Super Bowl 2023: Fem tidiga djärva förutsägelser för Chiefs vs. Eagles, inklusive en överraskande MVP-kandidat

Super Bowl 2023: Fem tidiga djärva förutsägelser för Chiefs vs. Eagles, inklusive en överraskande MVP-kandidat

Vår Super Bowl LVII matchup är officiellt inställd, som Kansas City Chiefs och Philadelphia Eagles kommer att möta den 12 februari med NFL ära på spel. Båda dessa lag har skiljt sig som de bästa i ligan, och det finns massor av intressanta subplotter som kommer med denna matchup.

Detta kommer att vara den första Super Bowl där två bröder kommer att möta varandra, med Chiefs tight end Travis Kelce och Eagles center Jason Kelce. Detta är också den första Super Bowl-matchen som innehåller två svarta startande quarterbacks. Andy Reid blir den femte huvudtränaren att träna mot sitt tidigare lag i Super Bowl, vilket inte har hänt sedan 2014.

Vad kommer denna matchup att gå ut på? Kommer säsongen att avslutas med mer Patrick Mahomes hjältemod, eller kommer Eagles hasande attack att styra dagen? Nedan kommer vi att dela upp fem tidiga djärva förutsägelser för Super Bowl LVII.

Mahomes sparkade en postseason-high fem gånger

Eagles and Chiefs rankades 1-2 i sack under grundserien, med Philly som spelade in 70 quarterback-nedtagningar och Kansas City registrerade 55. Detta är den tredje Super Bowl-matchen mellan de två bästa lagen i sack, och den första Super Bowl-matchen mellan lag som spelade in minst 55 sacks under grundserien. Vår djärva förutsägelse är att Mahomes får sparken fem gånger – vilket skulle vara en hög karriär efter säsongen för honom.

Mahomes har fått sparken fem gånger bara en gång, tillbaka 2018 mot Arizona Cardinals. I sitt första Super Bowl-framträdande mot San Francisco 49ers, Mahomes fick sparken fyra gånger. Mot Tampa Bay Buccaneers i Super Bowl LV — där han hade en uppsnackad offensiv linje — fick Mahomes sparken tre gånger.

Lag har tagit olika tillvägagångssätt för att försvara Mahomes. Vissa har försökt att blixt honom, medan andra sitter tillbaka med två höga säkerheter. Mahomes har haft framgång mot båda. Hur som helst, Eagles var nr 1 i pass-rush klass den här säsongen, per PFF. Philadelphia kommer att förlita sig på sina styrkor i årets största match.

Travis Kelce kastar en touchdown

Chiefs star tight end var säkert på en efter AFC Championship segern över Cincinnati Bengals. “Burrowhead, min röv!” Vår förutsägelse är att Kelce kommer att kasta en touchdown till Kadarius Toney i den röda zonen — lite “speciell” mot Philly, om du så vill. Kelce är ett mångsidigt hot från den röda zonen som både kan hitta luckorna i zontäckningen eller ta en spadepassning rakt upp i mitten för poängen. Förvänta dig något kreativt från Coach Reid i den röda zonen i Super Bowl LVII.

Kelce har försökt bara en karriärpassning i slutspelet. Det försöket gick för en 2-yard touchdown mot Pittsburgh Steelers.

Jalen Hurts sätter rekord i Super Bowl

Detta kan vara vår minst djärva inställning, eftersom Hurts verkar redo att slå ett Super Bowl-rekord i synnerhet. Den store Steve McNair äger Super Bowl-rekordet för flest rusande yards av en quarterback, när han rusade för 64 yards i Super Bowl XXXIV. Hurts har inte slagit 64 rushing yards sedan vecka 14, men vi säger att han kommer till 65 rushing yards i Super Bowl LVII.

Hurts var i snitt 50,7 rushing yards per match den här säsongen, vilket bara var en smula under de 52,3 rushing yards han hade i snitt 2021. Hans 760 rushing yards under grundserien rankas näst bland quarterbacks som nådde Super Bowl efter Russell Wilson 2014.

CJ Gardner-Johnson gör mål för Super Bowl MVP

Den mångsidiga defensiva backen kommer att spela en stor roll i Super Bowl. Ceedy Duce borde ha en hand i att hjälpa till att försvara Kelce i passningsspelet, och även som en blitzer. Den före detta helgonet har bara spelat in fyra karriäravsked, men han är den typen av spelare som tvingar fram omsättningar på ett eller annat sätt. Vi såg det mot New York Giants i divisionsrundan, när hans press på Daniel Jones tvingade quarterbacken att kasta en interception till James Bradberry. I Super Bowl kommer Gardner-Johnson att spela in 1,5 säckar och en avlyssning som kommer att sätta honom i samtalet om Super Bowl MVP.

The Under träffar trots att matchen går till övertid

Chiefs ledde AFC i poäng per match den här säsongen med 29,2, medan Eagles ledde NFC i poäng per match med 28,1. Detta är den sjunde Super Bowl-matchen mellan de bästa poängöverträdelserna från varje konferens. Intressant nog gjorde båda lagen exakt 546 poäng i år, inklusive slutspel. Vår djärva förutsägelse är att Chiefs och Eagles kommer att få samma antal poäng i regleringen den 12 februari, vilket tvingar matchen till övertid.

Det här kommer att vara den andra Super Bowl som går på övertid – den första, naturligtvis, är Super Bowl LI, som innehöll Atlanta Falcons ledning med 28-3. Även om Philly och Kansas City kommer att ha extra tid på sig att ta fler poäng, kommer det inte att hjälpa dem som har biljetter till Over. The Under kommer att slå i det här spelet, med slutresultatet 23-20, Eagles.


#Super #Bowl #Fem #tidiga #djärva #förutsägelser #för #Chiefs #Eagles #inklusive #överraskande #MVPkandidat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *