LeBrons första triple-double för säsongen lyfter Lakers

LeBrons första triple-double för säsongen lyfter Lakers

NEW YORK — Lebron James kommer snart att bli NBA:s bästa målskytt, även om det aldrig var hans fokus.

Han är också en av spelets ledande passningsspelare, och att kombinera de två – möjligen bättre än någon någonsin – är det som verkligen gör honom stolt.

“Jag kom inte till den här punkten i min karriär genom att tänka på rekord eller hur många poäng jag har, oavsett vad fallet kan vara,” sa James. “Jag spelar bara spelet på rätt sätt. Jag närmar mig matchen varje kväll och försöker bara vara ett tredubbelt hot genom att göra mål, studsa, assistera, försvara och kan markerna falla där de kan.”

James rörde sig inom 89 poäng efter att ha slagit karriärens poängrekord och klättrade till fjärde plats på assistlistan, och avslutade med sin första triple-double för säsongen när han återvände till Madison Square Garden när Los Angeles Lakers slog New York Knicks med 129- 123 på övertid på tisdagskvällen.

James hade 28 poäng, 11 assist och 10 returer, med poängen som gav honom 38 299 för sin karriär. Kareem Abdul-Jabbar är ledare med 38 387.

Men James spel har alltid handlat om mer än poäng, vilket han bevisade igen i tisdags. Han matade Dennis Schröder för en 3-poängare som knäppte en 118-all tie med 3:13 kvar, tog sin 10:e retur senare i förlängningen och sedan powered till korgen för en 127-121 ledning med 19 sekunder kvar.

“Han bara gör allt”, sa Lakers tränare Darvin Ham. “Det är vad stora spelare gör. Det är vad storheter genom tiderna gör, och han är högst upp på listan med dem alla.”

James hade tidigare gått före Mark Jackson och sedan Steve Nash till fjärde plats på assistlistan under sin första match på Madison Square Garden på tre år. James är den femte spelaren i shot clock-eran att rankas bland de fem bästa i både karriärpoäng och assist samtidigt, tillsammans med Bob Cousy, Dolph Schayes, Jerry West och Oscar Robertson.

Hans första triple-double för säsongen var den 106:e i karriären, en rädd för att knyta Jason Kidd som fjärde-mest genom tiderna, även om han klarade Kidd för flest säsonger med en triple-double. James blev den fjärde äldsta spelaren i NBA-historien med en triple-double och den äldste med en 20-poängs triple-double.

Anthony Davis lade till 27 poäng och nio returer för Lakers, som hade tappat två raka för att öppna sin resa. Både James och Davis hade satt ut sin förlust på måndagen i Brooklyn.

Jalen Brunson gjorde 37 poäng och Julius Randle hade 23 poäng och 12 returer för Knicks, som var 7-för-34 från 3-punktsintervall och tappade sin andra raka.

“Vi gör många poäng, det är inte vår fråga,” sa Knicks tränare Tom Thibodeau. “Så vi måste stötta upp vårt försvar.”

James var rykande efter sin sista match, Lakers förlust på övertid i Boston i lördags, varefter domarna sa att de missade ett regelbrott på hans körning till korgen för att avsluta regleringen.

Han satt sedan ute på måndagen med vad Ham sa var ömhet i vänster fot, även om Lakers hade listat det som en fotledsskada. De listade honom som tveksam att spela på morgonen, och uppgraderade sedan James till tillgänglig efter att han rörde sig bra under ett träningspass innan spelet.

Han ville verkligen inte missa den här efter att ha blivit skadad för två år sedan och avtjänade en match avstängning förra säsongen för att ha slagit Detroits Isaiah Stewart i ansiktet. Hans sista match här var den 22 januari 2000, då han var dagar ifrån att passera Kobe Bryant för tredje plats på karriärens poänglista.

Nu är den enda kvar att fånga Abdul-Jabbar, vilket kan hända inom de närmaste 10 dagarna. James sa att det inte känns tyngre att komma närmare.

“Jag går ingenstans, jag kommer att vara i den här ligan i åtminstone några år till,” sa han. “Så jag ska göra det, så det är inte alls tungt.”

Spelet var oavgjort till 90 innan James matade Troy Brown Jr. för en 3-poängare med sin åttonde assist, ställ sedan in Thomas Bryant för en dunk, flytta honom före Jackson och sedan Nash till fjärde plats för assist. James har 10 338 assist.

James har alltid kallat MSG för en av sina favoritplatser att spela på, och det här besöket lockade en såld publik som inkluderade kändisar som Michael J. Fox, Michael B. Jordan, Emma Stone och Chris Rock. Fansen fyllde platser i de nedre delarna av arenan bara för att se James värma upp, men han kämpade för att ge dem en av sina vintageframträdanden när matchen väl började.

Han kastade upp en luftboll i den andra kvarten som en del av sin 2-för-8-start men gjorde sina två sista skott av halvleken och kastade sedan en passning som Schroder lyfte in från halvplanet för att slå summern och klippte den till 53- 52 i paus.

Nyligen inköpt Rui Hachimura hade 19 poäng och nio returer för Lakers, medan Russell Westbrook lade till 17 poäng och åtta assist, varav tre av dem i OT.

Associated Press bidrog till denna rapport.

#LeBrons #första #tripledouble #för #säsongen #lyfter #Lakers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *