Aaronson gör det mesta av USMNT-debuten trots poänglösa ansträngningar mot Colombia

Aaronson gör det mesta av USMNT-debuten trots poänglösa ansträngningar mot Colombia

CARSON, Kalifornien — USA:s herrlandslag fick oavgjort 0-0 mot Colombia i den andra av två vänskapsmatcher i januari för hemmalaget, eftersom båda lagen ställde upp med relativt oerfarna lag.

Colombia hade övertag i skott 12-5, men skott på mål var 2-1 till hemmalagets fördel. Och det var USA som hade bättre chanser med Paxten Aaronsoni sin USMNT-debut, nära i första halvlek. Sean Johnson var den lite mer upptagna av de två målvakterna, men hade totalt sett lite att göra på natten.

HOPPA TILL: Vem stod ut och kämpade? | Höjdpunkter och anmärkningsvärda ögonblick | Citat efter spelet | Kommande matcher


Snabb reaktion

1. USA vinner oavgjort i en vänskapsmatch utan januari

Vänskapsmatcher som avslutar januarilägret är ofta ljumna affärer. De amerikanska spelarna är i försäsongsläge, och bristen på skärpa uppväger det mesta av det positiva. Det finns också den relativa bristen på erfarenhet som visas. Medan USA presenterade VM-deltagare Walker Zimmerman, Kellyn AcostaJesus Ferreira och Aaron Longsamt veteran Paul Arriolanågra av de andra spelarna gjorde sina första razzior på internationell nivå.

Det gällde även Colombia. Bortsett från vänsterbacken Frank Fabra, ingen colombiansk starter hade mer än tre landskamper. Men det här mötet hade en viss krydda, till stor del hjälpt av den kraftigt pro-Colombia folkmassan. Det fanns gott om spel från början och några tydliga blickar på mål i den inledande halvleken, inklusive en avvisad insats från Paxten Aaronson i den 14:e minuten som satte in på stolpen.

LAFC:s Cristian Arango hade några klara möjligheter också, men lyckades inte få till ett skott på mål. Spelets kaotiska karaktär var så stor att artisterna på utställningen verkade varva bra pjäser med dåliga, ofta i samma sekvens. Matthew Hoppe var ett exempel. Middlesbrough-yttern var outtröttlig när det gäller sitt defensiva tryck och satte sig konsekvent i bra positioner med sina löpningar utanför bollen. Men hans beslutsfattande på bollen såg rostig ut, en produkt av bristen på speltid med sin klubb.

Det var lite fysiskt spel också, med en trio av gula kort i första halvlek som delades ut av domaren Said Martinez, alla till Colombia. Två var resultatet av attackerande körningar av Arriola som tvingade fram Cafeteros i fouls nära boxen. Det frenetiska tempot svalnade lite i andra halvlek, med interimsmanagern Anthony Hudson som kände sig säker nog att avsluta matchen med två unga mittbackar i Jalen Neal och Sam Rogers. Ersättaren Brandon Vazquez fick nästan slutet på en frispark från Kellyn Acosta sent, men kunde inte ansluta, vilket lämnade båda lagen att nöja sig med oavgjort.

– Streama på ESPN+: LaLiga, Bundesliga och mer (USA)

2. En annan Aaronson gör ett positivt intryck

Interimsmanagern Anthony Hudson hade sagt att han kraftigt skulle rotera sin trupp från laget som föll med 2-1 mot Serbien, och han var sann mot sitt ord och gjorde 10 ändringar i laguppställningen som började mot Serbien, med Zimmerman som den enda kvardröjningen. Det innebar ytterligare ett par internationella debuter, denna gång för Paxten Aaronson – bror till Leeds United och USA:s internationella mittfältare Brenden Aaronson — och New York Red Bulls försvarare John Tolkin.

Aaronson – som skrev på med Eintracht Frankfurt från Philadelphia Union i november – var redo för utmaningen och visade upp många av samma egenskaper som sin äldre bror. Han var en absolut pest i försvaret, var aktiv med att leta upp bollen och visade upp några blixtsnabba fötter. Han kom nästan in på målprotokollet i den 14:e minuten när hans avvisade insats gick in i stolpen.

Hans prestation var inte helt fri från kamp. Ett område där Aaronson behöver förbättras är helt enkelt att känna fara med ryggen mot sin motståndare. Han togs bort fyra gånger i första halvlek, ett problem som kan lösas genom att helt enkelt spela snabbare.

Meddebutanten Tolkin kämpade med några fysiska strider också, men anpassade sig allt eftersom spelet fortsatte. Kvaliteten på hans vänstra fot är inte ifrågasatt. Men sådana här spel handlar om framtiden. Dessa spelare som precis har börjat sin internationella karriär behöver inte producera för USA nästa vecka eller ens i mars, då förstahandsspelarna kommer att samlas för första gången sedan VM. Ändå måste spelare börja någonstans, och detta var ett nödvändigt första steg.

3. Var det någon som fick en plats till marsfönstret?

Under de två matcherna gjorde 12 spelare debut (flest någonsin i dessa januariläger), med Vazquez som gjorde det mesta för att hjälpa sig själv. Den amerikanska målskytten mot Serbien kom in som avbytare i den här matchen och även om han inte gjorde mål ger FC Cincinnati-mannen en fysisk närvaro som få andra i poolen kan matcha. Kombinera det med hans pricken över i, och han är en spelare som kan tvinga sig in.

Alejandro Zendejas, som återvände till Club America efter Serbien-matchen, borde också få en utökad look med tanke på hans dynamik på vingen och hans precision vad gäller slutprodukten. Naturligtvis, med Zendejas är frågan om han är kallad till en officiell tävling, kommer han att begå eller lämna in det engångsbytet till Mexiko? Det återstår att se.

Kredit beror på Cade Cowell också. Han var en oanvänd sub den här natten, men visade massor av potential mot Serbien. Nyckeln nu är kan han replikera den prestationen på klubbnivå med San Jose Earthquakes?

Annars känns det som om resten av de unga artisterna i det här lägret fortfarande är en bit ifrån att hota att slå igenom. Som sagt, för många av dem är tiden på deras sida.


Bästa, sämsta (och blandade) artister

Bäst: Paul Arriola, USA

Det är kanske ingen överraskning att en av de mer erfarna spelarna på planen skulle klara sig bra (han fick sin 50:e landskamp), men FC Dallas-mannen var en hotfull närvaro på flanken och tvingade två olika colombianska spelare att begå gult kort.

Bäst: Diego Valoyes, Colombia

Colombia-anfallaren gav Tolkin allt han kunde hantera, särskilt i första halvlek. Han skapade också tre chanser i laget.

Bäst: Paxten Aaronson, USA

Aaronsons hade fler positiva än negativa i sin internationella debut, och justerade sitt spel i andra halvlek.

Sämst: Frank Fabra, Colombia

USA hittade massor av framgångar på hans sida, med Arriola som tvingade fram ett gult kort. Fabra kämpade också med bollen och klarade bara 67,5 % av sina passningar.

Blandad påse: Matthew Hoppe, USA

En “värsta” etikett skulle ha varit för hård med tanke på de positioner han satte sig i, men hans beslutsfattande och beröring svikit honom ibland. Han är i desperat behov av spel på klubbnivå.


Höjdpunkter och anmärkningsvärda ögonblick

Paxten Aaronson var en av spelarna som stack ut för USMNT, vilket bevisades i denna tidiga målchans mot Colombia.

Med mer speltid och erfarenhet kan han förväntas lägga dessa i nätet.


Efter matchen: Vad cheferna och spelarna sa

USA:s interimtränare Anthony Hudson, på Paxten Aaronsons debut: “Paxten är en riktigt spännande spelare, enormt självsäker. Han kom in en dag eller två sent men du kan se hans kvalitet. Vi vet inte vad hans nivå kommer att vara, men vi tror på hans talang och kommer att se vad han kan göra .”

USMNT-keeper Sean Johnson, på lägret: “Det är en stor grupp spelare, och det talar för djupet i vår spelargrupp. … Det är goda tider framför oss. Vi skulle ha älskat att vinna, och vi hade våra chanser, men det var stabilt runt om. Som en grupp, jag känner att det här lägret var ett steg framåt.”

Hudson, om han kommer att fortsätta som tillfällig tränare: “Tills jag får veta något annat kommer jag att göra mitt bästa för laget och spelarna.”


Strax

USA: Utan några matcher förrän i marsmatcherna mot Grenada och El Salvador som en del av deras Nations League-titelförsvar, förvänta dig att all action är utanför planen när spekulationerna ökar under coachnings- och chefssökningen.

Colombia: Inga planerade spel i kalendern än så länge.


#Aaronson #gör #det #mesta #USMNTdebuten #trots #poänglösa #ansträngningar #mot #Colombia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *