöka Ohio States ledning till 17-9.

Smith tog sin seger med en aggressiv blandning av anfall, inklusive nedtagningar och rymningar. Den aggressionen visade sig för fullt i slutet av den tredje perioden. Smith hade en fördel med 8-5 med 1:22 kvar i den sista ramen och sparkade i en annan växel när han samlade in en fjärde nedtagning för att säkra sin nionde och 10:e poäng och få ett avgörande.

184 pund

Ohio State momentum fortsatte att byggas upp när nr 5 Kaleb Romero bar facklan från Smith och tog ett 7-4-beslut över nr 8 Matt Finesilver för att utöka Buckeyes ledning till 20-9 över Wolverines.

I en strid fram och tillbaka bytte Romero och Finesilver borttagningar och flyr djupt in i den tredje perioden. Romero tog dock kontroll över matchen i slutmomenten. När matchen närmade sig sitt slut och summern var på väg att ljuda, utförde Romero en pull-and-chase till perfektion och tog trepoängsbeslutet över Finesilver, vilket utökade Ohio States ledning till 11 med två matcher kvar i dualen.

197 pund

Gavin Hoffman, brottaren nr 21 på 197 pund, gjorde det tre raka matchvinster för Buckeyes genom att besegra Rylan Rogers från Michigan i ett 5-3-avgörande – en vinst som officiellt säkrade Ohio State lagseger i Ann Abor.

Hoffman visade en enorm grus i sin match med Rogers och fick utstå många skott från brottaren från Michigan. Han gjorde också flera egna skott, eftersom infödingen i Montoursville, Pennsylvania, hade två nedtagningar och en flykt i tvåpoängsvinsten över sin motståndare.

Tungvikt

Med Ohio State säkrade dubbelseger valde Ryan att skicka Hogan Swenski till mattan för att möta Mason Parris som ersättare för nummer 16 Tate Orndorff. Parris visade dominans mot Swenski och gjorde ett snabbt arbete med Buckeye genom att fästa honom med lite över en minut kvar av dualen. Michigan-brottarens vinst lade till sex poäng till Wolverines totala summa och förde matchen till sitt slutresultat på 23-15.

Strax

Ohio State kommer att återvända till mattorna på söndag för en dual mot Michigan State på Covelli Center. Matchen börjar klockan 13 och sänds live på BTN+.


#Ohio #State #Wrestling #dominerar #Michigan #och #säkrar #första #dubbelvinsten #Ann #Arbor #på #över #fyra #år

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *