Chiefs slog Bengals i AFC-titelspelet efter ännu en Burrow-Mahomes-thriller

Patrick Mahomes tog sig an ett första försök på sin hårt stukade högra fotled och knuffades sedan sent utanför spelfältet av Joseph Ossai, vilket gav Harrison Butker en chans att sparka ett 45-yard field goal med bara några sekunder kvar och ge Kansas City Chiefs en 23-20 seger över Cincinnati Bengals i AFC-titelmatchen på söndagskvällen.

Chiefs slog äntligen bengalerna efter tre raka förluster, inklusive en trepoängs förlängningsförlust i förra årets titelmatch, och kommer att spela mot Philadelphia Eagles – tränaren Andy Reids gamla lag – i sin tredje Super Bowl på fyra år.

“Jag har sett dem hela året, bra quarterback, bra hela laget,” sa Mahomes om Eagles. “Det kommer att bli en stor utmaning för oss, men jag kommer att fira den här först. Jag tror inte att vi har några cigarrer, men vi kommer att vara redo att gå i Super Bowl.”

Mahomes, som skadade sin fotled mot Jacksonville i divisionsrundan, kastade för 326 yards och två touchdowns, även om han saknade tre av sina breda mottagare till skador vid slutet. Marquez Valdes-Scantling ledde vägen med 116 yards och en touchdown, medan Travis Kelce – dålig back och allt – hade sju fångster på 78 yards och en poäng.

Ändå var det Mahomes på sin skadade högra fotled, snarare än med sin starka högra arm, som räddade Chiefs.

“Vid vissa punkter i matcher måste du bara lägga allt på spel,” sa Mahomes. “Försvaret gav oss ett par chanser att ta oss inom field goal range, vi kom inte dit. Försvaret fick ytterligare ett stopp för oss och jag visste att jag skulle komma dit på något sätt. Så jag satte allt på spel och vi kom inom field goal range, och vi är på Arrowhead nu och vi är inne.”

Chiefs fick en avgörande avsked från Chris Jones för att tvinga fram en punt med 39 sekunder kvar, och returmannen Skyy Moore bröt sig loss för 29 yards på returen. På 3:a och 4:an på Bengals 47 undvek Mahomes trycket och rusade mot Bengals sidlinje, knappt plockade upp det första försöket innan Ossai gav honom ett knuff bakifrån.

Straffflaggorna flög, bollen rörde sig 15 yards närmare och Butkers spark var bra.

“Vi kommer inte att göra det om en pjäs. Det fanns massor av spel vi lämnade på planen idag som kunde ha satt oss i en bättre position, säger Bengals tränare Zac Taylor. “Det här fotbollslagets karaktär kommer aldrig att förändras. Vi har rätt personer i omklädningsrummet, rätt män som leder det här laget och den här organisationen.”

Joe Burrow, som fick sparken fem gånger och vinglig mot slutet, avslutade med 270 yards som passerade med en touchdown och två interceptions för Bengals. Tee Higgins hade sex fångster för 83 yards och poängen.

Chiefs kunde göra tidigt vad Buffalo Bills inte kunde i förra veckans divisionsrunda: De körde grovt över en kränkt Bengals offensiv linje som saknade två starter till skada med en annan besvärad av ett ömmande knä.

Burrow fick sparken tre gånger bara under den första fjärdedelen och Bengals anfall fick inte en enda yard.

Mahomes, vars fotled hade varit föremål för spekulationer hela veckan, ledde Kansas City till ett field goal på deras inledande besittning. Och när Chiefs fick tillbaka bollen, gjorde Mahomes det igen, men först efter att Kadarius Toney misslyckades med att dra in ett snyggt kast för en tänkbar touchdown – ofullständigheten vidhölls vid granskning.

Cincinnati flyttade till slut bollen under andra kvartalet, men de fick också nöja sig med Evan McPhersons chip-shot field goal.

Chiefs nådde slutligen målzonen sent i andra kvartalet, och rörde sig snabbt neråt efter ett par fina grepp av Valdes-Scantling. Bengalerna höll på 3:e och 1 på sin 14-yardlinje, men Chiefs gick för det och Mahomes slog Kelce löst täckt av Jessie Bates III för touchdown.

Bengalerna körde 90 yards i slutminuterna, men lade bara till ett field goal för att komma inom 13-6 i paus.

Men deras offensiv var precis igång – och en annan klassiker var på väg.

Efter att Chiefs gick tre-och-ut för att starta andra halvlek ledde Burrow Bengals downfield, bultade genom ett gäspande hål i försvaret för en tredje-down-omvandling innan han träffade Higgins från 27 yards och knöt matchen 13-13.

Mahomes, plötsligt ner tre breda mottagare till skador och började halta, pressade spelet på. Han svarade Burrow med en egen touchdown-drive, avslutad med ett tredje-down-kast till Valdes-Scantling för att återta ledningen.

Chiefs hade en chans att få lite andrum senare i tredje kvartalet, men Mahomes tappade på något sätt kontrollen över bollen innan han kunde kasta en passning och bengalerna kastade sig på fumlet. Sex matcher senare – inklusive ett djärvt fjärde-down-kast från Burrow till Ja’Marr Chase – sprang Samaje Perine in i målzonen för att kvittera till 20.

Burrow gav Chiefs en chans när hans djupa kast till Higgins på tredje försök slogs upp i luften och valdes av nybörjarens cornerback Josh Williams. Mahomes lyckades flytta Chiefs förbi mittfältet, men två körningar gick ingenstans och hans tredje-down-kast till Jerick McKinnon var mycket kort, vilket tvingade dem att tippa i Bengals territorium.

Chiefs försvar höll dock, vilket gav Mahomes och deras offensiv ett försök till. Det var en chans de skulle ta.

#Chiefs #slog #Bengals #AFCtitelspelet #efter #ännu #BurrowMahomesthriller

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *